Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Η Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Αργολίδας και η στάση του Γιάννη Γκιόλα

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Το ότι πιθανότατα η Τοπική Διεύθυνση του ΕΦΚΑ δεν θα έχει έδρα το Άργος αλλά το Δήμο Ναυπλιέων οφείλεται στο Γιάννη Γκιόλα. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως υπέδειξε το κτίριο του ΟΑΕΔ στην Τίρυνθα ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο το κόστος για τον ΕΦΚΑ, καθώς θα εκλείψουν τα ενοίκια.

 

Έτσι, ενώ με απόφαση στις 14 Φεβρουαρίου 2017 το σχέδιο προέβλεπε την εγκατάσταση της Διεύθυνσης στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, στις 2 Ιουνίου 2017 το σχέδιο αλλάζει και προβλέπει εγκατάσταση της Διεύθυνσης στο Δήμο Ναυπλιέων (όπου βρίσκεται και η Τίρυνθα).

 

Δικαιολογημένα οι Αργείτες διαμαρτύρονται μιας και το Άργος για μια ακόμη φορά αν και μεγαλύτερος Δήμος σε πληθυσμό και έκταση αδικείται, αλλά και δικαιολογημένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως φροντίζει για τη μείωση περιττών εξόδων. Ο Γκιόλας κατηγορήθηκε ότι δουλεύει για το Ναύπλιο, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

 

Η αναμόρφωση του κτιρίου της Τίρυνθας υπολογίζεται να κοστίσει στον ΕΦΚΑ περίπου 300.000 ευρώ. Κάθε χρόνο, κατά δήλωση του βουλευτή, δίνονται 84.072 ευρώ για ενοίκια, και σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ Άργους 68.400 ευρώ. Σε λίγα χρόνια αυτά τα έξοδα θα έχουν καλυφθεί.

 

Οι απορίες μας είναι οι εξής:

 

Εάν τελικά η Διεύθυνση Αργολίδας του ΕΦΚΑ αποφασιστεί να έχει ως έδρα το Δήμο Ναυπλιέων, είναι βέβαιο ότι θα ληφθεί και απόφαση για να εγκατασταθεί στο δημόσιο κτίριο του ΟΑΕΔ; Θα υπογραφεί άμεσα σύμβαση εγκατάστασης στην Τίρυνθα ή όλα θα μετατεθούν στις ελληνικές καλένδες; Πότε πρόκειται να ξεκινήσει η αναμόρφωση του κτηρίου στην Τίρυνθα; Και κυρίως, πότε θα ολοκληρωθεί και πότε θα γίνει η μετακόμιση;

 

Δεν είναι λίγοι οι καχύποπτοι που θεωρούν πως θα ισχύσει το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»…

 

Η σημερινή διοίκηση του ΕΦΚΑ μπορεί πράγματι να έχει αγαθές προθέσεις, το ίδιο και η Κυβέρνηση, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε κάποιο βάθος χρόνου, που κανείς δεν ξέρει ποιες διοικήσεις, ποιοι πολιτικοί και ποιες Κυβερνήσεις θα ακολουθήσουν και τι θα αποφασίσουν.

 

Είναι βέβαιο πως το υπάρχον κτήριο του ΙΚΑ Ναυπλίου των 400 τμ (με ενοίκιο 2.100 ευρώ) δεν μπορεί να στεγάσει την Τοπική Διεύθυνση Αργολίδας που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των υπηρεσιών. Είναι μικρό. Πρέπει υποχρεωτικά να εγκατασταθεί για το διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Τίρυνθα, σε άλλο, μεγαλύτερο χώρο.

 

Θα βρεθεί άραγε καταλληλότερο κτήριο για την προσωρινή μετεγκατάσταση και κυρίως με ποιο ποσό στο (ομολογουμένως ακριβό) Ναύπλιο; Θα είναι φθηνότερο από το υπάρχον του Άργους;

 

Το κτήριο του ΙΚΑ στο Άργος, των 1.450 τμ, το οποίο δημιουργήθηκε εξ αρχής με σχέδια της τεχνικής υπηρεσίας του ΙΚΑ, κοστίζει σε ενοίκια 3.600 ευρώ το μήνα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μεταβατικός χώρος μέχρι να φτιαχτεί η Υπηρεσία στην Τίρυνθα.

 

Ο μόνος λόγος για να οριστεί ο Δήμος Ναυπλιέων έδρα της Διεύθυνσης του ΕΦΚΑ είναι να χρησιμοποιηθεί το κτήριο του ΟΑΕΔ. Διαφορετικά, θα πρέπει δικαιωματικά να μεταφερθεί στο Άργος.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να οριστεί ο Δήμος Ναυπλιέων ως έδρα είναι να δοθεί η εξής διευκρίνιση στην απόφαση: «Η Διεύθυνση θα έχει έδρα το Άργος και θα μεταφερθεί στο κτήριο της Τίρυνθας μόνο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτό».

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την πρόταση, εάν κάτι πάει στραβά, θα θεωρηθεί ο βασικός υπεύθυνος. Ας προσέξει λοιπόν και ας προσπαθήσει να βρει τη «χρυσή τομή» για τις δύο πόλεις.

 

 

Rate this post
     
3 Σχόλια
 • Avatar
  Σάκης 16 Ιουλίου 2017

  Πολύ χλιαρό το άρθρο σας.

  Αν κατάλαβα η περιοχή του Άργους βασίζεται στο πατριωτισμό του κ. Γκιόλα.

  Αν είναι ειλικρινής τότε το ΙΚΑ θα πάει στην Τίρυνθα. Αν όχι, τότε δεν πειράζει ας μείνει στο Ναύπλιο. Ωραία αντιμετώπιση.

  Ο κ. Γκιόλας θα πρέπει να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα σε σχέση με το ΑΡΓΟΣ.

  Αν πραγματικά αισθάνεται έστω και λίγο βουλευτής Αργολίδας θα πρέπει να ενσκύψει στο πρόβλημα και να το λύσει άμεσα, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει. Η κίνηση του δημιούργησε ένα μείζον θέμα για το μισό Νομό.

  Ας αποφασίσει πως θέλει να τον θυμούνται οι μελλοντικές γεννιές, ποια είναι η παρακαταθήκη που θέλει να αφήσει.

  1

  0
 • Avatar
  Μάκης 15 Ιουλίου 2017

  Ήρθε η ώρα να αποδείξει ο βουλετής ποιον εκπροσωπεί!
  Η κίνηση του καταδικάζει το μισό πληθυσμού του Νομού να πηγαινοέρχεται για τις πιο απλές παροχές……..
  Λίγο σεβασμό σε αυτό το κόσμο που μπορεί να μην το ψήφισε αλλά ζει σε αυτό το τόπο και περιμένει από αυτόν………………..

  3

  0
 • Avatar
  Νίκος 15 Ιουλίου 2017

  Συγχαρητήρια για το άρθρο . Μια προσέγγιση με πολλά ερωτηματικά.
  Μάλλον το Άργος έπεσε στην παγίδα κάποιων επιτήδειων..
  Άμα δείτε κτίριο στην Τίρυνθα …… Γράψτε μου.
  Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού … Αξιος ο μισθος ….

  5

  0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.