Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ανέντιμη κίνηση του Δήμου Άργους: Λαϊκά στους Στρατώνες εσείς; Ροκ στη Λαϊκή Αγορά εμείς!

 

 

Ο χώρος του Πολιτισμού στάθηκε η αφορμή για να αποδείξει η δημοτική αρχή του Άργους την έλλειψη πολιτιστικού υπόβαθρου. Με τον πιο ανέντιμο τρόπο, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και η ΚΕΔΑ-Μ κατάφεραν να καπελώσουν μια συναυλία και να δείξουν ότι στο Άργος μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν…

 

Από τις 27 Ιουλίου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας είχε κάνει γνωστό το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» στο οποίο για δύο εβδομάδες συμμετέχουν καλλιτέχνες από το νομό.

 

Η πρεμιέρα είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στους Στρατώνες του Καποδίστρια και είχε ληφθεί η σχετική άδεια από την Εφορία Αρχαιοτήτων. Φυσικά, η εκδήλωση θα γινόταν στο μισό προαύλιο, στην πλευρά του Βυζαντινού Μουσείου, αφού το άλλο μισό (το οποίο ανήκει στο Δήμο) είναι γεμάτο μπάζα και σκουπίδια.

 

Η βραδιά περιελάμβανε συναυλία από τον Αργείτη σολίστα του μπουζουκιού, γνωστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, Βαγγέλη Τρίγκα.

 

Στο Δήμο Άργους ωστόσο, δεν άρεσε αυτή η κίνηση… Ο Δ. Καμπόσος και η παρέα του, δεν μπορούν να ανεχθούν να γίνεται κάτι στο Άργος και να μην έχουν αυτοί το πάνω χέρι, να βγαίνουν οι πληρωμένοι καλλιτέχνες και να τους εκθειάζουν (πχ «Μόντε Κάρλο την έκανες την πόλη Δήμαρχε»).

 

Έτσι, αποφάσισε να κάνει και ο Δήμος αντι-συναυλία έξω από τους Στρατώνες όπου θα έπαιζε ο Τρίγκας. Δηλαδή στη Λαϊκή Αγορά! «Λαϊκά εσείς; Ροκ εμείς κι όποιος αντέξει» σκέφτηκαν οι του Δήμου και της ΚΕΔΑ-Μ. Φαντάζεστε το μπάχαλο που θα επικρατούσε όχι μόνο στο χώρο εκείνο αλλά και σε όλη την πόλη από την ηχορρύπανση…

 

Μέχρι τουλάχιστον την περασμένη Τρίτη δεν είχαν κλείσει το ροκ γκρουπ από την Αθήνα και σήμερα Πέμπτη το ανακοίνωσαν: Τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

 

Η Περιφερειακή Ενότητα, μη θέλοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά, αποφάσισε να κάνει πίσω και να γίνει η συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα τη Δευτέρα (9 μμ) στο εργοστάσιο του «Πελαργού» στη Νέα Κίο.

 

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την ΚΕΔΑ-Μ, ότι είχε προγραμματίσει από καιρό την εκδήλωση. Γνωρίζουμε ότι η συμφωνία με το ροκ γκρουπ έγινε αυτή την εβδομάδα και φυσικά ο λόγος διεξαγωγής ήταν ένας: Να πληγεί το φεστιβάλ που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα και να αποδειχθεί ότι ο απόλυτος κυρίαρχος στο Άργος είναι ο Δ. Καμπόσος.

 

Φέτος, για πρώτη φορά γίνεται συναυλία στο κέντρο της πόλης ημέρα Δευτέρα και όλοι ξέρουν το λόγο. Όπως όλοι ξέρουν ότι η Λαϊκή Αγορά δεν επιλέχθηκε (όπως η πλατεία) για να βοηθηθούν και οι καφετέριές της… (Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 είχε να γίνει εκεί συναυλία, θα θυμάστε τις εκδηλώσεις των πολιτικών νεολαιών).

