Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Τροχαίο με αυτοκίνητο του Δήμου Άργους – «Ο οδηγός (απλός πολίτης) εγκατέλειψε τα θύματα» λένε οι μάρτυρες…

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Ένα τροχαίο ατύχημα στο χωριό Τρίστρατο (Μπαρδουβά) του Άργους αποδεικνύει την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής:

 

Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, όταν σε διασταύρωση συγκρούστηκε φορτηγάκι του Δήμου Άργους – Μυκηνών, το οποίο χρησιμοποιεί αντιδήμαρχος, με μηχανάκι που οδηγούσε ο 62χρονος Ανδρέας Κατσαρός με συνεπιβάτιδα τη σύζυγό του Σταυρούλα Τσιλιμπή, από το Μοναστηράκι. Από την πλαγιομετωπική σύγκρουση το μηχανάκι βρέθηκε στην άσφαλτο και οι δύο επιβάτες τραυματίστηκαν σε πολλά σημεία του σώματός τους και στα κεφάλια τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες:

 

Κάτοικοι κοντινών σπιτιών έτρεξαν στο σημείο του ατυχήματος και όπως όλοι αναφέρουν, ο μόνος που δεν σταμάτησε, ως όφειλε, ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου.

 

Η αστυνομία έφθασε στον τόπο του συμβάντος και, πριν μεταβεί το ασθενοφόρο, το τραυματισμένο ζευγάρι μεταφέρθηκε με αγροτικό στο νοσοκομείο του Άργους με πλήθος τραυμάτων.

 

Στο προαύλιο του νοσοκομείου, εμφανίστηκε και ένας εκ των Αντιδημάρχων μαζί με πολίτη ο οποίος τυγχάνει να είναι και αντιπρόεδρος δημοτικής επιτροπής.

 

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε στους οικείους του άτυχου ζευγαριού ότι ο ίδιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που συμμετείχε στο τροχαίο, ωστόσο οι αυτόπτες μάρτυρες άρχισαν να φωνάζουν ότι λέει ψέματα. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να παραδεχτεί πως ο οδηγός και μόνος επιβάτης του δημοτικού αυτοκινήτου που έπειτα από τη σύγκρουση δεν σταμάτησε να προσφέρει τη βοήθειά του στους τραυματίες ήταν ο πολίτης που βρισκόταν μαζί του.

 

Ο ασυνείδητος οδηγός στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Αστυνομία για να δηλώσει τη συμμετοχή του στο συμβάν.

 

Το ζευγάρι συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Άργους (μεσημέρι Παρασκευής) με τραύματα στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματος. Μεταξύ αυτών, η γυναίκα έχει σπάσει ένα δάχτυλο, έχει αιμάτωμα στα γεννητικά όργανα, έκανε ράμματα στο πρόσωπο, έχει χτυπήσει το πόδι. Ο άνδρας έχει πρησμένο μάτι και πρόσωπο, χτυπήματα στο κρανίο και τα δάχτυλα του ποδιού, πόνους στην πλάτη αλλά και υπερβολική ζάλη.

 

Από την πλευρά της οικογένειας των θυμάτων έχει κινηθεί η διαδικασία για άσκηση δίωξης όχι μόνο κατά του οδηγού για εγκατάλειψη θυμάτων αλλά και κατά του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

 

Πέρα από τις κατηγορίες της εγκατάλειψης θυμάτων τροχαίου, ένα επιπλέον ερώτημα που τίθεται είναι αν ο οδηγός του δημοτικού αυτοκινήτου, ο οποίος δεν είναι ούτε δημοτικός υπάλληλος ούτε αιρετός, είχε πάρει επίσημη άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να οδηγήσει κρατικό όχημα.

 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία:

 

Για την οδήγηση υπηρεσιακών οχημάτων από Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, καθώς και μέλη περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων οι ενδιαφερόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η σχετική έγκριση παρέχεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

Με όμοια απόφαση και την ίδια διαδικασία παρέχεται η έγκριση για κατ’ εξαίρεση οδήγηση οχημάτων που ανήκουν στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού από ιδιώτες, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την αντιμετώπιση φυσικών ή άλλων καταστροφών και μόνο εφόσον έχουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής, αποζημίωσης ή επιδόματος.

 

 

31 σχόλια

 1. Μόνο από την αστυνομία θα μάθουμε τι έγινε μετά την εγκαταληψη,αρθρογραφε μπορείς να μάθεις νέα από την κατάθεση του οδηγου;Μόνο έτσι θα μάθουμε τι διαδικασία ακολουθήθηκε…

  2

  0
 2. Έχουμε καποιο νεωτερο από την υποθεση αυτή; Ο εισαγγελέας μόνο τους πολίτες ξέρει να διώκει;
  για τον υπευθυνου του τροχαίου τι έκανε ο εισαγγελέας;

  5

  0
 3. Το κακό είναι ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της ευθύνης τους και συνεχίζουν να λειτουργούν σαν μέλη της εξουσίας που δεν τους αγγίζει τίποτα. Να δούμε λοιπόν κ. Δήμαρχε τι θα κάνετε για αυτό….θα αποδόσετε ευθύνες όπου υπάρχουν ή θα υπακούσετε στην κοματική αλληλεγγύη?

