Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Δήμαρχος Καλαμάτας: Δεν υπάρχει κανένας διαγωνισμός του δήμου Άργους στη “Διαύγεια” για τα σκουπίδια…

 

Σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο δήμαρχος Αργους – Μυκηνών Δημ. Καμπόσος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας απάντησε με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του δήμου «σχετικά με τον κατευθυνόμενο θόρυβο για τα σκουπίδια, τα τιμολόγια και όλα τα συναφή».

 

Ο κ. Καμπόσος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου που έχει ταχθεί κατά της κεντρικής διαχείρισης των σκουπιδιών με τη ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ, είχε αναφέρει ότι ο Δήμος Καλαμάτας πληρώνει ακριβά την προσωρινή διαχείριση.

 

Ο κ. Νίκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

«Για δημοσιεύματα σχετικά με διαγωνισμό διαχείρισης απορριμμάτων άλλων δήμων (Αργους), δίνεται η παρακάτω πληροφόρηση:

 

1) Δεν υπάρχει κανένας σχετικός διαγωνισμός του εν λόγω δήμου (Αργους), αναρτημένος στο Διαδίκτυο (“Διαύγεια”), πολύ περισσότερο, επικυρωμένος από τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Οταν γίνουν όλα αυτά, θα εκφράσουμε άποψη.

 

2) Δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων παρά τα 11 εκ. ευρώ που μοιράσθηκαν σε δήμους το 2015 (πλην Δήμου Καλαμάτας) γι’ αυτό το σκοπό. Υπάρχουν μόνο λόγια, λαϊκισμός και συκοφαντίες για όσους διαφωνούν ή προσπαθούν.

 

3) Ο τρόπος οριστικής επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων για όλη την Ελλάδα είναι γνωστός και δοκιμασμένος: ΣΔΙΤ – κεντρική διαχείριση. Γνωστό επίσης είναι και το τιμολόγιο (40-45 ευρώ οι δήμοι της Αττικής τώρα για τη χωματερή των Λιοσίων, 90 περίπου ευρώ η Δυτική Μακεδονία, 60-65 ευρώ η Ηπειρος κ.λπ. με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής).

 

4) Ο διεθνής διαγωνισμός προσωρινής διαχείρισης του Δήμου Καλαμάτας έδωσε μειοδότη, στον οποίο κατακυρώθηκε και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η τιμή ανάθεσης είναι 59,1 ευρώ και θα μειωθεί προοπτικά, αφού ο δήμος μας άρχισε να παραλαμβάνει τα δικά του μηχανήματα διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

5) Η θέση του δήμου μας είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, υπέρ της συνεργασίας δήμου, Περιφέρειας και κυβέρνησης και υπέρ της συνεχούς βελτίωσης του υπάρχοντος εγκεκριμένου και νόμιμου διαγωνισμού ως της μοναδικής αξιοπρεπούς λύσης, χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει ζητήματα ή ότι δεν θα μπορούσε να εμπεριέχει καλύτερους όρους.

 

6) Τελικά, τη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων θα την δώσει μόνο η συνεργασία δήμων, Περιφέρειας και κυβέρνησης, στηριγμένη στη λογική και τη νομιμότητα και σε καμία περίπτωση ο λαϊκισμός, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η συκοφαντία και ο θόρυβος.

 

Αρκετά μ’ όλα αυτά. Η Καλαμάτα προσπαθεί, είναι πρωτοπόρος στην ανακύκλωση, δεν έχει χωματερή, κάνει προσωρινή διαχείριση, δεν αποτελεί αιτία για τα πρόστιμα που λαμβάνει η χώρα λόγω των χωματερών. Δεν λύσαμε το πρόβλημα, ούτε μπορούμε μόνοι μας. Προσπαθούμε, όμως, με πράξεις».

 

     
4 Σχόλια
 • Avatar
  Ανώνυμος 26 Ιουλίου 2017

  τι διαυγειες και πράσινα άλογα ο Καμπόσος είναι μάγκας και ηγέτης ….(α… και παμμέγιστος ) και επειδή αγαπάει την πόλη του κάνει πάντα το σωστό…. Επειδή μόνο αυτός το ξέρει…Γιαυτό έχει και το 133 % του κόσμου μαζί του. Στη δε νεόλαία από 18-24 έχει το σαρωτικό 234 % ενώ στις ηλικίες -12 έως 0 παίρνει 5698 %. Αντε Γατάκια….που σας κερνάει πόνο…

  1

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 26 Ιουλίου 2017

  Πεταει ενα πυροτεχνημα ο Καμποσος κι εκει που ολοι βριζουν ξεχνανε καποιοι και κυκλοφοριακο και ερημωση και διχοτομηση της πολης και τις ακροδεξιες κορωνες του κι αρχιζουν τα ωσαννα .Καπως ετσι ψηφιζουμε κιολας

  3

  0
 • Avatar
  Νικολας 25 Ιουλίου 2017

  Επιτρέψτε μας. Ο λαϊκισμός ειναι στο αίμα μας.

  2

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 25 Ιουλίου 2017

  Μια γενική παρατήρηση. Τα σκουπίδια ανακαλύφθηκαν τον τελευταίο χρόνο, στον τόπο μας μόνον και δεν γνωρίζουμε τις πρακτικές διαχείρισής τους; Πρόσφατα διάβασα ότι οι Σουηδοί εισάγουν σκουπίδια για ανακύκλωση. Δεν μπορούμε να “αντιγράψουμε” την πρακτική τους και απλά να διαχειριζόμαστε τα δικά μας απορρίματα; Ανεπάρκεια, σκοπιμότητα και λαικισμός βασιλεύει στο μόρφωμα που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση Ελλάδα.

  3

  0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.