Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ: «Τέτοιες κινήσεις βλάπτουν τον Πολιτισμό» (του Αντρέα Τσιάκου)

 

του Αντρέα Τσιάκου

Κύριε πρόεδρε της ΚΕΔΑΜ,

 

με όχι τόσο μεγάλη έκπληξη θα έλεγα, ενημερώθηκα για την απόφασή σας να διοργανώσετε βραδιά «ροκ» στην αγορά του Άργους την ίδια ημερομηνία και στον ίδιο χώρο με την ήδη προγραμματισμένη συναυλία του κ. Βαγγέλη Τρίγκα.

 

Επειδή συμμετέχω κι εγώ με μια μικρή ομάδα στο πρόγραμμα του φεστιβάλ
«Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας», θα ήθελα να εκφράσω, καταρχήν, τη δυσαρέσκειά μου για αυτή τη βεβιασμένη και αδικαιολόγητη κίνηση, καθώς επίσης και την ανησυχία μου ως πολίτης για αυτή την απόφαση.

 

Ως πρόεδρος μιας δημοτικής επιχείρησης πολιτισμού θα έπρεπε τουλάχιστον δεοντολογικά να αποφεύγετε τέτοιες κινήσεις. Προσβάλουν τον πολιτισμό.

 

Η κίνηση της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ θα έπρεπε να σας χαροποιεί, αντιθέτως βλέπω πως την αντιμετωπίζετε με ζηλοφθονία. Είναι η πρώτη φορά που οι πολιτιστικές ομάδες, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, από όλη την Αργολίδα, έχουν την «ευκαιρία» να αφήσουν ένα μικρό στίγμα από την καλλιτεχνική τους παρουσία σ’ ένα φεστιβάλ -είναι ακόμη νωρίς για να το κρίνουμε- που δείχνει να επιθυμεί να συνεισφέρει σ’ αυτό που λέμε Αργολικός Πολιτισμός. Εκτός αν θεωρείτε εσείς το Άργος ξεκομμένο από τον υπόλοιπο νομό και εδώ τελειώνει η κουβέντα.

 

Στη θέση του κ. Τρίγκα θα μπορούσα να ήμουν κι εγώ, θα μπορούσε να είναι ο καθένας. Είναι μεγάλη ντροπή να υποτιμάτε έτσι ένα καλλιτέχνη σαν τον κ. Τρίγκα, που έχει προσφέρει πολλά, τόσο στον τοπικό πολιτισμό όσο και πανελλαδικά.

 

Είναι ντροπή να επιλέγετε να δυσφημήσετε έναν καλλιτέχνη, που τι στο καλό, θέλει «ν’ αγιάσει» στον τόπο του -χωρίς αυτό βέβαια να είναι αντικειμενικός του σκοπός- με τέτοιον τρόπο. Με μια διοργάνωση συναυλίας ενός συγκροτήματος που αλίμονο αν έχετε ακούσει ένα τουλάχιστον τραγούδι. Μη μου πείτε τώρα ότι το κάνατε για τη νεολαία της πόλης γιατί θα βάλω τα γέλια. Αλλά και για αυτό να το κάνατε, δεν υπήρχε άλλη μέρα για την πραγματοποίηση της συναυλίας;

 

Τι θα πουν οι συνεργάτες του κ. Τρίγκα, οι οποίοι δεν είναι μόνο από το Άργος, για όλα αυτά; Θα θέλουν να εμπιστευτούν πάλι το Άργος;

 

Θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζατε ότι για να δημιουργηθεί ένα Φεστιβάλ, υπάρχει και κόσμος από πίσω, που τρέχει, εργάζεται, χάνει προσωπικό χρόνο, για να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορεί. Πώς εσείς αγνοείτε όλους αυτούς τους ανθρώπους;

 

Επειδή κ. πρόεδρε βλέπετε εσάς πρώτα και μετά τον πολιτισμό, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο πολιτισμός δεν είναι πρόσωπο, δεν είναι καρέκλα, δεν είναι θεσμική θέση, δεν είναι προσωπική υπόθεση, δεν είναι χρήματα στο συρτάρι, δεν είναι προσωπική προβολή, δεν είναι μικροαστική συνήθεια, δεν είναι καθημερινότητα, επειδή ο πολιτισμός είναι κάτι που αγνοείτε εντελώς κ. πρόεδρε, επειδή ο πολιτισμός δεν είναι όλα τα παραπάνω σας προτείνω τα εξής:

 

1. Να στείλετε δελτίο τύπου που να διευκρινίζει ακριβώς τον λόγο της διοργάνωσης της «ροκ» συναυλίας την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο με την συναυλία του κ. Τρίγκα.

 

2. Να κλείσετε την αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος». Δεν γίνατε καλύτεροι άνθρωποι. Τα κτίρια δεν κάνουν πολιτισμό.

 

3. Να κλείσετε το Αρχαίο Θέατρο Άργους. Δεν γίνατε καλύτεροι άνθρωποι. Οι χώροι από μόνοι τους δεν παράγουν πολιτισμό.

 

4. Να σταματήσετε τα φεστιβάλ. Δεν γίνατε καλύτεροι άνθρωποι. Ο πολιτισμός θέλει ευαισθησία.

