Οικονομικές διευκολύνσεις από τη ΔΕΥΑΝ για τον Βιολογικό ζητούν κάτοικοι του Δρεπάνου

 

Η ένωση πολιτισμικών δραστηριοτήτων Δρεπάνου «Νίκος Καρούζος» συγκέντρωσε υπογραφές κατοίκων του χωριού ζητώντας από τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου οικονομικές διευκολύνσεις σχετικά με τη σύνδεση του Βιολογικού Καθαρισμού.

 

Η επιστολή που υπογράφεται από την πρόεδρο Κατερίνα Παπαδριανού και τον γεν. γραμματέα Σπύρο Σπυρόπουλο, είναι η ακόλουθη:

 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΝ,

 

Εκπροσωπώντας μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων του Δρεπάνου που βρίσκουν οικονομικά ασύμφορη τη σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό του χωριού, θα σας παρακαλούσαμε να λάβετε υπόψη σας τα πιο κάτω παράπονα, ελπίζοντας στη διευθέτηση των αιτημάτων μας από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ αλλά και το Δ.Σ. του Δήμου Ναυπλιέων.

 

Στις 20 Ιουλίου 2017 είχαμε υποβάλει την πρώτη γραπτή διαμαρτυρία στον πρόεδρο του Τ.Σ. Δρεπάνου:

 

1.Η τιμή σύνδεσης των 5 ευρώ ανά τ.μ. για το βιολογικό του Δρεπάνου είναι υπερβολική. Δεν πρέπει να παραλείψουμε βέβαια, πως το ποσό αυτό μαζί με τα υπόλοιπα υδραυλικά έξοδα είναι υπερβολικά και θα πρέπει να σκεφτείτε πιθανή σημαντική μείωσή του. Όλοι οι Δήμοι της χώρας αποφασίζουν για το ποσό ανάλογα με πολλούς παράγοντες όπως αριθμός διαμερισμάτων, το πλάτος δρόμου, το βάθος οικοπέδου και τα τετραγωνικά ξεκινώντας από τιμή αφετηρίας 1,48 ευρώ και πάνω. (ΔΕΥΑΚ ή και ΔΕΥΑΤ).

 

2. Ο χρόνος σύνδεσης στα σπίτια που δεν έχουν πρόβλημα γιατί δεν γεμίζει ο βόθρος τους, είναι ακαθόριστος αλλά ταυτόχρονα είναι και “άμεσος”. Προτείνουμε να οριστεί το αργότερο μέσα σε μια διετία και αν γίνει ενωρίτερα να υπάρξει γι’ αυτούς οικονομικότερη πρόταση.

 

3. Προτείνουμε για τους πολίτες που δεν επιθυμούν να πληρώνουν και άλλες δόσεις και θέλουν να προκαταβάλουν ολόκληρο το ποσό του κόστους της σύνδεσης, να τυγχάνουν έκπτωσης τουλάχιστον 30/%.

 

4. Η μεταβίβαση του νερού στο όνομα του ενοικιαστή με την τιμή των 181 ευρώ, έστω και με δόσεις, αλλά με άμεση προκαταβολή 70 ευρώ είναι παράλογη. Ο Δήμος Τρίπολης παράδειγμα δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ, ο Δήμος Χαλκίδας και Μεσσαπίων το ίδιο αλλά και όλη η Αττική. Αυτός είναι ο λόγος που ελάχιστοι κάνουν “μεταφορά” στο όνομα του ενοικιαστή με αποτέλεσμα να χάνει και η ΔΕΥΑΝ αλλά και ο ιδιοκτήτης γιατί ο ενοικιαστής μπορεί να φύγει και να τα αφήσει ανεξόφλητα. Σημειωτέον ότι η μεταφορά του ονόματος στη ΔΕΗ στοιχίζει 23 ευρώ! Δεν μιλάμε βέβαια για καινούργια σύνδεση νερού που ξεπερνά τα 250 ευρώ!

 

Τέλος, οι περισσότερες δόσεις δεν μειώνουν το συνολικό κόστος που αθροιστικά μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, τη φορολογία, την ασφάλιση και τις άλλες υποχρεώσεις των νοικοκυριών σφίγγουν περισσότερο τη θηλιά

 

Ελπίζουμε ότι θα δείτε τα αιτήματά μας με κατανόηση και θα μας δώσετε λύσεις αφού όλοι μας βιώνουμε αυτή την απίστευτη οικονομική κατάρρευση της χώρας.