Απόφαση των κατοίκων των Μύλων: Οι μαθητές δεν πάνε για μάθημα στο Κιβέρι – Κινητοποιήσεις στην εθνική οδό και τα αντλιοστάσια

 

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Μύλων δεν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου καθώς αποφασίστηκε να κλείσει το σχολείο τους και να μεταφερθούν στο Κιβέρι. Την απόφαση αυτή έλαβε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του χωριού που έγινε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

 

Επίσης αποφασίστηκε από τις 11/9 το συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Άργους –Τρίπολης και η συμβολική κατάληψη των αντλιοστασίων Λέρνης – Κιβερίου, ως ότου αποφασιστεί η αναστολή της απόφασης της διακοπής λειτουργίας.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μύλων Παναγιώτη Κορομίχη και την πρόεδρο του συλλόγου γονέων του σχολείου Μαρίκα Καρατζά:

 

Λαϊκή συνέλευση των κάτοικων του χωριού Μύλοι έγινε σήμερα 4/9/2017 μετά την απόφαση του υπουργείου παιδείας να αναστείλει την λειτουργία του δημοτικού σχολείου και την μεταφορά του στο Κιβέρι!

 

Παρόντες από το δήμο Άργους οι κ. Σκούφης και Δαμασκηνού οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου.

 

Είχε προηγηθεί την 04/9/2017 η συνάντηση με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Σίδερη Δημήτρη παρόντος του αντιδημάρχου κ Κρίγγου Δημήτρη του πρόεδρου της Τ.Κ. Μύλων κ Κορομίχη Παναγιώτη και εκπροσώπων των γονέων.

 

Μετά την εξέταση όλων τον δεδομένων αποφασίστηκε από τους γονείς η μη μεταφορά των παιδιών στο Κιβέρι την Δεύτερα 11/9/2017 και ως ότου αποφασιστεί η αναστολή της απόφασης της διακοπής λειτουργίας.

 

Η παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ Πετρόπουλο στην Τρίπολη την Τρίτη 5/9/2017 με εκπρόσωπο του δήμου Άργους τον αντιδήμαρχο κ Κρίγγο Δημήτρη.

 

Η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο παιδείας την Τετάρτη 6/9/2017.

 

Το συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Άργους – Τρίπολης την δεύτερα 11/9/2017 και ως ότου αποφασιστεί η αναστολή της απόφασης της διακοπής λειτουργίας.

 

Η συμβολική κατάληψη των αντλιοστασίων της Λέρνης Κιβέρι την Δεύτερα 11/9/2017 και ως ότου αποφασιστεί η αναστολή της απόφασης της διακοπής λειτουργίας.

 

Την αναστολή της απόφασης διακοπής λειτουργίας έχει ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας ο δήμος Άργους -Μυκηνών.