Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Κόστος απορριμμάτων: Περιφέρεια: 44-45 €/τόνο, Δήμος Άργους: 75-90 €/τόνο

 

Η πρόταση του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι πάμφθηνη όπως ισχυρίζεται πανηγυρίζοντας ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, αλλά αντιθέτως είναι πολύ υψηλότερη σε κόστος από αυτή της Περιφέρειας. Ίσως και διπλάσια… Όσο για την επιβάρυνση στο περιβάλλον; Κι εκεί οι ενστάσεις είναι πολλές…

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, στη συνέντευξη τύπου τόνισε πως τα 29,45 ευρώ / τόνο που αναφέρει ο Δ. Καμπόσος είναι μόνο η αρχή  και ακολουθεί σημαντική πρόσθεση ποσών…

 

Τεράστια θα είναι τα μεταφορικά προς τη μονάδα επεξεργασίας. Η κοντινότερη βρίσκεται στο Ξυλόκαστρο (εφόσον βέβαια δεχτεί να παραλάβει τα απορρίμματα του Άργους). Σύμφωνα με τον κ. Καμπόσο, η μεταφορά του υπολείμματος θα κοστίσει 7 ευρώ / τόνο αλλά ο κ. Χειβιδόπουλος έχει εντελώς αντίθετη άποψη: «Με 7 ευρώ δεν φτάνουν ούτε μέχρι τη Στέρνα. Το κόστος είναι υπερπολλαπλάσιο, τουλάχιστον 20 ευρώ / τόνο».

 

H μονάδα του Ξυλοκάστρου επεξεργάζεται το δικό της υπόλειμμα με 25 ευρώ / τόνο. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο πως η ίδια τιμή θα ισχύει και για το Άργος. Δεν αποκλείεται να αυξηθεί…

 

Κάνοντας την πρόσθεση, βλέπουμε πως το ποσό ξεπερνά τα 75 ευρώ (ο κ. Χειβιδόπουλος, μετά το τέλος της συνέντευξης έκανε την εκτίμηση ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 90).

 

Όσο για την πρόταση της Περιφέρειας; Ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε ψεύτες όσους διαδίδουν ότι είναι 120 ευρώ: «Αν υπογράφαμε σήμερα η τιμή θα ήταν 58-59 ευρώ και αφαιρώντας τα έσοδα από το Πράσινο Ταμείο θα έφτανε τα 44-45 ευρώ / τόνο.

 

Με τα σημερινά δεδομένα, οι τιμές θα ήταν:
Περιφέρεια: 44-45 ευρώ / τόνο
Δήμος Άργους – Μυκηνών: 75-90 ευρώ / τόνο

 

Τα παραπάνω ποσά αφορούν για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μόνιμη διαχείριση, για το Δήμο Άργους – Μυκηνών προσωρινή. Στη συνέχεια, το κόστος θα εκτιναχθεί ακόμα περισσότερο…

 

Ο Δήμος Άργους (οι πολίτες δηλαδή) θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος της κατασκευής των υποδομών και της προμήθειας και συντήρησης των μηχανημάτων (σ.σ. υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια €). Επίσης, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού.

 

Ο χώρος που έχει βρεθεί είναι ακριβώς δίπλα στο σημερινό σκουπιδότοπο και όλα θα γίνονται σε ημιυπαίθριες εγκαταστάσεις. Οι μόνοι στεγασμένοι χώροι θα είναι τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες. Η κατάσταση θα γίνει τραγική όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις (οσμές, απόβλητα, τρωκτικά και κουνούπια από τον κοντινό σκουπιδότοπο) αλλά και για τους κατοίκους των κοντινών κατοικημένων περιοχών.

 

Ο Τάσσος Χειβιδόπουλος ανέφερε πως για να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες, περιμένει να δημοσιευτεί η σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο και την εταιρεία. Αναφέρθηκε επίσης στις, αντίθετες με την πραγματικότητα, θριαμβολογίες και τις λοιδορίες του δημάρχου καθώς και τη λασπολογία που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από μερίδα των τοπικών δημοσιογράφων.

Γιώργος Νικολόπουλος

 

 

Rate this post
     
1 COMMENT
  • Avatar
    Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2017

    Ελα ρε παιδιά …. Αμέσως να τον βγάλετε ψεύτη . Με την κατάρρευση των ασφαλιστικων ταμείων και με 3 παιδιά (κοψανε και το επίδομα πολυτέκων )…. να μην φροντίσει για την σύνταξη του…. Τι Ηγέτης θα ήταν ???? Μάλλον γιαυτό πανηγύριζε !!!

    1

    0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.