Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Το Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο

 

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Θερινού Προγράμματος Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) στο Ναύπλιο.

 

Οι φοιτητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα με υποτροφία του ΚΕΣ, και απασχολήθηκαν στους ακόλουθους φορείς: ο Παντελής Κύρκος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και η Sofia Zoullas (Harvard) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, η Νεφέλη Λουκοβίκα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και η Brittany Rios (Georgetown) στην Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου, η Ολυμπιάδα Κωνσταντινίδου (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και η Carly Rose Willing (Boston University) στη βιβλιοθήκη Ανθός του πολιτιστικού συγκροτήματος Φουγάρο, η Δήμητρα Δαλαμπίνη (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), η Caiseen Kelley (Harvard), η Layla Siddig (Harvard), ο Jeremy Tsai (Harvard), η Sarah Perlmutter (Harvard) και ο Χρήστος Τσερώνης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στον Δημοτικό Οργανισμό Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.).

 

Επιπλέον των πρακτικών ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές, και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν περιοχές της Αργολίδας και την Αθήνα. Επίσης, συναντήθηκαν με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του αντικειμένου σπουδών τους, με γνώμονα την ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού τους.

 

Το Κέντρο ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες φοιτητές, αλλά και τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής που τους υποδέχθηκαν. Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία και την υποστήριξη του προγράμματος, καθώς και το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα για τη συνάντηση με τους ασκούμενους.

 

Η επόμενη συνάντηση των φοιτητών και των καθηγητών θα γίνει στις Η.Π.Α. τον Οκτώβριο 2017, κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τελευταίου μέρους του προγράμματος. Οι φοιτητές του Harvard οι οποίοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, το φθινόπωρο 2017 θα συνεχίσουν στο campus το μάθημα σεμιναριακού τύπου, το οποίο ερευνά την αστική ανάπτυξη, και επικεντρώνεται στην περίπτωση του Ναυπλίου, ως πόλης με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.