Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στο 10ο επετειακό χορωδιακό φεστιβάλ Ερμούπολης

 

Είναι μοναδική εμπειρία για κάθε χορωδό να τραγουδάει σε χώρους σαν το δημοτικό θέατρο “Απόλλων” της Ερμούπολης στη Σύρο. Ένα κτήριο του 1862-1864 σε σχέδια του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό. Η σχεδίασή του είναι επηρεασμένη από τέσσερα τουλάχιστον ιταλικά πρότυπα (και αυτό της Σκάλας του Μιλάνου) το δε εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

 

Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στο 10ο επετειακό χορωδιακό φεστιβάλ Ερμούπολης, προσκεκλημένη του Μουσικού Ομίλου Σύρου, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Μουσικό Όμιλο Σύρου και το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, την Κυριακή 2 Ιουλίου και τραγούδησε σε αυτό το εκπληκτικό θέατρο που ήταν κατάμεστο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Το Φεστιβάλ ήταν 2ήμερο.

 

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν:

 

 Σάββατο 1 Ιουλίου 2017
 Η μικτή χορωδία Μουσικού Ομίλου Σύρου
 Η χορωδία Αιγίου 1933
 Η χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού Δήμου Παιωνίας Κιλκίς
 Η χορωδία Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου και
 Η δημοτική χορωδία Λαμίας

 

 Κυριακή 2 Ιουλίου 2017
 Η χορωδία Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Ερμούπολης Σύρου
 Η χορωδία Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας “Αρμονία”
 Η μικτή χορωδία Ενηλίκων Δήμου Καλλιθέας
 Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου και
 Η χορωδία “CANTILENA” Χανίων Κρήτης
Τα μέλη της χορωδίας, συνδυάζοντας το τερπνό με το ωφέλιμο, είχαμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα πολλά αξιοθέατα της πόλης, να θαυμάσουμε τα νεοκλασικά αρχοντικά της, να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια της Άνω Σύρου, να προσκυνήσουμε στους μοναδικούς ναούς και να γυρίσουμε το νησί, γνωρίζοντας πανέμορφους και γνωστούς οικισμούς (Κίνι, Γαλησσάς, Δελφίνι, Παρακοπή, Ντελαγκράτσια, Φοίνικας, Ποσειδωνία, Μέγας Γιαλός, Βάρη, Αζόλιμνος, κλπ).