  11

  0
 4. Δεν είναι ενήμερος άραγε ο Δήμαρχος για όσα συνέβησαν;
  Εδώ προλαβαίνει να βλέπει τι γράφουν στο fb και να “στολίζει” τηλεφωνικά τους αντιρρησίες δημότες δεν έμαθε για το τρακάρισμα και την εγκατάλειψη;
  Δεν έπρεπε ήδη να έχει επισκεφτεί τους τραυματίες δημότες;
  Μήπως το έκανε χωρίς δημοσιότητα;
  Δεν έπρεπε να έχει ζητήσει τις παραιτήσεις και του αντιδημάρχου και του μέλους επιτροπής για όσα συνέβησαν;

  16

  0
 5. Τροχαίο με εγκαταληψη,και συγκάλυψη; Και άνθρωπος που εμπιστεύονται πολίτες;Αν ισχύει μιλάμε για μαφιόζους,ότι και να συμβεί σε τροχαίο Ποτέ μα Ποτέ δεν αφήνουμε στο έλεος τα θύματα , είναι πολύ σοβαρό το θέμα.

  15

  0
 6. Κανιβαλισμός πολλές πι έννοιες..!!
  Σαν ένας άνθρωπος που δεν ζω στο Αργος και διάβασα αυτη την δυσάρεστη είδηση βλέπω να πέφτετε στην παγίδα τους…..δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί όπως μαλακες κανίβαλοι κτλ
  Πρώτα απ όλα πρέπει όλοι μας να ευχόμαστε να είναι καλά οι άνθρωποι..!!
  Να μην ξαναγίνει ποτέ μα ποτέ τέτοιο ατύχημα και φυσικά να σταματήσουν οι χαρακτηρισμοί διότι δείχνουν εμπάθεια προς πρόσωπα.
  Πρέπει όλοι να έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη που είμαι πεπεισμένος ότι θα έχει κάνει τα προβλέπομενα από τον νόμο.
  Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις βλάπτουν και δεν βοηθούν ειδικά σε τέτοιου είδους ατυχήματα.

  11

  0
 7. Ρε μιλάμε για μαλακες με ταμπέλα. Δίνουν τα αυτοκίνητα σε όπου να ‘ναι.μακάρι να τους πάρει τα σωβρακα ο Κατσαρός. Τα θέλει ο κόλος τους.

  13

  0
 8. Επειδή βλέπω έναν κανιβαλισμό θα κάνω την ευχή να είναι οι άνθρωποι καλά στην υγεία τους.
  Όλα τα αλλά θα τα βρει η δικαιοσύνη.

  2

  7
  • .Περαστικά και καλή ανάρρωση στους τραυματίες εννοείται ότι ευχόμαστε όλοι.
   όσο για τον κανιβαλισμό απορώ πού τον είδατε; Εξ άλλου οι κανίβαλοι δεν υφίστανται κανιβαλισμό.έχουν κανιβαλίσει σε ολόκληρη την κοινωνία του Άργους εδώ και χρόνια .Το ατύχημα ήταν προαναγγελθέν και μακάρι νάναι το τελευταίο

   17

   0
 9. Ειχε το θρασος ο αντιδημαρχος να πει πως εκεινος οδηγουσε ενω οδηγουσε ο αντιπροεδρος σχολικης επιτροπης.αισχος και φυσικα καμια ιστοσελιδα του κ καμποσου δεν ανεφερε ενα τετοιο σημαντικο περιστατικο και καλο θα ηταν να πουν τα ονοματα..μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας ολοι ξερουμε.

  19

  0
 10. Αυτεπαγγελτη δίωξη απο τροχαία, εγκατάλειψη τραυματιων, ειναι κακούργημα, 3 χρόνια συνήθως με αναστολή;
  Οι παθοντες προσφυγή για αποζημιώσεις.

  19

  0
  • Μια εφημερίδα(αν θέλει να λέγεται σοβαρή) δε μπορεί να αναφέρει ονόματα χωρίς αποδείξεις.Πρέπει να είναι προσεκτική.Γιατί μετά δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη οι ανώνυμοι σχολιαστές…

   15

   0
 11. Αυτό δεν εμπίπτει στην υπηρεσιακή διαδκασία, δεδομένου ότι ο οδηγός του αυτοκινητου που εγκατέλειψε τους τραυματισμένους παραδέχθηκε την πράξη του;
  Δεν υπάρχει αστυνομία, ούτε εισαγγελέας υπάρχει;

  14

  0

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.