Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Γ. Γκιόλας: Πού πρέπει να στεγαστούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αργολίδας

 

Με αφορμή δημοσίευμα των «Αργολικών» σχετικά με τη στέγαση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Αργολίδας, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση – τοποθέτησή του:

 

 

 

Προς τον Διευθυντή της Εφημερίδας Αργολικά, κύριο Γιώργο Νικολόπουλο.

 

Θέλω να απαντήσω εκφράζοντας τη θέση μου στο από 14/7/17 δημοσίευμά σας που αφορά στην Τοπική Διεύθυνση του ΕΦΚΑ Αργολίδας.

 

Επί της ουσίας τώρα.

 

Η πρωταρχική μου σκέψη και συμβολή στον καθορισμό της διάρθρωσης των υπηρεσιών του νέου Φορέα ΕΦΚΑ στην Αργολίδα, εφόσον προβλέπονταν μία Κεντρική υπηρεσία και δύο αποκεντρωμένα Τμήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ήταν η υπόδειξη δημόσιου κτιρίου που θα περιόριζε το κόστος του Φορέα, απαλλάσσοντάς τον από μισθώματα και με τον τρόπο αυτό η προάσπιση του Δημόσιου Συμφέροντος.

 

Ένα τέτοιο κτίριο, που θα κάλυπτε την προϋπόθεση αυτή και επιπρόσθετα θα ήταν πρόσφορο και κατάλληλο υπάρχει. Είναι το κτίριο των Σχολών του ΟΑΕΔ στη Νέα Τίρυνθα. Ένα κτίσμα υπερμέγεθες, 7.505 τετρ. μέτρων, σχετικά νέας κατασκευής, σε καίρια θέση επί του οδικού άξονα Άργους- Ναυπλίου.

 

Τη συνεισφορά μου αυτή στην κάλυψη των αναγκών στέγασης των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στην Αργοναυπλία αποδέχθηκαν και υιοθέτησαν απόλυτα ο αρμόδιος Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσος Πετρόπουλος και η Κεντρική Διοίκηση του Νέου Φορέα.

 

Για τα θέματα της οριστικής καταλληλότητας, του τρόπου, χρόνου και κόστους των διαρρυθμίσεων αρμόδια ήταν από τη στιγμή εκείνη η Διοίκηση του ΕΦΚΑ με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της, που όπως πληροφορήθηκα έκαναν προσφάτως μία προεκτίμηση που σε εύθετο χρόνο αναμένεται να καταλήξει σε τελική και τεκμηριωμένη άποψη. Τη στιγμή αυτή δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση και αν ναι, ποιο είναι το προϋπολογισθέν κόστος και ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης του κτιρίου.

 

Το θέμα της υλοποίησης του οργανογράμματος αφορά τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους οποίους δεν νομιμοποιούμαι να υπερβώ. Εκείνοι διαθέτουν τις ειδικές γνώσεις και τη σχετική διοικητική εμπειρία.

 

Μια όμως απάντηση που οφείλω και πρέπει να δώσω σε όσους έχουν εύλογα ερωτήματα, για το που θα έχουν την έδρα και θα στεγασθούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες, στην περίπτωση που τελικά επιλεγεί το παραπάνω κτίριο, είναι η εξής:

 

Επ’ αυτού η πολιτική μου άποψη, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσκαιρη εξεύρεση νέων, ίσως δυσεύρετων και πιθανώς δαπανηρών κτιριακών εγκαταστάσεων είναι:

 

Να διατηρηθούν και στις δύο πόλεις το Ναύπλιο και το Άργος οι υπάρχουσες δομές, υπηρεσιακές και κτιριακές ως έχουν, με χρόνο λήξης την ημερομηνία παράδοσης του κτιρίου στη Νέα Τίρυνθα. Η ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών θα πρέπει να υλοποιηθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Η διατύπωση της άποψης μου με πιο νομοτεχνική ορολογία θα πρέπει να είναι: Να ανασταλεί η εφαρμογή του οργανογράμματος μέχρι την παράδοση του κτιρίου του ΟΑΕΔ και τη στέγαση των Τμημάτων της Διεύθυνσης του ΕΦΚΑ Αργολίδας στο χώρο αυτό.

