Ανέντιμη κίνηση του Δήμου Άργους: Λαϊκά στους Στρατώνες εσείς; Ροκ στη Λαϊκή Αγορά εμείς!

 

 

Ο χώρος του Πολιτισμού στάθηκε η αφορμή για να αποδείξει η δημοτική αρχή του Άργους την έλλειψη πολιτιστικού υπόβαθρου. Με τον πιο ανέντιμο τρόπο, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και η ΚΕΔΑ-Μ κατάφεραν να καπελώσουν μια συναυλία και να δείξουν ότι στο Άργος μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν…

 

Από τις 27 Ιουλίου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας είχε κάνει γνωστό το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» στο οποίο για δύο εβδομάδες συμμετέχουν καλλιτέχνες από το νομό.

 

Η πρεμιέρα είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στους Στρατώνες του Καποδίστρια και είχε ληφθεί η σχετική άδεια από την Εφορία Αρχαιοτήτων. Φυσικά, η εκδήλωση θα γινόταν στο μισό προαύλιο, στην πλευρά του Βυζαντινού Μουσείου, αφού το άλλο μισό (το οποίο ανήκει στο Δήμο) είναι γεμάτο μπάζα και σκουπίδια.

 

Η βραδιά περιελάμβανε συναυλία από τον Αργείτη σολίστα του μπουζουκιού, γνωστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, Βαγγέλη Τρίγκα.

 

Στο Δήμο Άργους ωστόσο, δεν άρεσε αυτή η κίνηση… Ο Δ. Καμπόσος και η παρέα του, δεν μπορούν να ανεχθούν να γίνεται κάτι στο Άργος και να μην έχουν αυτοί το πάνω χέρι, να βγαίνουν οι πληρωμένοι καλλιτέχνες και να τους εκθειάζουν (πχ «Μόντε Κάρλο την έκανες την πόλη Δήμαρχε»).

 

Έτσι, αποφάσισε να κάνει και ο Δήμος αντι-συναυλία έξω από τους Στρατώνες όπου θα έπαιζε ο Τρίγκας. Δηλαδή στη Λαϊκή Αγορά! «Λαϊκά εσείς; Ροκ εμείς κι όποιος αντέξει» σκέφτηκαν οι του Δήμου και της ΚΕΔΑ-Μ. Φαντάζεστε το μπάχαλο που θα επικρατούσε όχι μόνο στο χώρο εκείνο αλλά και σε όλη την πόλη από την ηχορρύπανση…

 

Μέχρι τουλάχιστον την περασμένη Τρίτη δεν είχαν κλείσει το ροκ γκρουπ από την Αθήνα και σήμερα Πέμπτη το ανακοίνωσαν: Τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

 

Η Περιφερειακή Ενότητα, μη θέλοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά, αποφάσισε να κάνει πίσω και να γίνει η συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα τη Δευτέρα (9 μμ) στο εργοστάσιο του «Πελαργού» στη Νέα Κίο.

 

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την ΚΕΔΑ-Μ, ότι είχε προγραμματίσει από καιρό την εκδήλωση. Γνωρίζουμε ότι η συμφωνία με το ροκ γκρουπ έγινε αυτή την εβδομάδα και φυσικά ο λόγος διεξαγωγής ήταν ένας: Να πληγεί το φεστιβάλ που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα και να αποδειχθεί ότι ο απόλυτος κυρίαρχος στο Άργος είναι ο Δ. Καμπόσος.

 

Φέτος, για πρώτη φορά γίνεται συναυλία στο κέντρο της πόλης ημέρα Δευτέρα και όλοι ξέρουν το λόγο. Όπως όλοι ξέρουν ότι η Λαϊκή Αγορά δεν επιλέχθηκε (όπως η πλατεία) για να βοηθηθούν και οι καφετέριές της… (Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 είχε να γίνει εκεί συναυλία, θα θυμάστε τις εκδηλώσεις των πολιτικών νεολαιών).

 

Υγ: Για το γεγονός ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κολλήθηκαν στο Άργος αφίσες του φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» και το πρωί του Σαββάτου είχαν εξαφανιστεί, θα αναφερθούμε σε άλλο ρεπορτάζ…

 

Γιώργος Νικολόπουλος

 

 

19 σχόλια

 1. Τη Δευτέρα το βράδυ ο Δήμαρχος θα είναι κοντά στους ψηφοφόρους του στους Αγιάννηδες του Δήμου για περιφορά εικόνας τραπέζια κλπ ως καλός χριστιανός

  • Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα τοποθετήσει στον ΠΕΛΑΡΓΟ γιγαντοοθόνες και τεράστια ηχεία που θα αναμεταδίδουν την συναυλία της λαικής αγοράς και θα προτρέπουν τους δημότες να πανε στα κιτρινα ποδήλατα … Αν δε αυτό δεν εμποδίσει την περιφέρεια και τους πολίτες που θα πάνε στον ΠΕΛΑΡΓΟ, τότε θα ανακηρύξει το σύνολο των θεατών εχθρούς της πόλεως και θα τους αποστείλει στις οικίες τους ΕΙΔΙΚΕς ΟΜΑΔΕΣ υπαλλήλων της υπο σύσταση εταιρείας security με σκοπό να γράψουν στους τοίχους τους ΕΧ ΠΟ (ΕΧΘΡΟΙ ΠΟΛΗΣ)

 2. Τέτοιες ντροπιαστικές ενέργειες δεν έχουν γίνει σε άλλη πόλη. Οι μεγαλύτεροι δυσφημιστές για την πόλη, οι μεγαλύτεροι εχθροί της είναι ο δήμαρχος και τα άβουλα στρατιωτάκια του, οι δημοτικοί σύμβουλοι, που μπορεί να διαφωνούν αλλά δεν μιλάνε για να μη χάσουν τους μισθούληδές τους. Η ιστορία δεν θα κρίνει μόνο τον Καμπόσο αλλά και τους άβουλους συνεργούς του.

