Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Οικονομόπουλος

 

Σε ηλικία 64 ετών έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ο Πέτρος Οικονομόπουλος έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

 

Ο Πέτρος Οικονομόπουλος, εργαζόταν στη ΔΟΥ Ναυπλίου ήταν υπάλληλο και ήταν μέλος του συλλόγου εργαζομένων στις ΔΟΥ Αργολίδας – Κορινθίας. Ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας. Ήταν παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 5 μμ, στον Άγιο Κωνσταντίνο Ναυπλίου.

 

———

 

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, με αφορμή την απώλεια του Πέτρου Οικονομόπουλου, αναφέρει:

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΦΙΛΕ, ΠΕΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΕ
Σταγόνες φωτός και βροχής Είναι ένα φως γύρω μας και μέσα μας, που δε στερεύει. Δε χωράει ο πόνος μες στο φως. Ας τον διώξουμε, θα τον διώξουμε. Όπου κι αν ψάξεις είναι φως, το φως κερδίζει απ” την αρχή τα χέρια μας…

 

———

 

Εκ μέρους της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου, η Συντονίστρια Αγγελική Καββεζού αναφέρει:

 

Για τον σύντροφο Πέτρο Οικονομόπουλο,

 

Για τον Πέτρο τον σύντροφο, τον Πέτρο της Αριστεράς, τον Πέτρο της τιμιότητας.

 

Για έναν σύντροφο που από τα φοιτητικά του χρόνια υπηρέτησε τα κοινωνικά κινήματα, το Δημόσιο, το συνδικαλιστικό κίνημα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συλλογικούς αγώνες.

 

Η λέξη “υστεροβουλία” ήταν άγνωστη στον Πέτρο. Πάντα ξεκάθαρος, ειλικρινής, ευθυγνώμων και ακριβοδίκαιος. Αγωνιστής, Οραματιστής, Δημοκράτης. Προσηλωμένος, με κάθε κόστος, στο στόχο της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της μη αλλοτρίωσης της εργατικής τάξης. Πάλευε πάντα άοκνα και με συνέπεια για την κατάλυση κάθε μορφής δεσμών.

 

Ο σύντροφος Πέτρος άφησε το στίγμα του στον εργασιακό του χώρο ως έντιμος εφοριακός και ευσυνείδητος υπάλληλος, ενεργός συνδικαλιστής με συμμετοχή ως ηγετικό στέλεχος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων. Μέλος του τοπικού συμβουλίου της πόλης του Ναυπλίου, στέλεχος του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά κύριο λόγο όμως μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών και των λαϊκών αγώνων, τους οποίους πλαισίωνε με την ενεργή του δράση και την θεωρητική του κατάρτιση.

 

Απευθυνόμενοι με σεβασμό, πρωτίστως στη σύζυγό του Γιώτα και στην πολυαγαπημένη του κόρη Ηλέκτρα, εκφράζουμε τον βαθύ μας πόνο για την απώλειά του και τη συμπαράστασή μας. Ο Πέτρος θα αφήσει σε όλους μας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Χρέος μας είναι να μείνουμε πιστοί στα οράματά του και να τιμήσουμε τους αγώνες του.

 

Πολυαγαπημένε μας, με οδύνη σε αποχαιρετούμε. Δε θα σε λησμονήσουμε ποτέ.

Αντίο Σύντροφε!

 

———

 

Τη λύπη του για την απροσδόκητη απώλεια του στελέχους της Αριστεράς Πέτρου Οικονομόπουλου εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Ο σύντροφος Πέτρος, οικονομολόγος, συνειδητοποιημένος Αριστερός από την εποχή των φοιτητικών του χρόνων, υπηρέτησε τις πολιτικές του πεποιθήσεις ενταγμένος αρχικά στο ΚΚΕ, μετέπειτα στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ενεργό μέλος του κόμματος στην Αργολίδα και συνδικαλιστικό στέλεχος με μακροχρόνιους αγώνες, διατέλεσε με ευθύνη και συνέπεια Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ και μέλος του Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών. Η διαδρομή του, οι αγώνες του, το ήθος και η συμπεριφορά του έναντι των συναδέλφων και των συντρόφων του, είναι η πολιτική παρακαταθήκη που μας κληρονομεί.

 

Θα μείνει πάντα στη μνήμη μας, ένας Αγωνιστής της Αριστεράς με ανιδιοτέλεια, προσφορά και όραμα.

 

Στη συντρόφισσα Γιώτα και στην κόρη του Ηλέκτρα, ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουν την οδυνηρή τους απώλεια», αναφέρει το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

     
NO COMMENTS

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.