Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής από τη Μητρόπολη Αργολίδος

 

Η Μητρόπολη Αργολίδος με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Νεκταρίου ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Η έδρα της Σχολής θα βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητρόπολης, επί των οδών Ευαγγελιστρίας και Ηρακλείου, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, και τμήματα της Σχολής θα λειτουργήσουν επίσης στο Άργος και στο Λυγουριό.

 

Μπορούν να φοιτήσουν άνδρες και γυναίκες που έχουν υπερβεί το 10ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς να καθορίζεται ανώτατο ηλικιακό όριο εγγραφής.

 

Τη Σχολή θα στελεχώσουν Πρωτοψάλτες – Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής με γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο της Πράξεως και Θεωρίας Αυτής με την καθοδήγηση του κ. Διαμαντή Μαυραγάνη, Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/λεως, Μουσουργού και ειδικού Μουσικού Συμβούλου, και τη Δ/νση του κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/λεως, Καθηγητού – Πρωτοψάλτου.

 

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

 

Εγγραφές πραγματοποιούνται από 1η Σεπτεμβρίου έως και 10 Οκτωβρίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα Γραφεία της Μητρόπολης καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 10πμ έως 1μμ στα τηλέφωνα 2752029737, 2752028645 και στη γραμματεία της Σχολής από 6 μμ έως 8μμ στο τηλέφωνο 2752024522.

Πρόσφατα σχόλια