 

Υγ: Για το γεγονός ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κολλήθηκαν στο Άργος αφίσες του φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» και το πρωί του Σαββάτου είχαν εξαφανιστεί, θα αναφερθούμε σε άλλο ρεπορτάζ…

 

Γιώργος Νικολόπουλος

 

 

Rate this post
     
19 Σχόλια
 • Avatar
  Που χρόνο για συναυλίες 26 Αυγούστου 2017

  Τη Δευτέρα το βράδυ ο Δήμαρχος θα είναι κοντά στους ψηφοφόρους του στους Αγιάννηδες του Δήμου για περιφορά εικόνας τραπέζια κλπ ως καλός χριστιανός

  7

  0
 • Avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 25 Αυγούστου 2017

  και στον ΠΕΛΑΡΓΟ θα κανει συναυλια ο Δημαρχος !!!!!!!!!

  8

  0
  • Avatar
   Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2017

   Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα τοποθετήσει στον ΠΕΛΑΡΓΟ γιγαντοοθόνες και τεράστια ηχεία που θα αναμεταδίδουν την συναυλία της λαικής αγοράς και θα προτρέπουν τους δημότες να πανε στα κιτρινα ποδήλατα … Αν δε αυτό δεν εμποδίσει την περιφέρεια και τους πολίτες που θα πάνε στον ΠΕΛΑΡΓΟ, τότε θα ανακηρύξει το σύνολο των θεατών εχθρούς της πόλεως και θα τους αποστείλει στις οικίες τους ΕΙΔΙΚΕς ΟΜΑΔΕΣ υπαλλήλων της υπο σύσταση εταιρείας security με σκοπό να γράψουν στους τοίχους τους ΕΧ ΠΟ (ΕΧΘΡΟΙ ΠΟΛΗΣ)

   12

   0
 • Avatar
  Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2017

  Αυτά είναι συπτώματα της νόσου του Δυτικού Νείλου ή χρειάζεται ψυχίατρος;

  17

  1
  • Avatar
   Ανώνυμος 26 Αυγούστου 2017

   Ούτε τα κουνούπια θα καταδέχονταν τέτοιου είδους συναναστροφές…

   6

   0
 • Avatar
  Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2017

  Τέτοιες ντροπιαστικές ενέργειες δεν έχουν γίνει σε άλλη πόλη. Οι μεγαλύτεροι δυσφημιστές για την πόλη, οι μεγαλύτεροι εχθροί της είναι ο δήμαρχος και τα άβουλα στρατιωτάκια του, οι δημοτικοί σύμβουλοι, που μπορεί να διαφωνούν αλλά δεν μιλάνε για να μη χάσουν τους μισθούληδές τους. Η ιστορία δεν θα κρίνει μόνο τον Καμπόσο αλλά και τους άβουλους συνεργούς του.

  16

  1
 • Avatar
  Θλιμμένος Μπούφος 24 Αυγούστου 2017

  Πέρυσι, ο Δημήτρης Καμπόσος είχε βραβεύσει τον Βαγγέλη Τρίγκα, για την πολιτιστική του προσφορά στην πόλη! Τώρα, με την κίνησή του αυτή αποδεικνύει πόσο εκτιμά, όχι μόνο τους καλλιτέχνες αλλά γενικά τους ανθρώπους που συναναστρέφεται. Η ενέργεια αυτή δείχνει πόσο ψεύτικα κάνει όσα κάνει. Και αλίμονο στους παρατρεχάμενους και τα πρωτοπαλίκαρά του που τώρα τον ακολουθούν, του κάνουν «λάικ» και είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά γι’ αυτόν. Θα είναι αργά όταν καταλάβουν ότι τους πούλησε γιατί πλέον δεν τους είχε ανάγκη και γιατί δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του.