 

Αντιλαμβάνομαι ότι θα ήταν πιο εύκολο και αρεστό να πω ότι θέλουμε να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν, να πληρώνουμε δηλ. ενοίκια στο διηνεκές, και απ’ την άλλη να υπάρχουν δημόσια κτίρια ανεκμετάλλευτα. Οι ανάγκες όμως της χώρας μας μου το απαγορεύουν.

 

Νομίζω, λοιπόν, ότι η πρότασή μου αυτή, ενόψει των δυσχερειών της δημοσιονομικής πολιτικής, του γεγονότος ότι σταδιακά θα αναβαθμισθούν οι διαδικτυακές δυνατότητες συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ και έτσι θα περιορίζονται ολοένα και περισσότερο οι απευθείας συναλλαγές των ασφαλισμένων, πρέπει να επιδιωχθεί συνολικά να γίνει αποδεκτή από την Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΚΑ η ουσιαστική και συνθετική πρότασή μου, που είμαι πεισμένος ότι θα αναστείλει τις αντιπαλότητες δύο «στρατοπέδων» και τους άγονους τοπικισμούς, που μόνο καλό δεν προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες.

 

Με Εκτίμηση
Γιάννης Γκιόλας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

 

 

Rate this post
     
3 Σχόλια
 • Avatar
  Μιχαλης 19 Ιουλίου 2017

  Για ποιους κοπτεταιο Γ κιόλας είναι πασιφανές μετά την ΔΟΥκαι τον ΕΦΚΑ σειρά έχει το Νοσοκομείο. Γκιόλας βουλευτής Ναυπλιαιων!!!!!!!!!!!!!

  0

  0
 • Avatar
  Μαρίνος 18 Ιουλίου 2017

  Δεν μας είπατε ποιό είναι το κόστος για την ανακαίνιση του κτιρίου του ΟΑΕΔ. Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ τι λέει για αυτό; Εγώ νομίζω ότι το κτίριο του ΟΑΕΔ είναι πρόφαση. Ο στρατηγικός σας στόχος είναι η συγκέντρωση των Υπηρεσιών σε κάποιο ακίνητο του Ναυπλίου, προφανώς πολιτικού σας φίλου. Να βγάλει κι αυτός το ΕΝΦΙΑ του (που θα καταργούσατε) και να του μείνει κάτι του Συντρόφου…Κρίμα…Τουλάχιστον ο Μήτσος ο Κοδέλας είχε το σθένος να παραιτηθεί όταν ο “επαναστάτης” πρόεδρός σας έκανε το ΟΧΙ ΝΑΙ. Λυπάμαι, αλλά δεν είστε άξιος αντακαταστάτης του,,,

  4

  0
 • Avatar
  Νίκος 17 Ιουλίου 2017

  Αν ισχύουν όλα αυτά που λέτε κ. Γκιόλα θα έπρεπε ήδη να είχατε επικοινωνήσει στο κ. Πετρόπουλο και την Διοίκηση του ΕΦΚΑ και να διεκδικήσετε αυτό που πιστεύετε, δηλαδή να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα για το καλό των πολιτών.

  Μια δίκαιη λύση και για τις δύο πόλεις.

  Επιτρέπετε εδώ και μέρες να γίνεται μια κουβέντα με εμπλεκόμενο το όνομα σας. Εμείς οι πολίτες τους Άργους που σας στηρίξαμε εσάς και το ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, περιμένουμε να δούμε τα έργα σας κι ας είμαστε λίγοι.

  Περιμένω να δω τα έργα σας και την πίεση που θα ασκείσετε στον υπουργό.

  Αλλιώς όλη η δήλωση σας είναι άνευ ουσίας.

  Ένας ξεκάθαρος τρόπος να αποδείξετε και για ποιον εργάζεστε………………………………..

  4

  1

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.