 

5. Να ενημερώσετε άμεσα το συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα ότι την ίδια μέρα και ώρα υπήρχε προγραμματισμένη συναυλία. Είμαι βέβαιος πώς αν το γνώριζαν δεν θα συμφωνούσαν να παίξουν.

 

 

Rate this post
     
12 Σχόλια
 • Avatar
  Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2017

  (clap) (clap) (clap)

  3

  2
 • Avatar
  ΜΑΡΙΑ 26 Αυγούστου 2017

  Καλά από όλη την Αργολίδα, από όλους τους συλλόγους, μόνο ο κ. Τσιάκος βγήκε να υπερασπιστεί τον κ. Τρίγκα; Οι υπόλοιποι που είναι;

  10

  0
 • Avatar
  Yiannis Staikos 26 Αυγούστου 2017

  Δυστυχώς περίτρανα αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι οι επιφορτισμένοι να υπηρετούν τον πολιτισμό, είναι οι πλέον ακατάλληλοι, για να μην πω απολίτιστοι.
  Ακόμη έχω την εικόνα του Καμπόσου να μιλά τόσο θερμά για τον Βαγγέλη Τρίγκα! Λόγια ψεύτικα για το ακροατήριο ήταν ως συνήθως!

  14

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2017

  Στείλτε μηνυμα στη σελίδα που εχουν τα Κιτρινα Ποδηλατα.Εγω εστειλα Οι καλλιτεχνες δεν ξερουν τι συμβαινει εδω.Καιρος να μαθουν αντι ναρχονται και να εκθειαζουν την παρανοια και τη μισαλλοδοξια

  14

  0
 • Avatar
  ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ 25 Αυγούστου 2017

  αν και ψηφισα καμποσο ,θα παω τρίγκα

  19

  1
 • Avatar
  ΚΖΚ 25 Αυγούστου 2017

  Και να σκεφτούμε ότι αναφερόμαστε στον τομέα πολιτισμού …. φαντάζομαι τι θα γίνεται στους άλλους τομείς, “λιγότερο πολιτισμένους”

  16

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2017

  Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ οφείλει να παραιτηθεί μετά την απρεπή και αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια του.

  17

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2017

  να ενημερωθει το συγκροτημα “κιτρινα Ποδηλατα” με e-mail στην σελιδα τους και να αποφασισουν οι ιδιοι εαν θα εμφανιστουν η οχι..φανταζομαι δεν θα ηθελαν να συμβει στους ιδιους και σιγουρα δεν εχουν ιδεα για τις προθεσεις του Δημαρχου μας.

  14

  0
 • Avatar
  psikos 25 Αυγούστου 2017

  Δεν ξέρω τι λέτε….. Σήμερα είμαι πολύ δτεναχωρημένος γιατί ο Δήμ-αχρειος των ονείρων μου δεν έβγαλε διαγγελμα …..

  10

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2017

  ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ (ενός φίλου)

  Αγαπητέ κύριε Τσιάκο:

  Όπως καλώς γνωρίζετε, ούτε “αι Αργείται”, ούτε “αι Ναυπλιώται” ενδιαφέρονται εις την συντριπτικήν των πλειοψηφίαν δια τον πολιτισμόν, πολλώ δε μάλλον δια τον πολιτισμόν εξ Αργολίδας προερχόμενον!! Ο πολιτισμός εις την Αργολίδαν δεν επιτελεί κανέναν σκοπόν πέρα από την περιστασιακήν αύξησιν του επονομαζόμενου “τζίρου” των παρακείμενων επιχειρήσεων εστίασης, των φωτογραφιών, ή αυτοφωτογραφιών (selfies) μετα των καλλιτεχνών, των ψευδοανταγωνισμών μεταξύ των δύο πόλεων και την άγραν ψήφων (μόνον εις προεκλογικάς περιόδους)!

  Δια ποίον λόγον θεωρείτε κύριε Τσιάκο πως αι Δημοτικαί αρχαί (αι οποίαι εκλέγονται απο τους πολίτας και εκπροσωπούν αυτούς) έχουν την οποιαδήποτε υποχρέωσιν να αντιμετωπίζουν τον πολιτισμόν με την απαιτούμενην ευαισθησίαν, σεβασμόν, ανοικτόν νου και διορατικότητα την οποία εσείς με περίσσιο θράσος απαιτείτε;;;

  Ασχοληθείτε με τα ποιήματά σας κύριε Τσιάκο! Όλα εις την Αργολίδαν είναι “καλώς καμωμένα”! Και “αι πολίται” είναι απόλυτα ευχαριστημένοι!!

  Και… μην εχθρεύεστε την πόλιν σας!! Δεν είναι προς το “συμφέρον” σας!! 😉

  19

  2
 • Avatar
  Ανωνυμος 25 Αυγούστου 2017

  Τι του λες τώρα του διολιτση.ότι πει ο κόκορας. …….και από πίσω τα κλοσοπουλα.

  18

  1
  • Avatar
   Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2017

   720 ευρώ παίρνει το μήνα μισθό από την ΚΕΔΑΜ αν είναι αντιθετος με τις διαταγες του Καμπόσου ας παραιτηθεί.

   14

   0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.