Ανταμώνουν στο Ναύπλιο τα «Παιδιά των Καμακιών»

 

του Διομήδη Πρασά 

 

 Σε ένα τεράστιο πολυεθνικό κάμπινγκ θα μετατραπεί η παραλία της Καραθώνας το τετραήμερο 18-21 Αυγούστου. Εκατοντάδες άτομα από όλο τον πλανήτη πρόκειται να κατασκηνώσουν εκεί, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ και κινητοποίηση των ελληνικών πρεσβειών.

 

Πρόκειται για το «1ο Παγκόσμιο Αντάμωμα των παιδιών των Καμακιών». Τα εξώγαμα τέκνα αλλά και τα εγγόνια των θρυλικών “Καμακίων του Ναυπλίου” θα συμμετέχουν σε συνέδριο, θα γνωρίσουν την άγνωστη πατρίδα τους, θα γνωριστούν μεταξύ τους και κυρίως θα επιδιώξουν να βρουν συγγενικά τους πρόσωπα.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ο Βασίλης Βασιλικός θα παρουσιάσει το μπεστ σέλερ του «Τα Καμάκια», το οποίο για τις ανάγκες του Ανταμώματος μεταφράστηκε και 8 γλώσσες. Θα γίνει προβολή της ταινίας του Όμηρου Ευστρατιάδη «Και το πρώτο Καμάκι» με το Στάθη Ψάλτη, μεταγλωτισμένης στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα σουηδικά. Το τετραήμερο θα κλείσει με μεγάλη λαϊκή συναυλία στην οποία ο Αντώνης Καλογιάννης θα τραγουδήσει «Ντου γιου λάικ φροϊλάιν δι Γκρις» ενώ σαπόρτ ο Σταμάτης Γαρδέλης θα πει το «Καμ γουιθ μι για να τη βρεις».

 

Τα παιδιά των Καμακιών όλες αυτές τις ημέρες θα ξεναγηθούν για προσκύνημα σε αρχαιολογικούς χώρους και παραλίες, πιθανούς τόπους συνεύρεσης των γονιών τους. Παράλληλα, όπως ψιθυρίζεται, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ετοιμάζει φιέστα υποδοχής στο γεφυράκι της πλατείας καθώς έχει καθιερωθεί η άποψη ότι «τα μεγαλύτερα Καμάκια του Ναυπλίου ήταν Αργείτες».

 

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου, τα Παιδιά των Καμακιών θα δημιουργήσουν σύλλογο με την ονομασία «Octopus Junior» και θα τεθεί το θέμα ανέγερσης στην περιοχή ενός «Μνημείου του Άγνωστου Πατέρα».

 

Ο κύριος στόχος του Ανταμώματος είναι η εξεύρεση συγγενικών προσώπων. Είναι βέβαιο πως πολλοί από τους συμμετέχοντες, χωρίς να το γνωρίζουν, θα είναι μεταξύ τους αδέρφια ή έστω πιο μακρινοί συγγενείς. Στο χώρο του κάμπινγκ θα υπάρχει και κινητή μονάδα συγκέντρωσης γενετικού υλικού ώστε να γίνει στη συνέχεια λεπτομερής έρευνα. Παράλληλα, οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν την υποψία ότι ο πατέρας τους είχε περιπέτεια έστω της μιας νύχτας με τουρίστρια, μπορούν και αυτοί να προσέρχονται στο χώρο του κάμπινγκ και να παραχωρούν γενετικό υλικό…

 

Όπως δήλωσε στα “Αργολικά”, ενόψει της συνάντησης, ο (Ελληνο)Βρετανός Τζον Μπάσταρντ«Θα έρθω στο Ναύπλιο κρατώντας μια φωτογραφία της μητέρας μου από το 1978. Θα τη δείξω σε όλους τους ντόπιους άνω των 55 και, πού ξέρετε, ίσως κάποιος τη θυμηθεί…».

 

Χορηγός επικοινωνίας του Ανταμώματος θα είναι η εκπομπή «Πάμε Πακέτο». Μάλιστα, όπως εκμυστηρεύτηκε η Βίκυ Χατζηβασιλείου σε στενούς συνεργάτες της: «Θα έχουμε υλικό για τρεις τηλεοπτικές σεζόν»

 

Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια