Η «Βραδιά Αλληλεγγύης» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους (φωτογραφίες)

 

Φωτογραφίες: Στάθης Χριστόπουλος

 

Με το σύνθημα «Να ζεις σαν άνθρωπος!», για τέταρτη χρονιά, διοργανώθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου στην πλατεία Ηφαίστου Βραδιά Αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους.

 

Οι εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους, χωρίς καμία υποστήριξη από κρατικές ή αυτοδιοικητικές δομές, από το 2012 καταφέρνουν να συλλέγουν τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής για δεκάδες οικογένειες της περιοχής οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

 

Καλλιτέχνες από την Αργολίδα αλλά και την Αθήνα συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη Βραδιά Αλληλεγγύης.

Η βραδιά ξεκίνησε με Stand up comedy από τον Αλέξανδρο Τιτκώβ. Το τοπικό συγκρότημα Crescent Desire (Μπάμπης Κώνστας -φωνητικά, Δημήτρης Μπάλιος – κιθάρα, Ιάσονας Νικητόπουλος – μπάσο, Μάνος Στρούμπος – τύμπανα) και οι Rumors από την Αθήνα (Πάνος Ντυλγέρης – Guitar, Θανάσης Ζουρνής – Keys, Θοδωρής Ντυλγέρης – Guitar, Φοίβος Κατσιφλώρος – Drums, Φαίη Αγγελίδου – Vocals, Θάνος Αχτίπης – Bass) έπαιξαν σε ροκ ρυθμούς, ενώ στο «κλείσιμο» της βραδιάς υπήρξε λαϊκό πρόγραμμα από τους Βασίλη Πετρόπουλο και Θάνο Πασπαλιάρη.

 

Παράλληλα, φιλοξενήθηκε έκθεση γελοιογραφίας του σκιτσογράφου Γιάννη Αντωνόπουλου.

 

Υπήρξαν εκθέσεις – μπαζάρ χειροποίητου κοσμήματος, χειροτεχνιών και βιβλίων, όπως και διάθεση προϊόντων από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

 

Συλλογικότητες της περιοχής (Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας, Κίνηση κατά των Πλειστηριασμών) συμμετείχαν με τραπεζάκια ενώ ενημέρωση κατά των ναρκωτικών έγινε από το ΚΕΘΕΑ Κύταρρο.

 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς υπήρξε δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.