 3. Πέρυσι, ο Δημήτρης Καμπόσος είχε βραβεύσει τον Βαγγέλη Τρίγκα, για την πολιτιστική του προσφορά στην πόλη! Τώρα, με την κίνησή του αυτή αποδεικνύει πόσο εκτιμά, όχι μόνο τους καλλιτέχνες αλλά γενικά τους ανθρώπους που συναναστρέφεται. Η ενέργεια αυτή δείχνει πόσο ψεύτικα κάνει όσα κάνει. Και αλίμονο στους παρατρεχάμενους και τα πρωτοπαλίκαρά του που τώρα τον ακολουθούν, του κάνουν «λάικ» και είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά γι’ αυτόν. Θα είναι αργά όταν καταλάβουν ότι τους πούλησε γιατί πλέον δεν τους είχε ανάγκη και γιατί δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του.

  • Πέρυσι, ο Δημήτρης Καμπόσος είχε βραβεύσει τον Βαγγέλη Τρίγκα, για την πολιτιστική του προσφορά στην πόλη! Τώρα, με την κίνησή του αυτή αποδεικνύει πόσο εκτιμά, όχι μόνο τους καλλιτέχνες αλλά γενικά τους ανθρώπους που συναναστρέφεται.
   ΣΥΜΦΩΝΩ

 4. Το ποιον του κου ¨¨¨¨¨¨¨¨¨Δημάχρ-εί-ου¨¨¨¨¨¨¨¨¨σε εμάς του παλαιότερους έιναι γνωστό. Η έλλειψη κάθε ηθικού φραγμού ή πλήρης απουσία πνεύματος ευ αγωνίζεσθαι καθως και η ελλειψη δημοκρατικών ευαισθησιων ηταν γνωστα από παλαιά. Από την τρυφερή εκείνη ηλικία που με ΄νοσταλγία΄ τον θυμόμαστε να ταλαντευεται μεταξύ χρυσαυγούλας(όπως την έλεγε) και επεν… Στον πανικό του για το μέλλον του αναμόχλευσε τις πρώτες του διδαχες περί προβοκατορσμού και έφτασε στο σημείο να πραγματοποιέι μέχρι και αντισυναυλίες ….Το θέμα όμως δεν είναι μόνο ο Δημαχρ-εί-ος΄….το θέμα είναι πως τον ανέχονται και οι δικοι του σύμβουλοι. η το κόμμα του η ΝΔ ….Δεν αντιλαμβάνονται οτι τους εκθέτει και τους προσβαλει ???

  • το θέμα είναι πως τον ανέχονται και οι δικοι του σύμβουλοι…………..Δεν αντιλαμβάνονται οτι τους εκθέτει και τους προσβαλει ???
   ΣΥΜΦΩΝΩ

   • οταν ανεχεσαι καποιον παει να πει πως ταιριαζεις με τον αλλον,συμφωνεις,τα βρισκεις και συνηθως εισαι σαν κι αυτον.
    οταν δεν ταιριαζεις με καποιον ανθρωπο,απλα παιρνεις το καπελακι σου και φευγεις

 5. Όποιος θέλει να ενημερώσει τα κίτρινα ποδήλατα τι ρόλο έχουν σε αυτή την ιστορία μπορεί να το κάνει στο facebook: kitrina podilata (official fan page) .ή στο προφίλ Kitrina Podilata
  Ίσως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έρχονται να κάνουν.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης: Εντεταλμένος Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ / Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Χανίων (Συντονιστής Έργου)-([email protected]) Δημήτρης Δήμου: MSc-Ιολόγος...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι της εκκλησίας αλλά του σπιτιού της... Εκεί θα χόρευαν τον Ησαϊα (έτσι γλίτωνε και ο...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Η Καρυά θύμισε …Ικαρία στη συναυλία του Κοτονιά και της Ίκαρη

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου, η κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Καρυάς θύμισε ...Ικαρία. Εκατοντάδες κάτοικοι όχι μόνο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αργολίδα την Πέμπτη 18/8

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού...

Συναυλία με Βαγγέλη Τρίγκα και Μαργαρίτα Καραμολέγκου στη Νέα Κίο

O Αργείος σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτης Βαγγέλης Τρίγκας...

Πανηγυρίζει η “Θεομάνα-Οδηγήτρια” της Νέας Κίου

Την Τρίτη 23 Αυγούστου είναι η Απόδοσης της εορτής...

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης:...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι...

“Ανάπλι εμπρός!”: Οι ευθύνες για τον Γύρο της Αρβανιτιάς έχουν επώνυμο: Κωστούρος

Ανακοίνωση της τοπικής παράταξης "Ανάπλι εμπρός!" 24 Ιανουαρίου 2010. Μεγάλη...

Προτείνουμε...