Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Η “Λάιζα” αναφέρει περιστατικά με τον αντιδήμαρχο Ν. Γκαβούνο και ζητά απαντήσεις

 

Ο φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λάιζα με αφορμή τη δημοσίευση – κάλεσμα του αντιδημάρχου (υπεύθυνου για τα αδέσποτα) Νίκου Γκαβούνου για συνεργασία και συμμετοχή του Συλλόγου στην πενταμελή επιτροπή για την προστασία των αδέσποτων αναφέρει τους λόγους που έκρινε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μαζί του. Στην ανακοίνωση της Λάιζα αναφέρεται:

 

 

 

-Δεν υφίσταται συνεργασία ανάμεσα σε εθελοντές που πράττουν το έργο τους με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους για τα ζώα και σε έναν άνθρωπο που δηλώνει μη φιλόζωος, όπως και να ερμηνεύει ο κ. Γκουβούνος τον όρο αυτό κατά το δοκούν.

 

– Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεργασίας μας με τον κ. Γκαβούνο, ο κ. Γκαβούνος έδειξε υπέρμετρο ζήλο στο να απομακρύνει αδέσποτα σκυλάκια από το κέντρο του Άργους. Συγκεκριμένα ζήτησε από εθελοντές του Συλλόγου μας να μεταφέρουν 4 σκυλάκια από την πλατεία σε χώρο του Δήμου. Δυστυχώς όμως, ο κ. Γκαβούνος δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον και για την περίθαλψή τους, μάλιστα όταν δυο σκυλάκια υπό την ευθύνη του κ. Γκαβούνου χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, ο κ. Γκαβούνος σε ερώτηση που του έγινε για το ποιος θα αναλάβει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης απάντησε: «η Λάιζα». Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα έξοδα αυτής της ιατρικής περίθαλψης, ενώ θα έπρεπε να βαρύνει τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, αφού τα εν λόγω σκυλάκια ήταν υπό την ευθύνη του κ. Γκαβούνου και όχι του Συλλόγου μας, προστέθηκε στο ήδη δυσβάσταχτο χρέος που έχει η Λάιζα από περιθάλψεις σε αδέσποτα σκυλάκια του Δήμου μας στον κτηνίατρο.

 

– Το ενδιαφέρον δε, του κ. Γκαβούνου για την ζωοφιλία έχει αποδειχθεί προσχηματικό πολλές φορές. Τον περασμένο Μάιο οργάνωσε εκδήλωση για τα αδέσποτα στην αίθουσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου χωρίς να έχει ελέγξει τη διαθεσιμότητά της! Η αίθουσα ήταν κατειλημμένη για άλλη εκδήλωση γεγονός για το οποίο ενημερώσαμε τον κ. Γκαβούνο και η απάντηση του ήταν: «Θα τους διώξουμε!», το οποίο όμως δεν κατέστη δυνατό (όχι ότι ο Σύλλογος μας επιθυμούσε αυτό αντιθέτως ζητήσαμε επανειλημμένως να γίνει η εκδήλωση αυτή σε άλλη ημερομηνία, το οποίο μας αρνήθηκαν), και οι φιλόζωοι περίμεναν μέχρι τις 10 το βράδυ όπου και η εκδήλωση για τα αδέσποτα αναβλήθηκε. Εν συνεχεία, με πρωτοβουλία του κ. Γκαβούνου και μετά από έγκριση του προέδρου της ΚΕΔΑΜ, η εκδήλωση μεταφέρθηκε μερικές μέρες μετά, μόνο που ξέχασε αυτή τη φορά να μας ενημερώσει, ωστόσο κατηγορηθήκαμε για την απουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να συμπληρώσουμε δε, ότι ουδέποτε λάβαμε κάποια δωρεά από την συγκεκριμένη εκδήλωση παρότι πολλοί ιθύνοντες ισχυρίστηκαν ότι οι δωρεές από την εκδήλωση αυτή δόθηκαν στον Σύλλογο μας.

