Συνεχίζονται οι ψεκασμοί της Περιφέρειας για τα κουνούπια από 8 συνεργεία

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στον αργολικό κάμπο από τα 8 συνεργεία που έχει θέσει σε λειτουργία η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

 

Ένα από αυτά βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής και ψέκασε στο δίκτυο του Αναβάλου στην Ήρα (φωτογραφίες).

 

Τους ψεκασμούς είχαν αρχικά αναλάβει εξολοκλήρου οι Δήμοι Άργους και Ναυπλίου. Εδώ και μερικές εβδομάδες, οπότε και ανέλαβε η Περιφέρεια, γίνονται υπό την επίβλεψη της αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ελένης Παναγιωτοπούλου και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βασίλη Διαμαντόπουλου.

 

Τα συνεργεία ψεκάζουν όχι μόνο σε δημόσιους χώρους αλλά και σε σπίτια ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

 

Μέχρι στιγμής στην Αργοναυπλία υπάρχουν επισήμως καταγεγραμμένα 20 περιστατικά κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου δύο από τα οποία ήταν θανατηφόρα ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 άτομα έχουν τσιμπηθεί από μολυσμένα κουνούπια. Για το 80% των περιπτώσεων, δεν υπήρξε κανένα σύμπτωμα.

 

Η κ. Παναγιωτοπούλου ανέφερε πως βρίσκεται σε μικρή ύφεση το φαινόμενο των ασθενούντων ωστόσο παραδέχτηκε ότι τις επόμενες ημέρες πιθανόν να αναφερθούν και άλλα κρούσματα καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αναπτυχθεί η ασθένεια και να επιβεβαιωθεί επισήμως.

 

Αναφέρθηκε επίσης στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας (2018-2020) που αφορά και τα διαχειμάζοντα κουνούπια, τονίζοντας: «Θα θέλαμε όλοι οι Δήμοι να συμμετάσχουν σε αυτό»…

 

Ελ. Παναγιωτοπούλου – Β. Διαμαντόπουλος