15 έργα κουκλοθέατρου από μεταπτυχιακές φοιτήτριες στο Ναύπλιο

 

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιήσει ένα διήμερο πρόγραμμα κουκλοθέατρου, στο ΦΟΥΓΑΡΟ. Θα παρουσιαστούν πρωτότυπα έργα κουκλοθέατρου που δημιούργησαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές για παιδιά και τους γονείς τους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι πόρτες της αίθουσας θα ανοίγουν ανά δέκα λεπτά.

 

Τα έργα που έγραψαν και παρουσιάζουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος είναι τα εξής:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/6 (17:00 – 21:00)
• Φλώρα Ασουμανάκη, Αιμιλία Σασαρώλη, «Το μουσείο των δεινοσαύρων».
Ο ερχομός ενός νέου εκθέματος στο μουσείο φυσικής ιστορίας της πόλης θα αναταράξει την γαλήνη που επικρατούσε στην αίθουσα με τους πολιτικόσαυρους. Ο ξένος που έρχεται, αποτελεί απειλή για κάποιους, ενώ για άλλους ευκαιρία για δημιουργικό διάλογο. Η λύση θα δοθεί με τη συμμετοχή των παιδιών μέσα από ευχάριστες δημιουργικές διαδικασίες.

 

• Δήμητρα – Ιωάννα Στούκη, Μαρία – Αγλαΐα Αγγελίδη, «Μια γεωμετρική ιστορία»
Μια φορά κι έναν καιρό στην Τριγωνούπολη ζούσαν πολλά τρίγωνα σχεδόν όλα μαζί ήρεμα και ευτυχισμένα. Ο Άκης όμως ήταν λίγο διαφορετικός και δημιουργούσε προβλήματα στην πόλη. Πώς θα ξεπεράσει τα εμπόδια; Ποιος θα τον βοηθήσει τελικά; Πώς θα καταφέρει να βρει φίλους;Ένα κουκλοθέατρο εμπνευσμένο γεωμετρικά για τη διαφορετικότητα και τη φιλία.

 

• Σταυρούλα Θεοδοσίου, Αντιγόνη Μακρή, «Η μουσούδα και τα λέπια»
Τι συμβαίνει όταν δύο πλάσματα από τελείως διαφορετικούς κόσμους συναντιούνται; Μπορεί το ένα να βοηθήσει το άλλο; Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, τη φιλία και το θάρρος.

 

• Δανάη- Βαρβάρα Καλαμπαλή, Ελένη Μπόμπου – Μαγούλα,«Θέλω να γίνω κι εγώ μοντέρνος…!»
Όλα πήγαιναν καλά στη ζωή του μικρού πιγκουίνου μέχρι που μια μέρα αποφάσισε να τρυπήσει το κίτρινο ράμφος του και να βάλει σκουλαρίκι, όπως έκαναν άλλωστε όλοι οι διάσημοι στην Πιγκουϊνοχώρα. Τι θα συμβεί άραγε? Θα μπορέσει κάποιος να του αλλάξει γνώμη?
• Μαριλένα Δικταμπανίδου, Φωτεινή Τσόμπανου,«Δυο τίποτα ζωγραφιστά»
Τι συμβαίνει όταν σε θεωρούν ένα τίποτα; Τι γίνεται όταν μόνο οι φίλοι σου σε καταλαβαίνουν; Ο Μονέ και ο Ρενουάρ θα μας ζωγραφίσουν την πορεία τους προς την επιτυχία. Δύο ασήμαντοι για την εποχή τους ζωγράφοι που όμως σήμερα είναι από τους πιο γνωστούς σε όλον τον κόσμο! Πώς έφτασαν στην επιτυχία; Τι ζωγράφιζαν; Πώς ζούσαν; Ελάτε να τους γνωρίσουμε και να εμπνευστούμε μαζί τους!

 

• Αλεξάνδρα Σακαβίτση, Κατερίνα Κατάκη, «TabulaΡώσα»
Ευτράπελα συμβάντα , ανάγλυφα κοράλια και δυο σκουλήκια λάγνα χορεύουν στη σκηνή. Ο γύρος του κόσμου μέσα από 3 πιάτα.

 

• Μαρία Αθανασοπούλου, Κωνσταντίνα Τσαμπούκα, «Δικαιώματα με το… αζημίωτο»
Ο Καμηλοπάρδαλης Λάκης Νικολάκης, δημιουργός του μεγαλύτερου λογισμικού της εποχής, θα χρειαστεί δικηγόρο προκειμένου να διασφαλίσει τα πνευματικά του δικαιώματα. Μια επίσκεψη, άραγε, στον πιο πετυχημένο και γνωστό δικηγόρο του κόσμου όλου, τον Κουκουβάγια Λάκη Βαγγελάκη, θα αποβεί εποικοδομητική η μοιραία;

 

• Κωνσταντίνα Κυρίμη, Αντιγόνη Λασκαρίδου, «Το παιχνίδι με τις γεύσεις, στους “Αέρηδες” θα παίξεις»
Τι μπορεί να συμβαίνει στο κουτί μιας επίδοξης σεφ; Η μαγεία της γεύσης είναι ένα απλό παιχνίδι για τον κύριο Στράβωνα; Η Ζωή θα συνεχίσει να ψάχνει και να προσπαθεί και κανείς δε θα της κλέψει το χαμόγελο!

