Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

9 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα – H Περιφέρεια συνδράμει τους δήμους Άργους, Ναυπλίου στην καταπολέμηση των κουνουπιών

 

Σύσκεψη σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού Δυτικού Νείλου σε περιοχές της Αργολίδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου υπό την προεδρία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κας Ελένης Παναγιωτοπούλου.

 

Η Αργολίδα είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας όπου μέχρι τώρα υπάρχουν κρούσματα… Ο αριθμός τους έχει φτάσει τα 9. Τα περισσότερα από αυτά έχουν αποθεραπευτεί, ενώ υπήρξε και θάνατος μίας υπερήλικης!

 

Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει τα προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών που εκτελούσαν αυτοτελώς οι δήμοι Άργους και Ναυπλίου.

 

Έπειτα από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία αποδέχτηκαν οι δυο Δήμοι, ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος Πελοπόννησος ΑΕ, έχοντας την επιστημονική επάρκεια, την τεχνογνωσία και τα μέσα για την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών, ανέλαβε τις σχετικές δράσεις.

 

Ειδικά, σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, η Περιφέρεια υλοποίησε και υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών τόσο στις περιοχές αναφοράς, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των δυο Δήμων. Παράλληλα, πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης των κατοίκων στις οικίες τους, σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους, για την πληροφόρηση του κοινού και τα μετρά προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν. Υλοποιούνται επίσης εκτεταμένες δράσεις για την επιτήρηση εντόμων και πτηνών, όπως παγιδοθεσία για έντομα διαβιβαστές του ιού και για άγρια κυρίως πτηνά, προκειμένου να καταγραφεί η δραστηριότητα του ιού, σε συνεργασία με επίσημους φορείς και πανεπιστημιακά εργαστήρια.

 

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός συντονισμένων δράσεων.

 

Έως σήμερα έχουν καταγράφει εννέα επίσημα περιστατικά νόσησης από ιό Δυτικού Νείλου όμως το φαινόμενο είναι εν εξελίξει και είναι πιθανή η εμφάνιση νέων περιστατικών στο εγγύς χρονικό διάστημα, πράγμα που εξηγείται από την επιδημιολογία της νόσου και δεν δικαιολογεί φαινόμενα πανικού.

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Ε. Παναγιωτοπούλου, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Άργους κα Α. Φλώκου, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου κ. Γ. Φαράντος, η Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κα Δ. Στεφανοπούλου, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Β. Διαμαντόπουλος, ο καθηγητής Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Χ. Μπιλίνης, οι νοσηλεύτριες κυρίες Β. Γιάννου και Π. Κωτσιοπούλου, εκπροσωπώντας τα τμήματα Λοιμώξεων των δυο νοσοκομείων και ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, επιστημονικός εκπρόσωπος του φορέα υλοποίησης Πελοπόννησος ΑΕ.

 

Rate this post
     
3 Σχόλια
 • Avatar
  Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2017

  ΕΠΕΙΓΌΝΤΩΣ ΝΑ ΡΑΝΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΏΡΥΓΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΈΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ.

  ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ “ΠΕΡΝΑ” ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΛΌΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΊ,
  ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΑΛΥΤΕΡΗ ΕΣΤΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ.

  ΜΙΑ ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΊΣΕΙ.
  ΆΜΕΣΑ ΚΑΝΤΕ ΚΆΤΙ

  1

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2017

  ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
  9 κρούσματα πανελληνίως έως τώρα και τα 9 στην Αργολίδα.
  Φέτος την ευθύνη για την καταπολέμηση των κουνουπιών ανέλαβαν οι Δήμοι Άργους και Ναυπλίου!

  4

  0
  • Avatar
   Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2017

   τέτοια λέτε και θα ξεσηκωθουν οι οπαδοι του Μαζωνακη που τον χάρηκαν στο Ναυπλιο…

   2

   0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.