 

– Η βασική όμως, ρήξη στις σχέσεις μας επήλθε μετά από ψυχολογική πίεση που υποστήκαμε από τον κ. Γκαβούνο για να συλλέξουμε και άλλα αδέσποτα και να τα τοποθετήσουμε σε χώρο που προσωρινά είχε παραχωρήσει ο Δήμος στον Σύλλογο μας. Προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε επανειλημμένως ότι η λύση δεν είναι η ασυλοποίηση περισσότερων σκυλιών, γιατί το πρόβλημα της εγκατάλειψης είναι μεγάλο. Μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι όλες οι δηλώσεις του κ. Γκαβούνου βασίζονται σε αυτά που ο Σύλλογος μας ζητούσε και ο ίδιος διαφωνούσε, δηλαδή να περιθάλπονται τα αδέσποτα χωρίς να απομακρύνονται από τους χώρους διαβίωσης τους.

 

Επίσης ο κ. Γκαβούνος ήθελε να εισέλθει στο χώρο που φιλοξενούσαμε τα σκυλιά μας για να καταγράψει ποια είναι υγιή και να επανεντάξει αυτά, όπως μας δήλωσε, στα χωριά και όχι στο χώρο από τον οποίο περισυλλέχθησαν όπως αναφέρει ό νόμος.

 

Η αντίδραση δε, του κ. Γκαβουνου όταν δεν μπορέσαμε να τον συναντήσουμε την ώρα και τη στιγμή που ήθελε ήταν να μας αναφέρει συνεχώς ότι θα σπάσει τα λουκέτα της πόρτας στον χώρο προσωρινής διαμονής που φιλοξενούσαμε τα αδέσποτα σκυλάκια, που είχαμε περισυλλέξει για να τα περιθάλψουμε και εντέλει να μας κόψει τις τροφές. Μάλιστα όταν του ζητήσαμε τροφές για τα ζώα που φιλοξενούμε συγκεκριμένα μας είπε: «Αν δεν έχετε να τα ταΐσετε κλείστε το».

 

Όταν δε, αποφασίσαμε ότι δεν θα συνεργαστούμε με τον κ. Γκαβούνο, ο κ. Γκαβούνος ζήτησε από την αστυνομία να καλέσει την πρόεδρο Κατερίνα Καλλέργη και αντιπρόεδρο Ελένη Πειρούνη, ώστε να τους γίνει σύσταση για την κοινοποίηση στο προφίλ της Λάιζα με θέμα τους κουβάδες- ποτίστρες που ο κ. Γκαβούνος είχε τοποθετήσει. Η κοινοποίηση δεν είχε κανένα προσβλητικό σχόλιο προς το πρόσωπο του κ. Γκαβούνου παρά μόνο ζητούσε από τους συμπολίτες μας να γεμίσουν αυτούς με νερό μιας και ήταν πολλές μέρες άδειοι. Ο κύριος Γκαβούνος όμως πήρε την κοινοποίηση προσωπικά και θεώρησε σωστό χαραμίζοντας τον πολύτιμο χρόνο της αστυνομίας να κάνει σύσταση σε μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας.

 

– Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι το ύφος και ο τρόπος του κ. Γκαβούνου είναι απαράδεκτα και δεν αρμόζουν στην ιδιότητα του. Για αυτό τον λόγο, το ΔΣ του Συλλόγου μας είχε αποφασίσει να μην απαντά στις εκάστοτε δηλώσεις του, όμως ο κ. Γκαβούνος συνεχώς μας στοχοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρότι γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, ο εκάστοτε Δήμος είναι ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για την ευζωία και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων (άρθρο 9 παρ. 1.εδ α του Ν. 4039/2012 «1. Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους Δήμων, καθώς και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων»).

 

Παραταύτα ο κ. Γκαβούνος συνεχίζει να παραπληροφορεί τους συμπολίτες μας αναφέροντας συνεχώς ότι ο σύλλογος μας είναι υπεύθυνος για την περίθαλψη, το τσιπάρισμα κτλ των αδεσπότων του Δήμου μας. Ο Συλλογος μας δεν έχει καμία σχετική έγγραφη συμφωνία με τον δήμο μας άρα όλο το κόστος των στειρώσεων, περιθάλψεων, τσιπαρίσματος θα έπρεπε εξ ολοκλήρου να το αναλάβει ο Δήμος και να μη βαραίνει τον Συλλογο μας. Μόνο για το έτος 2016 το κόστος των ιατρικών περιθάλψεων ξεπέρασε τις 5000 ευρώ.