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/06 (11:00 – 15:00)

 

• Βασιλική Ψαρρά, Ευτυχία Χρυσοβέργη,«Τσίρκο Καρότο»
Ηλικίες: 3-7 ετών
Λάχανα που κάνουν κολοτούμπες, πορτοκάλια χορευτές, ντομάτες ακροβάτες και άλλες πολλές φαντασμαγορικές εκπλήξεις, σε μία πολύχρωμη παράσταση γεμάτη βιταμίνες.

 

• Γιάννα Σπυροπούλου, Σοφία Μπάσιου, «Ταξιδοχορεύουμε;»
Πώς ξεκινώντας από έναν δεντρόσπιτο δύο φίλοι θα φτάσουν σε ένα πολύχρωμο πλανήτη όπου όλες οι χορευτικές φιγούρες είναι αποδεκτές;

 

• Αγαθή Παππά, Παναγιώτα Γκίκα, «Λίγο φως στο σκοτάδι»
Δύο παλιοί φίλοι από τον καιρό του Αισώπου, ο Λαγισίλαος ο λαγός και η Φιόνα η χελώνα, τρέχουν ξανά έναν αγώνα. Θα χάσουν τον δρόμο τους και το σκοτάδι θα τους φοβίσει. Στο τέλος, θακαταλάβουν ότι καθένας έχει τη χρησιμότητά του ακόμη κι αν δεντο περιμένεις, γιατί καθένας είναι σημαντικός και κουβαλά το δικό του φως!

 

• Αναστασία Καλαμπρέζου, «Μια κουβέντα στον Παράδεισο»
Η ιστορία μάς μιλάει για ένα σκύλο, τον Πλάτωνα, και τέσσερα ακόμα ζωάκια, που βρέθηκαν στον Παράδεισο, μετά από άσχημα βιώματα και δυσάρεστες εμπειρίες από το ανθρώπινο είδος, όσο ήταν εν ζωή και κατοικούσαν στη γη. Αφού μας διηγούνται τις περιπέτειές τους, στο τέλος δικαιώνονται μαθαίνοντας από τον άγγελο Συμεών σημαντικές εξελίξεις στη γη που αφορούν τις πολυβασανισμένες ζωές των υπόλοιπων αγνών και άκακων τετράποδων.
• Αγγελική Μπαβέλλα, Κατερίνα Μητρομάρα, «Αν ερχόταν»
Το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης και το κυκλοφοριακό πρόβλημα απασχολούν μια οικογένεια. Παρακολουθούμε ένα μεσημέρι από την καθημερινότητά τους. Στο τέλος η μαμά, ο μπαμπάς και το παιδί συμφωνούν ότι το τραίνο είναι η λύση!

 

• Γιάννα Ελευθερίου, Μαριλένα Καλογεράκη,«Σούπερ Ήρωες εν δράσει»
Ο Λαγός και ο Ποντικός είναι μια αχτύπητη ομάδα, Σούπερ Ήρωες σε όλη την Ελλάδα! Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διακοπές, όταν ένα σπάνιο Λουλούδι τους ζητά τη βοήθειά τους. Θα καταφέρουν να φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή;

 

• Ελένη Μουρκογιάννη,«Τα μπαχαροταξίδια του καπετάν Μάρκο»
Μ’ ένα ξύλινο καράβι ο καπετάν Μάρκο ξεκινά για μια αναζήτηση μπαχαρικών. Αλάτι, πιπέρι, τσάι και κανέλα είναι τα συστατικά που θα δώσουν γεύση στα φαγητά των ανθρώπων. Όμως στη μέση του ωκεανού μια φουρτούνα ξεσπά. Άραγε θα έχει αίσιο τέλος αυτό το ταξίδι; Θα τα καταφέρει μόνος του ο καπετάνιος να ξεφύγει από την μανία της θάλασσας;

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου, σε μεγάλο τμήμα της Αργοναυπλίας, έπειτα από δυνατούς κρότους που θύμιζαν εκρήξεις. Οι κρότοι ήταν...

1875: Τα πρώτα 500 στρέμματα με χασίς στην Αργολίδα • O ξένος επενδυτής και οι ξένοι εργάτες

του Γιώργου Νικολόπουλου Μέχρι τη δεκαετία του 1870, το χασίς στη μικρή έως τότε γεωγραφικά Ελλάδα ήταν άγνωστο, ανύπαρκτο και φυσικά απόλυτα νόμιμο για παραγωγή...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άργος. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος Στέλιος Μαρινάκος, με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10...

Άγιος Νήφων: Από μοναχός στην Αργολίδα, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Στο αγιολόγιο της Εκκλησίας της Αργολίδας υπάρχει και το...

Έχει χώρο το ένστικτο στο αθλητικό στοίχημα;

Το αθλητικό στοίχημα καθώς και οποιοσδήποτε στοιχηματισμός πρέπει να...

Ρεμπέτικη βραδιά στη Δαλαμανάρα με Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Κατερίνα Σκουλή

Η ΚΕΔΑΜ και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν...

Γ. Γαβρήλος: Μόνη διέξοδος η παραίτηση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών

Σχόλιο του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου Μια δυστοπική περίοδο για τη...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο...

Προτείνουμε...