Η παρουσία πολιτών δεν επέτρεψε να γίνουν 3 πλειστηριασμοί από τράπεζες στο Άργος

 

Η παρουσία περισσότερων από 25 ατόμων στις εισόδους του δικαστικού μεγάρου Άργους εμπόδισε τις συμβολαιογράφους τραπεζών να εισέλθουν στα γραφεία και να κάνουν πλειστηριασμούς εναντίον οφειλετών. Στο Ειρηνοδικείο Άργους επρόκειτο να γίνουν 3 πλειστηριασμοί.

 

Η πρωτοβουλία για την παρεμπόδιση εισόδου στα Δικαστήρια ανήκε στην «Κίνηση κατά των Πλειστηριασμών, των Κατασχέσεων, των Διακοπών Νερού και Ρεύματος Αργολίδας».

 

Στο Ναύπλιο, είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 4 πλειστηριασμοί, ωστόσο παρά την παρουσία μελών της Κίνησης κατά των πλειστηριασμών και συγγενών των οφειλετών, έγιναν με εντολή του εισαγγελέα και την παρουσία αστυνομικής δύναμης. Οι συμβολαιογράφοι μπήκαν στην αίθουσα και κίνησαν τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Ο ένας πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε ενώ στους υπόλοιπους δεν βρέθηκαν πλειοδότες.

 

Στο κάλεσμά της προς τους πολίτες για να συμμετάσχουν στην παρεμπόδιση των πλειστηριασμών, η Κίνηση κατά των Πλειστηριασμών, των Κατασχέσεων, των Διακοπών Νερού και Ρεύματος Αργολίδας ανέφερε:

Στην τεράστια πλειοψηφία τους πρόκειται για περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες εξαιτίας της κρίσης και των μνημονίων αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στους όρους που έχουν θέσει οι τράπεζες. Είναι ενδεικτικό ότι ανάμεσα στις πολλές περιπτώσεις ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί από τους τραπεζίτες βρίσκονται ακόμα και πρώτες κατοικίες.

Παρ’όλα αυτά το κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας με τις μάχες που δίνει κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία έχει καταφέρει να αποκρούσει την ασυδοσία των τραπεζών.

Είναι χρέος μας να τους σταματήσουμε – σήμερα αυτοί αύριο εμείς.Η λαϊκή περιουσία δεν θα περάσει στα χέρια των τραπεζιτών.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια