Οι «Βάκχες» της Μάρθας Φριντζήλα στην τελετή λήξης του «Λυκείου Επιδαύρου»

 

Το Λύκειο Επιδαύρου, το διεθνές κέντρο εκμάθησης αρχαίου δράματος και θεατρικής πρακτικής, το οποίο ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του ως εκπαιδευτικός θεσμός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ολοκληρώνει στις 18 Ιουλίου τις δράσεις του για το 2017.

 

Το πρόγραμμα φέτος συγκεντρώνει 120 σπουδαστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

 

Φοιτητές και τελειόφοιτοι Ακαδημιών Θεάτρου, Δραματικών Σχολών και πανεπιστημιακών τμημάτων Παραστατικών Τεχνών παρακολουθούν 7 πρακτικά εργαστήρια, διδασκαλίες, σεμινάρια και μαστερκλας από ευρέως γνωστούς πρακτικούς του θεάτρου παράλληλα με ερευνητικές δράσεις.

 

Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το Λύκειο θα διεξάγεται μία φορά τον χρόνο. Το φετινό θέμα, «Η έλευση του Ξένου», είναι σχετικό με τις προγραμματισμένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αντανακλάται στα αρχαία κείμενα μα και στην σύγχρονη πραγματικότητα.

 

Στις 18 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου Επιδαύρου στην παράσταση της Μάρθας Φριντζήλα, Βάκχες: Μια Λειτουργία, η οποία θα διεξαχθεί στις 21:30 στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου.

 

Με πυρήνα τον αρχετυπικό χαρακτήρα του Διονύσου ως ξένου και με κεντρικό άξονα τη μουσική και την εξουσία της πάνω στους ανθρώπους, η παράσταση των Βακχών παρουσιάζεται ως μουσικό θεραπευτικό δρώμενο που ενώνει την «οργιαστική» ροκ με τους αφρικανικούς ρυθμούς και τους αραβικούς μουσικούς δρόμους. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου.

 

Η παράσταση είναι στα ελληνικά και η τιμή του εισιτηρίου στα 5 ευρώ

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα
Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα
Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Χορογραφία: RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα, Γιόζεφ Φρούτσεκ)
Ηθοποιοί – Τραγουδιστές: Νάνσυ Σιδέρη, Σταυρούλα Παυλίκου, Μάρθα Φριντζήλα, Μιχάλης Πανάδης, Φοίβος Συμεωνίδης, Τάσος Δημητρόπουλος
Mουσικοί: Βασίλης Μαντζούκης (ηλεκτρική κιθάρα, tapes, φωνή), Αντώνης Μαράτος (μπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Kώστας Νικολόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Πανού Μανού (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), Βαγγέλης Παρασκευαΐδης (τύμπανα, κρουστά), Κοσμάς Λαμπίδης (νέι)