 

– Ο κ. Γκαβούνος εξ αρχής εκμηδενίζει το έργο μας τονίζοντας αφενός πως είμαστε λίγοι, αφετέρου ότι δεν παράγουμε κανένα έργο, παραβλέποντας το έργο του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα κατά την ολιγόμηνη συνεργασίας μας δε δέχτηκε ελάχιστες συμβουλές- προτάσεις από τα μέλη του Συλλόγου μας.

 

Πρωταρχικός σκοπός και βασικός στόχος του Συλλόγου μας είναι η ευζωία των αδέσποτων. Προτάσεις, όπως επανένταξη των σκυλιών που φροντίζουμε σε χωριά για να αδειάσει ο χώρος που είχε παραχωρήσει ο Δήμος στον Σύλλογο μας, δεν προάγουν φυσικά το φιλοζωικό αίσθημα.

 

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους το ΔΣ με ομόφωνη απόφασή του, έκρινε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει προς το παρόν, σε καμία συντονιστική επιτροπή υπό την σκέπη του κ. Γκαβούνου.

 

Για να υπάρξει οποιαδήποτε συνεργασία μεταξυ του κου Γκαβούνου προσωπικά και του σύλλογου μας, θα πρέπει ο ίδιος να αναγνωρίσει τον προσωπικό αγώνα που καθημερινώς δίνουμε ως εθελοντές και να αναγνωρίσει δημόσια το έργο που τόσα χρόνια έχει προσφέρει η Λάιζα στην πόλη μας, να σταματήσει τις συνεχείς επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αναλάβει τις ευθύνες του για τα αδέσποτα όπως ορίζει ο νόμος, σε συνεργασία με κτηνιάτρους που διαθέτουν τον κατάλληλο διαγνωστικό εξοπλισμό και εγκαταστασεις που να εξασφαλίζουν τις αναγκαιες συνθηκες για την νοσηλεία και μετεγχειρητική παρακολούθηση των ζώων.

 

Κύριε Γκαβούνο πριν κάνετε τις επόμενες δηλώσεις σας θα θέλαμε πραγματικά να απαντήσετε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που σας κάνουμε τόσο καιρό:

 

-Ποια σκυλάκια έχετε περισυλλέξει από την πλατεία και από τις γύρω περιοχές;
-Που είναι αυτά τα σκυλάκια και ποιος τα φροντίζει;
-Πότε θα επιστρέψουν στον χώρο από τον οποίο τα περισυλλέξατε όπως ορίζει ο νόμος;
-Που βρίσκεται το σοβαρά χτυπημένο σκυλάκι που πήρατε από την Κίο;
-Ποια σκυλάκια στειρώσατε, τι ηλικία είχαν και σε ποιον κτηνίατρο;

 

 

 

     
18 Σχόλια
 • Avatar
  Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2017

  Αφού στο είπα: τα επιχειρήματά μου είναι ανάλογα με τα δικά σου.

  1

  2
 • Avatar
  Γ. ΚΑΝ 30 Ιουλίου 2017

  Ο καυγάς για το “πάπλωμα” ΕΔΩ:
  ΦΕΚ Β 3249/2014 =
  “ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ”

  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ:
  ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΗΔΗ ΑΣΥΛΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΝΑΧΟ?

  Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ?
  Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΠΕΡ.. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ?
  ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ?
  ΑΦΟΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΟ ή ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ?
  ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?
  ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ

  ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑΙ
  ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, ΟΙ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
  ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  # ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ -ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ-
  ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΙΑ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

  5

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2017

  Όλος ο θίασος είναι ανάλογης νοοτροπίας. Τι θα κάνει ο δήμαρχος με τον αντιδήμαρχό κ. Γκαβούνο που αυτός επέλεξε; Τίποτα φυσικά, τα ίδια, ίσως και χειρότερα, πρεσβεύει.

  4

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2017

  διαπρεπης ατομο της τεχνης και του πνευματος θελει τον χρονο του μεχρι να προσαρμοστει στα νεα του καθηκοντα. κουβαδες και ποτιστρες ας γινουν πεδιο δοξης λαμπρο γι αυτη την τεραστια πολιτιστικη προσωπικοτητα .

  5

  0
 • Avatar
  Ιώσηπος Μοισιόδακας 29 Ιουλίου 2017

  Ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε άνθρωπος χειρίζεται/επιλύει τα θέματα που τον απασχολούν, είναι απόρροια της ιδεολογίας του (κρυφής ή φανερής).

  4

  0
 • Avatar
  Βλάχοι... 29 Ιουλίου 2017

  Εγώ λέω να αφήσουν τα σκυλάκια ήσυχα -και να μάθουν οι απολίτιστοι Έλληνες να ζουν και με αυτά- να μάθουν να τα σέβονται και όσοι θέλουν σκυλάκι να μάθουν πώς πρέπει να το φροντίζουν αναλόγως. Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα στα μυαλά 2017 και ακόμα δεν ξέρουν ότι πρέπει να σεβόμαστε και τα ζώα!!! Εγώ λέω να μαζέψουν τους μαλάκες από τους δρόμους του Άργους, αλλά ξέρω ότι ύστερα 10 άνθρωποι θα μείνουν στο τέλος…

  10

  0
 • Avatar
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ 29 Ιουλίου 2017

  μα ηταν επί των πολιτοσμικών ενίοται καθυβρίζει και πολίτες στο ίντερνετ,,φάτε τους τώρα

  6

  0
 • Avatar
  Hot dog 29 Ιουλίου 2017

  Τα αδεσποτα θελουν μαζεμα….αλλιως γινονται αγελη κ επιτιθενται….τελος……ζωοφιλια ζωοφιλια…..αλλα τα αδεσποτα μαζεμα….καλον ςιναι να υπαρχει συμπραξη κ συνεργασια ιδιωτων εθελοντων κ δημοτικης αρχης ….το θεμα αφορα ολη τη πολη…..πρεπει να ειναι λογος συνεργριας κ οχι αντιπαραθεσης….ιδανικα μιλωντας…..απο την αλλη ο αλλος βεβαια να φωναζει την αστυνομια για μια αναρτηση μιας φωτο με αποψη…..ελεος!!!!!!

  5

  2
 • Avatar
  Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2017

  Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγο καιρό ηταν υπεύθυνος για τα πολιτιστικά.Τώρα πια στο φυσικό του χώρο.

  7

  0
 • Avatar
  Ανωνυμος 28 Ιουλίου 2017

  Εδώ ο κόσμος δεν έχει να φάει και αυτοί τσακώνονται για τα κοπρόσκυλα.

  4

  13
  • Avatar
   Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2017

   μεγάλη καρδιά είσαι ρε φίλε! μπράβο να σε χαίρονται…

   10

   0
   • Avatar
    Ανωνυμος 29 Ιουλίου 2017

    Έπρεπε να ήσουν πριν μερικά χρόνια στη λαϊκή αγορά που μια γυναίκα αν δεν ήταν οι ταξιτζήδες θα την ξεσκίζαν.τα ( κοπροσκυλα).

    2

    2
    • Avatar
     Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2017

     ‘Έπρεπε να ήσουν πριν μερικά χρόνια που ένας αγριόβλαχος ταρίφας πλάκωσε στις κλωτσιές ένα αδέσποτο κουτάβι και αν δεν ήμουν εγώ θα το σκότωνε (χωρίς λόγο).
     Οι απαντήσεις που παίρνεις είναι ανάλογες με τα επιχειρήματά σου.

     3

     1
     • Avatar
      Ανωνυμος 30 Ιουλίου 2017

      Το χωρίς λόγο με έπεισε!

      2

      0
  • Avatar
   Βλάχοι 30 Ιουλίου 2017

   Πόσο πολιτισμένη είναι μια χώρα φαίνεται από το πώς συνπεριφέρονται στα ζώα!!!

   4

   0
 • Avatar
  Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2017

  ο,τι και να κανει απο δω και περα εμεις θα τον θυμομαστε για τους κουβαδες

  8

  0
 • Avatar
  παολα 28 Ιουλίου 2017

  αυτος από σκυλιά ξέρει μόνο τα σκυλάδικα

  10

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2017

  ¨”Όσο ανεβαίνει η μαιμού τόσο φαίνεται ο κώλος της” … Οι μαιμούδες της δημοτικής αρχής του Άργους, γιατί δεν είναι και λίγες, εκλέχθηκαν από Αργείους !!!

  8

  0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.