Αδιαφανής διαδικασία: Μόνο την 3η ημέρα των εκλογών σε σωματείο του Ναυπλίου, άνοιξαν οι πόρτες

 

Μετά τις καταγγελίες της παράταξης Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), οι εκλογές στο Σωματείο εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό του Ναυπλίου γίνονται με ανοιχτές τις πόρτες την τρίτη και τελευταία μέρα των εκλογών…

 

Τις δύο πρώτες ημέρες των τριήμερων εκλογών, τη Δευτέρα και την Τρίτη, η πόρτα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου ήταν ερμητικά κλειστή και η είσοδος επιτρεπόταν μόνο σε όσους ήθελαν να ψηφίσουν.

 

Στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και η επικεφαλής δικηγόρος – δικαστική αντιπρόσωπος. Κανένας εκπρόσωπος των παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές…

 

Φυσικά, ακόμη και οι πιο καλοπροαίρετοι άρχισαν να υποπτεύονται…

 

Την τελευταία ημέρα των εκλογών, αφού δημιουργήθηκαν εντάσεις και αφού η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) γνωστοποίησε το θέμα στα ΜΜΕ, οι υπεύθυνοι της εκλογικής διαδικασίας αποφάσισαν να τηρήσουν τη διαδικασία που ορίζει το καταστατικό του σωματείου: Άνοιξαν οι πόρτες και επιτράπηκε η παρουσία στο χώρο εκπροσώπου της Δ.Α.Σ.

 

«Τι έχουν να φοβηθούν άραγε από την παρουσία μας όπως προβλέπει άλλωστε και το καταστατικό του σωματείου; Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αν οι ψηφίσαντες αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, γιατί όμως δεν το κάνουν»; αναφέρει ο υποψήφιος της Δ.Α.Σ. Γιώργος Καραγιάννης.

 

Η παράταξη του ΠΑΜΕ με χθεσινή της ανακοίνωση κατήγγειλε για την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ραφαήλ Μπαρού και μέλη της απερχόμενης Διοίκησης του Σωματείου για τον τρόπο που διεξάγουν τις εκλογές. Επίσης τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και την επικεφαλής της επιτροπής δικηγόρο – δικαστική αντιπρόσωπο, κάνοντας παρέμβαση στο Δικηγορικό Σύλλογο.

 

Όπως αναφέρει η Δ.Α.Σ.:

Σε μια περίοδο που για ακόμη μια χρονιά και στην περιοχή μας οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε ματώσει κυριολεκτικά με μισθούς πείνας και βάρδιες «ήλιο με ήλιο», την στιγμή που οι εργοδότες απαιτούν να υπογράψουν δηλώσεις ότι δεν είναι συνδικαλισμένοι, τη διοίκηση του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, ενδιαφέρουν μόνο τα «κουκιά». Αντί να οργανώσουν τους εργαζόμενους, να μπουν μπροστά για να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα για όλους, ο πρόεδρος του ΕΚΝ ενοχλείται τόσο που τραμπουκίζει τους υποψήφιους της ΔΑΣ και καλεί την αστυνομία για να τους «τρομοκρατήσει».