“Μάγεψε” ο Αλκίνοος στη «ΛελέΚιος Φιέστα»

 

 

Φωτογραφίες: Στάθης Χριστόπουλος

 

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγούδησε και πάλι μπροστά στο κοινό της Αργοναυπλίας, με αφορμή τη 2η «ΛελέΚιος Φιέστα» στη Νέα Κίο.

 

Το προαύλιο του «Πελαργού» γέμισε από κόσμο κάθε ηλικίας που χειροκρότησε τον τραγουδοποιό, ο οποίος όσο περνούν τα χρόνια ωριμάζει όλο και περισσότερο μουσικά, στιχουργικά αλλά και ερμηνευτικά, χωρίς να χάνει το νεανικό του ενθουσιασμό.

 

Έχοντας στο πλευρό του μια εξαιρετική ομάδα σπουδαίων μουσικών με έγχορδα (Γιώργος Καλούδης – βιολοντσέλο, κρητική λύρα, Μανόλης Πάππος – μπουζούκι, λαούτο, Δημήτρης Χατζηζήσης: βιολί, Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο), ο Αλκίνοος τραγούδησε τις γνωστές του επιτυχίες, αλλά και άλλων δημιουργών ξεσηκώνοντας το κοινό.

 

Πολλές φορές, με χιούμορ αφηγήθηκε τις ιστορίες των τραγουδιών, κάνοντας μια αναδρομή από τα πρώτα του τραγούδια που γράφτηκαν από τον Νίκο Ζούδιαρη μέχρι τον τελευταίο του δίσκο, τη «Μικρή Βαλίτσα».

 

Δεν περιορίστηκε στο δικό του ρεπερτόριο αλλά τραγούδησε και Βαμβακάρη (Τα ζηλιάρικά σου μάτια), Χατζιδάκι (Κεμάλ), Πανούση (Νεοέλληνας) αλλά και «Θεέ μου μεγαλοδύναμε» και «Κόκκιν’ αχείλι φίλησα».

 

Μετά το πρώτο «καληνύχτισμα», συνέχισε μόνος με την κιθάρα του στη σκηνή για αρκετή ώρα.

 

Ως ένας από τους ελάχιστους τραγουδοποιούς που εκφράζουν σήμερα δημοσίως (με συνεντεύξεις και άρθρα) αλλά και μέσα από το έργο τους, πολιτικό λόγο, τραγούδησε την «Πατρίδα» αλλά και τη «Μικρή Βαλίτσα» (α καπέλα και χωρίς μικρόφωνο).

 

Τη πρώτη βραδιά της «Λελέκιος Φιέστα» άνοιξε ο ταλαντούχος Πέτρος Μάλαμας.

 

Την Κυριακή 13 Αυγούστου, 2η ημέρα της «Λελέκιος Φιέστα», η ένταση ανεβαίνει κατακόρυφα… Το stage καταλαμβάνουν δύο μεγαλοπρεπείς μπάντες της εγχώριας hard rock σκηνής. Η μπάντα φαινόμενο από τα μακρινά Ιωάννινα, V.I.C. (Villagers of Ioannina City) που συνδύασε απόλυτα το ψυχεδελικό post rock με τους παραδοσιακούς ήχους της Ηπείρου, συναντιέται επί σκηνής με τους ηγέτες του ψυχεδελικού stoner rock ήχου, από το γειτονικό Χιλιομόδι… 1000MODS και αναμένεται χαμός!! Την βραδιά θα ανοίξουν οι υπέροχοι Appalachian Cobra Worshipers παρουσιάζοντας τον φοβερό ομώνυμο δίσκο τους σε ρυθμούς folk americana.

 

Η διοργάνωση γίνεται με τη συνεργασία του Αργοναύτη και εντάσσεται στο Φεστιβάλ «Κιανά» του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου.

 

Στη «ΛελέΚιος Φιέστα» γίνεται συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους ενώ υπάρχει και κουτί οικονομικής ενίσχυσης.

 

(Υ.γ.: Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες ασφαλείας «Άλφα – Ωμέγα» του Νίκου Κόκκινου, που έχει αναλάβει τη φύλαξη του χώρου για τη βοήθεια που μας πρόσφερε στον εντοπισμό χαμένου αντικειμένου).