Αισιοδοξία για ύφεση των κρουσμάτων του ιού: Μόνο 30 άρρωστα πουλιά έχουν επιζήσει – 2.500 σπίτια ράντισε η Περιφέρεια

 

Την αισιοδοξία του πως άμεσα θα υπάρξει ύφεση της εμφάνισης κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

 

Η έξαρση του ιού στην Αργοναυπλία οφείλεται σε θανατηφόρα πανδημία στα κορακοειδή και μέσω της δορυφορικής τεχνολογίας εντοπίστηκαν να έχουν επιζήσει μόνο 30. Ο κ. Τατούλης ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά του ιού σε νέες περιοχές.

 

Ο κ. Ρόζενμπεργκ τόνισε πως υπάρχουν 19 καταγεγραμμένα περιστατικά που έχουν νοσήσει με νευρολογικά συμπτώματα από τη νόσο και βέβαια πολλά ακόμη που ασθένησαν σε ήπια μορφή.

 

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχάρη την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των κουνουπιών στις περιοχές ευθύνης της και την άμεση κινητοποίησή της όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα στην Αργολίδα.

 

Ο κ. Τατούλης ανέφερε πως η Περιφέρεια διαθέτει άριστη επιστημονική ομάδα με τεχνογνωσία που συνεργάζεται άψογα με το ΚΕΕΛΠΝΟ και μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κουνουπιών που είναι οι διαβιβαστές του ιού του Δυτικού Νείλου.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης: «Πρέπει να καταλάβουν όλες οι θεσμικές – αυτοδιοικητικές αρχές ότι κανένας δεν μπορεί να παίξει με τέτοια θέματα».

 

Οι Δήμοι Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων εξαρχής απείχαν από το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που διενήργησε η Περιφέρεια και ακολούθησαν μεμονωμένα δικό τους. Όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε να βοηθήσει τους Δήμους, καθώς διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς βοήθειας. Ο Δήμος Ναυπλίου άμεσα απάντησε θετικά. Θετική ήταν και η έγγραφη απάντηση του Δήμου Άργους έπειτα από 2-3 ημέρες.

 

Μέχρι τώρα, τα 8 συνεργεία της Περιφέρειας που ανέλαβαν δράση, έχουν δράσει για την καταπολέμηση νυμφών και ακμαίων κουνουπιών σε περισσότερα από 2.500 σπίτια. Μαζί με το ΚΕΕΛΠΝΟ γίνεται και ενημέρωση από σπίτι σε σπίτι.

 

Της συνέντευξης προηγήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και να συζητηθούν οι κοινές δράσεις Περιφέρειας και ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιδήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο καθηγητής Ιατρικής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο καθηγητής Κτηνιατρικής Χαράλαμπος Μπιλλίνης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Γ.Ν.

 

 

7 σχόλια

 1. Στη σύσκεψη αυτή και την συνέντευξη τύπου έπρεπε να είναι παρών ο ίδιος ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών και να μιλήσει κιόλας
  Η “ουσία” ήταν εκεί και όχι στα διαγγέλματα
  Το “είμαστε επάνω κατά πάνω” που είπε έπρεπε να το αποδείξει δημοσίως
  Είναι αδικαιολογητος.
  Εκπροσωπεί Θεσμό
  Εκπροσωπεί Εμάς
  Δεν χωρούν συμπεριφορές προσωπικής μικροψυχίας
  Πέθαναν δημότες
  Νοσηλεύονται δημότες ακόμη
  Τι πιο σοβαρό θέμα

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια