Και στα 6 χωριά της Αργολίδας πιστώνεται το Τέλος Αιολικών Πάρκων

258 Likes
17 Shares
0 Comments

 

 

Μετά τον Αχλαδόκαμπο, και στα υπόλοιπα 5 χωριά της Αργολίδας (Δίδυμα, Αραχναίο, Θερμησία, Ηλιόκαστρο, Αγ. Νικόλαο) εφαρμόζεται ο νόμος για το Τέλος Αιολικών Πάρκων.

 

Ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Επιτέλους εφαρμόζεται σε όλη την Αργολίδα νόμος μου για το Τέλος Αιολικών Πάρκων»

 

«Μετά από 2,5 ολόκληρα χρόνια καθυστερήσεων και προσχηματικών αναβολών, επιτέλους η κυβέρνηση άρχισε να πιστώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (έστω τμηματικά) και στα υπόλοιπα χωριά της Αργολίδας που δικαιούνται πίστωσης λόγω του Τέλους Αιολικών Πάρκων. Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση που είχα νομοθετήσει το 2011, ενώ το 2014 υπέγραψα και την Υπουργική Απόφαση με την οποία λύνονταν όλα τα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα.

 

Τα χρήματα που κατανέμονται αφορούν μόνο στο διάστημα 2011-2014 όταν δραστηριοποιήθηκαν ανάλογα οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες κατά τη θητεία μου ως ΥΠΕΚΑ. Θυμίζω ότι για την Αργολίδα προβλέπονται 1,3 εκατ. € που κατανέμονται για τον Αχλαδόκαμπο 510 χιλ. €, τα Δίδυμα 240 χιλ. €, το Αραχναίο 225 χιλ. €, τη Θερμησία 180 χιλ. €, το Ηλιόκαστρο 80 χιλ. € και Αγ. Νικόλαο 30 χιλ. €.

 

Επισημαίνω ότι για το διάστημα 2015-2016, δεν έχει ακόμη υπάρξει η αντίστοιχη κατανομή, αδικαιολόγητα βεβαίως, δεδομένου ότι έχουν επιλυθεί αποδεδειγμένα πλέον όλα τα τεχνικά θέματα.

 

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πιστώσει άμεσα το σύνολο του Τέλους Αιολικών Πάρκων των λογαριασμών όλης της Αργολίδας, δεδομένου ότι έχει ήδη παρακρατήσει το Τέλος αυτό, και για τα έτη 2015 και 2016».

 

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.