Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου: Ένα παράθυρο στον κόσμο – Οι εγγραφές συνεχίζονται

 

Συνεχίζονται για λίγο ακόμη οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου. Στα δώδεκα χρόνια λειτουργίας του, δεκάδες πολίτες άνω των 18 ετών που για διάφορους λόγους είχαν αναγκαστεί να σταματήσουν τη φοίτησή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φοίτησαν και πάλι στο ΣΔΕ εκμεταλλευόμενοι τη «Δεύτερη Ευκαιρία» που τους δινόταν για να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου.

 

 

Για όσους δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του ΣΔΕ ή είναι διστακτικοί ως προς την εγγραφή τους ή ακόμα θεωρούν πως στην ηλικία τους δεν υπάρχει πια περιθώριο για εκπαίδευση, απαντάμε πως η εκπαίδευση ενηλίκων είναι η απόδειξη της χρησιμότητας μιας διαρκούς εκπαίδευσης χωρίς όριο ηλικίας.

 

Η φιλοσοφία του ΣΔΕ στηρίζεται στη θέληση των πολιτών και της κοινωνίας να καταπολεμήσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω της εκπαίδευσης.

 

Η εκπαίδευση που παρέχει οργανώνεται ως ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών που έχει ως στόχο την απόκτηση τυπικών γνώσεων, βασικών προσόντων και την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων. Λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα στοιχεία των εκπαιδευομένων (εργασία, οικογένεια, κλπ) και βάζει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του τις προσωπικές και συλλογικές εμπειρίες τους.

 

Για τους λόγους αυτούς οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πληροφορική σε οργανωμένα εργαστήρια, ξένη γλώσσα (αγγλική) και να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες μέσα από ομάδες εργασίας σε θέματα που επιλέγουν συλλογικά.

 

Ταυτόχρονα ακολουθούν ένα πιο κλασικό πρόγραμμα σπουδών μ ε μαθηματικά, ελληνική γλώσσα, φυσικές  και κοινωνικές επιστήμες, οργανωμένο με την ίδια ευέλικτη λογική. Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στη γλώσσα, τα μαθηματικά, την επικοινωνία, τον πολιτισμό (μουσική, θέατρο, ζωγραφική, κλπ).

 

Τέλος, με τη βοήθεια Συμβούλου Ψυχολόγου και Συμβούλου Σταδιοδρομίας οι εκπαιδευόμενοι προετοιμάζονται για μια καλύτερη επαφή με τον κόσμο της εργασίας και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

 

 Μιλήστε σε φίλους και γνωστούς σας για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και τη γνώση. Ενημερώστε τους για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Είναι ένα δώρο ακριβό που θα τους κάνετε για τη ζωή.

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας βρίσκεται στο Ναύπλιο και στο Κρανίδι. Στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου (παραλιακή Ναυπλίου-Ν.Κίου, κοντά στο κολυμβητήριο) και στο Γυμνάσιο Κρανιδίου. Λειτουργεί από τις 17:00 έως 20:30 κάθε μέρα. Οι εγγραφές συνεχίζονται και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα 27520-99484 και 6936618258.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια