Πολιτισμός: Δημοτικός Σύμβουλος Άργους πάρκαρε σε πεζοδρόμιο!

 

Επιστολή – φωτογραφία αναγνώστη

 

Πρόσφατα (30 Αυγούστου) διάβασα στην ιστοσελίδα σας κείμενο που αναφερόταν στην τοποθέτηση κολωνακίων μπροστά σε διάβαση για ΑμεΑ. Ο Δήμος Άργους υποτίθεται ότι θέλει να βάλει τάξη στο κυκλοφοριακό της πόλης και τοποθετεί αυτά τα ακαλαίσθητα πλαστικά κολωνάκια, χωρίς να υπολογίζει τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στους πεζούς και κυρίως σε όσους έχουν κινητικά προβλήματα.

 

Το βράδυ που δημοσιεύτηκε λοιπόν το φωτορεπορτάζ τυχαία περνούσα οδηγώντας από το κέντρο του Άργους όπου διαπίστωσα το εξής: Στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου, επάνω στο πεζοδρόμιο ήταν παρκαρισμένο το όχημα δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης τουλάχιστον για 15 λεπτά. Δεν ξέρω αν το είχε παρκάρει ο ίδιος ή κάποιος άλλος.

 

Το αυτοκίνητο, βαρέων κυβικών είχε καταλάβει ολόκληρο το πεζοδρόμιο εμποδίζοντας την κίνηση όχι μόνο των ΑμεΑ αλλά και οποιουδήποτε πεζού. Ο κ. δημοτικός σύμβουλος δίνει το παράδειγμα στους πολίτες: Αφού εξαφανίσαμε 500 θέσεις στάθμευσης στο κέντρο, παρκάρετε όπου θέλετε. Εφόσον βέβαια δεν φοβάστε την ανύπαρκτη τροχαία και δεν έχετε πρόβλημα να πληρώσετε πιθανό πρόστιμο. Και αν έχετε και τζιπ, μπορείτε να σκαρφαλώσετε στο πεζοδρόμιο με άνεση, χωρίς να κινδυνεύετε να σπάσετε το αυτοκίνητό σας.

 

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών υποτίθεται ότι νοιάζεται για τον Πολιτισμό. Όμως κύριε σύμβουλε, Πολιτισμός δεν είναι κυρίως το «Φεστιβάλ» σας. Πολιτισμός δεν είναι οι ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες πέριξ των καφετεριών της πλατείας. Πολιτισμός είναι να σέβεσαι τους συμπολίτες σου που περπατούν στα πεζοδρόμια, Πολιτισμός είναι να δέχεσαι κι εσύ να γίνεις σαν όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Να αναγκάζεσαι να περπατήσεις εκατοντάδες μέτρα για να παρκάρεις νόμιμα και όχι να καβαλάς τα πεζοδρόμια για να φτάσεις γρήγορα στον προορισμό σου.

 

Κι αν δεν μπορείς να περπατήσεις, κάνε αυτό που σε συμβούλεψε ο Δήμαρχος: Δώσε 3 ευρώ και πάρε ταξί…

 

(Σημείωση από argolika.gr: Το σβήσιμο της πινακίδας κυκλοφορίας έγινε από την πλευρά της ιστοσελίδας. Το γεγονός ότι το όχημα ανήκει σε δημοτικό σύμβουλο έχει ερευνηθεί και επιβεβαιωθεί).

 

 

12 σχόλια

 1. Συγχαρητήρια για το θέμα που θίγετε ανεξαρτήτως ιδιοκτήτη. Συνεχίστε να φορτώνετε το άρθορ με φωτογραφίες .Σας έγραψα και για την Κορίνθου ,το τι γίνεται τα βράδυα.

  No name

 2. no name
  31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
  Ψυχραιμία ,δεν έγινε κανένα κακό.
  Για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν αφήσει κολωνάκι όρθιο ,δεν σχολιάζετε!
  Για τον δίποδο ζώον που παρκάρει τα βράδια(μετά τις 9) απέναντι απο του Δεληολάνη στην ΚΟΡΙΝΘΟΥ , ΟΛΟ ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο το 4*4 PAJERO και δεν μπορεί να περάσει η μητέρα με το καροτσάκι ή καροτσάκι με ΑΜΕΑ δεν βλέπω να γράφετε ούτε το φωτογραφίζετε (σβήνοντας τον αριθμό) και να το ανεβάσετε στα ΑΡΓΟΛΙΚΑ για να τον κάνετε ρόμπα και να θέσετε πρό των ευθυνών της την ΕΛΑΣ αλλά και την δημοτική αρχή..

  ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ . ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ,ΜΗΠΩΣ ΕΥΑΙΑΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΑΣ.

 3. Έχω δει τον δήμαρχο ντάλα μεσημέρι να καβαλάει πεζοδρόμια με το παπί στο 1ο Δημοτικό για να φτάσει η μεγαλοσύνη του όσο πιο γρήγορα μπορεί στο δημαρχείο για να συνεχίσει με το θεάρεστο έργο του.
  Με άλλα λόγια, μπαρμπούτσαλα τίποτα δεν θα γίνει. Οι άχρηστοι δεν νιώθουν ντροπή εύκολα. Κλασικό δείγμα, ο Καμποσάκος. Συνήθως σε ρωτάνε βαριεστημένα “περνάς;” αντι να διερωτώνται “που πάω το τουτού και ανεβαίνω στα πεζοδρόμια, σαν γίδι;”
  Μυαλό δεν αλλάζουν αν δεν τους μαζέψει κανείς. Με τα λεφτά από τις κλήσεις θα είχαμε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δίπλα απ’τη λίμνη.
  Τροχαία έχουμε; Έχω ξεχάσει τι κάνουν αυτά τα παλικάρια; Ακόμα τυρόπιτα και μιλκο στη Καποδιστρίου;

 4. Απο το αυτοκινητο αναγνωριζεται και ο δημοτικος συμβουλος…ολονων το μυαλο καπου παει…κριμα γιατι προκειται και για εκπαιδευτικο.

 5. Ούτε όνομα αρθρογράφου δεν υπάρχει -φαντάζομαι θα είναι στη διάθεση των αργολικών -αλλά ούτε όνομα δημοτικού συμβούλου; Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δηλαδή Πολύ κακό για το τίποτα. δηλαδή

  • Από τη στιγμή κ. “Μαρία Πενταγιώτισσα” που το κείμενο δημοσιεύεται ανώνυμο, την ευθύνη την έχει η ιστοσελίδα. Ο υπεύθυνός της είναι και υπεύθυνος για το κείμενο. Αν δεν διασταυρώναμε την είδηση δεν θα τη δημοσιεύαμε. Σε εσάς επιτρέπουμε να σχολιάζετε με το καλλιτεχνικό σας. Εκτός και αν πράγματι είστε η γνωστή ηρωίδα στης οποίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια. Και κάτι ακόμη: Δεν πρέπει να συγχέετε τις επίσημες δημοσιεύσεις (για τις οποίες έχει ευθύνη η ιστοσελίδα) με τα σχόλια των αναγνωστών τα οποία είναι ελεύθερα.

   • Κύριε Νικολόπουλε δεν αμφισβήτησα την υπευθυνότητα της σελίδας και είπα εξ αρχής ότι το όνομα μάλλον θα είναι γνωστό στην ιστοσελίδα.Αλλά ούτε όνομα συμβούλου; Γιατί; Για να μην εκτεθεί;Εκεί είναι η ένστασή μου περισσότερο.Την ανωνυμία την καταλαβαίνω εδώ που ζούμε και με τη δημοτική αρχή που έχουμε.Αν σφάζονταν στην ποδιά μου παληκάρια κύριε Νικολόπουλε θα είχα άλλες ασχολίες και καθόλου χρόνο να σχολιάζω..Αλλά επειδή δεν συμβαίνει αυτό κάθομαι και σχολιάζω για τα συμβαινοντα σε μια πόλη στην οποία μας “σφάζουν” κατ εξακολούθηση αλλά εμείς φροντίζουμε να κρατήσουμε την ανωνυμία μας. Με σεβασμό στη σελίδα σας και στη δουλειά σας

    • Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.

     Στόχος του κειμένου ήταν να δείξει τη νοοτροπία και όχι να “καρφώσει” πρόσωπα, ακόμα και αν αυτά έχουν ευθύνες. Αυτή είναι δουλειά της τροχαίας. Αν το αυτοκίνητο ήταν δημοτικό, δεν θα είχαμε κανέναν ενδοιασμό να αναφέρουμε τον οδηγό του.

     Βέβαια, με την ανωνυμία πιθανόν να θίγονται οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης αφού μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ας βγάλουν μια ανακοίνωση, ας τον κατονομάσουν και ας αποδοκιμάσουν την κίνησή του.

 6. Κύριοι έχετε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι αυτό είναι αυτοκίνητο δημοτικού συμβούλου; Εγώ να δεχτώ ότι είναι έτσι αλλά να αποδειχθεί.

 7. Αντε να υπάρξει και λίγη ισονομία σε τούτο τον έρμο τον τόπο…που όσοι έχουν εξουσία νομίζουν ότι κατέχουν τη μαγική κάπα που τους κάνει αόρατους από τους νόμους!Θέλουμε δικαιοσύνη!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Τροχαίο με δύο τραυματισμένες γυναίκες στην παραλιακή Νέας Κίου-Ναυπλίου

Τροχαίο ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 17 Αυγούστου, στην παραλιακή οδό Νέας Κίου-Ναυπλίου, απέναντι από το πρατήριο υγρών καυσίμων, κοντά...

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Κωστούρο: “Πριν τις εκλογές ήρθε το μηχάνημα για έργα και μετά χάθηκε…”

Επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στέλνουν στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο κάτοικοι των οικισμών Χρονέικα και Κουτρουμπέικα της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης. Όπως αναφέρουν: Kατά την προεκλογική...

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου, σε πολλές συνοικίες της πόλης του Άργους, μεταξύ αυτών και στο κέντρο (όπου βρίσκονται πολλά...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Οι πιο περιζήτητες μάρκες γυαλιών

https://skyoptic.gr/gyalia-ilioy Ό,τι κι αν θέλουμε να αγοράσουμε, στρέφουμε πάντα την...

«Εξοικονομώ 2021»: Στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι επιλαχόντες

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα...

Το νέο Δ.Σ. της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου είναι...

“Η χώρα διασύρεται, το λιβάνισμα στην Κυβέρνηση συνεχίζεται” • Σχολιασμός από τον Γιάννη Γκιόλα

Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας...

Προτείνουμε...