Επισκέψεις Γκιόλα σε ΔΙΕΚ Επιδαύρου, Πυροσβεστική Ναυπλίου, γήπεδο Ν. Επιδαύρου

 

Γιάννης Γκιόλας: Συνεχής η προσπάθεια για την αναβάθμιση του ΔΙΕΚ Επιδαύρου

 

To ΔΙΕΚ Επιδαύρου, στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) επισκέφτηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας. Τον κ. Γκιόλα υποδέχτηκε η Διευθύντρια κ. Δώρα Αντωνοπούλου και του εξέθεσε τα προβλήματα της λειτουργίας της σχολής, την προοπτική και την εξέλιξή της, καθώς και τους στόχους της, να μετεξελιχτεί σε Παμπελοποννησιακό κέντρο σπουδών.
Παρών και ο Σύλλογος διδασκόντων, με τους εκπαιδευτικούς να μεταφέρουν στον βουλευτή, τις δικές τους ανησυχίες και φιλοδοξίες για το ΔΙΕΚ Επιδαύρου, αφού, όπως τονίστηκε, το ενδιαφέρον των σπουδαστών συνεχώς μεγαλώνει και οι δυνατότητες σύνδεσης των σπουδών με την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, είναι εξαιρετικά μεγάλες.
Η κ. Αντωνοπούλου ξενάγησε τον κ. Γκιόλα στις εγκαταστάσεις της σχολής, του παρουσίασε τις αίθουσες μαθημάτων και φυσικά τον ενημέρωσε για τις ελλείψεις και τις επιθυμητές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, ώστε να καταστεί το ΔΙΕΚ, πλήρως λειτουργικό και αποδοτικό.
Να σημειωθεί ότι λειτουργούν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι σχολές: Μελισσοκομίας, Λιθοξοϊας, Κοπτικής- ραπτικής και Τυροκομίας.

 

Από την πλευρά του ο βουλευτής Αργολίδας, τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας για περαιτέρω αναβάθμιση της Σχολής, ενώ υπήρξε και ουσιαστική συζήτηση με τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Γκάτζιο, για προώθηση των θεμάτων της Σχολής.

 

 

Στο γήπεδο της Νέας Επιδαύρου

 

Το γήπεδο της Νέας Επιδαύρου επισκέφτηκε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, για να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο Επιδαύρου Κώστα Γκάτζιο, την Αντιδήμαρχο κ. Σούλα Μπλάτσου και τον Δημοτικό σύμβουλο Νεκτάριο Ανδριανού, για την πρόοδο των εργασιών τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα, την δυνατότητα τοποθέτησης κερκίδων και την λειτουργία των προβολέων.

 

Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των έργων και την σημαντική βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων ενός ιστορικού σωματείου, όπως είναι ο Φοίνικας Ν. Επιδαύρου αλλά και την πλήρη σύνδεση της αξιοποίησης του γηπέδου με το πολυπληθές τουριστικό στοιχείο, κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

 

 

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου

 

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου επισκέφθηκε ο Γιάννης Γκιόλας. Ο κ. Γκιόλας είχε συνάντηση με τον Διοικητή, αξιωματικούς και στελέχη της υπηρεσίας ενώ ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα της Π.Υ. και τα περιστατικά που αντιμετώπισε αυτό το καλοκαίρι.

 

Όπως τονίστηκε ο αριθμός των πυρκαγιών στην Αργολίδας και την ευρύτερη περιοχή ήταν μικρός , συγκριτικά με άλλα διαμερίσματα της χώρας και τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.

 

Ο κ. Γκιόλας συνεχάρη το προσωπικό της Π.Υ. για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει τόσο στην περιοχή ευθύνης του όσο και σε πυρκαγιές σε άλλους νομούς όπου εκλήθη και βοήθησε σημαντικά στο έργο κατάσβεσης( Αττική , Ηλεία, Ζάκυνθο κλπ.)