  17

  0
  • Avatar
   Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2017

   Πέρυσι, ο Δημήτρης Καμπόσος είχε βραβεύσει τον Βαγγέλη Τρίγκα, για την πολιτιστική του προσφορά στην πόλη! Τώρα, με την κίνησή του αυτή αποδεικνύει πόσο εκτιμά, όχι μόνο τους καλλιτέχνες αλλά γενικά τους ανθρώπους που συναναστρέφεται.
   ΣΥΜΦΩΝΩ

   10

   0
 • Avatar
  psikos 24 Αυγούστου 2017

  Το ποιον του κου ¨¨¨¨¨¨¨¨¨Δημάχρ-εί-ου¨¨¨¨¨¨¨¨¨σε εμάς του παλαιότερους έιναι γνωστό. Η έλλειψη κάθε ηθικού φραγμού ή πλήρης απουσία πνεύματος ευ αγωνίζεσθαι καθως και η ελλειψη δημοκρατικών ευαισθησιων ηταν γνωστα από παλαιά. Από την τρυφερή εκείνη ηλικία που με ΄νοσταλγία΄ τον θυμόμαστε να ταλαντευεται μεταξύ χρυσαυγούλας(όπως την έλεγε) και επεν… Στον πανικό του για το μέλλον του αναμόχλευσε τις πρώτες του διδαχες περί προβοκατορσμού και έφτασε στο σημείο να πραγματοποιέι μέχρι και αντισυναυλίες ….Το θέμα όμως δεν είναι μόνο ο Δημαχρ-εί-ος΄….το θέμα είναι πως τον ανέχονται και οι δικοι του σύμβουλοι. η το κόμμα του η ΝΔ ….Δεν αντιλαμβάνονται οτι τους εκθέτει και τους προσβαλει ???

  19

  1
  • Avatar
   Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2017

   το θέμα είναι πως τον ανέχονται και οι δικοι του σύμβουλοι…………..Δεν αντιλαμβάνονται οτι τους εκθέτει και τους προσβαλει ???
   ΣΥΜΦΩΝΩ

   11

   0
   • Avatar
    Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2017

    οταν ανεχεσαι καποιον παει να πει πως ταιριαζεις με τον αλλον,συμφωνεις,τα βρισκεις και συνηθως εισαι σαν κι αυτον.
    οταν δεν ταιριαζεις με καποιον ανθρωπο,απλα παιρνεις το καπελακι σου και φευγεις

    9

    0
 • Avatar
  Μουσικός 24 Αυγούστου 2017

  Όποιος θέλει να ενημερώσει τα κίτρινα ποδήλατα τι ρόλο έχουν σε αυτή την ιστορία μπορεί να το κάνει στο facebook: kitrina podilata (official fan page) .ή στο προφίλ Kitrina Podilata
  Ίσως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έρχονται να κάνουν.

  13

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2017

  Το πρεπον ειναι να γραψουν τα κιτρινα ποδηλατα ενα ροκ ασμα για το Καμποσο άλλωστε εχει μεγαλη περαση στις νεανικες ηλικιες

  8

  0
  • Avatar
   Realnews οχι σαν το ΔΗΜΟΤΗ 28 Αυγούστου 2017

   Ασε φιλε σιγα μην το αφηνε ο τιτανας στην τυχη… Εχει φροντισει ηδη και για αυτο. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.

   4

   0
 • Avatar
  Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2017

  Έτσι ρε Διολίτση ροκά. Φτιάξε μας με τις μουσικές σου επιλογές.

  10

  2
 • Avatar
  Τάκης Κ. 24 Αυγούστου 2017

  Μα, αφού φοράει παντελόνια ο Δήμαρχος. Το λέει και το τραγούδι…

  7

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2017

  Ένας ψυχολόγος ρε παιδιά!

  14

  2
  • Avatar
   Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2017

   Στην προκειμένη περίπτωση ο ψυχίατρος θα φανεί πιο ωφέλιμος…

   13

   0
 • Avatar
  Ελενη 24 Αυγούστου 2017

  ΈΛΕΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΈΣ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ

  8

  0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.