Έφυγε η αρχαιολόγος Marie – Francoise Billot με σημαντική ανασκαφική έρευνα και στην Αργολίδα

256 Likes
42 Shares
1 Comments

 

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 έφυγε απρόσμενα η αρχαιολόγος και ερευνήτρια Marie – Francoise Billot σε ηλικία 73 ετών.

 

Με σπουδές στην φιλοσοφία, ιστορία και αρχαιολογία αφιερώθηκε επί σειρά ετών στην έρευνα, μελέτη, εμβάθυνση και διάδοση της γνώσης σε θέματα  αρχαιολογίας των ιστορικών χρόνων. Δίδαξε Ιστορία της Αρχαίας Τέχνης και Αρχαιολογία σε Ανώτατα Ιδρύματα της Γαλλίας (Πανεπιστήμιο Paris I & X).

 

Διευθύντρια ερευνητικών προγραμμάτων (CNRS) και μέλος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών παρουσίασε σε διεθνή επιστημονικά  Συμπόσια και  Συνέδρια τα πορίσματα των ερευνών της για τις πήλινες αρχιτεκτονικές κεραμώσεις με πυρήνα τις αρχαιολογικές μαρτυρίες από την Πελοπόννησο (Άργος, Επίδαυρος, Τροιζήνα, Μέθανα, Πόρος) αλλά και από άλλες περιοχές της αρχαιότητας (Σινώπη).  Η πολύχρονη και συστηματική ενασχόλησή της με το ιδιαίτερο αυτό θέμα ανέδειξε σε πληθώρα επιστημονικών άρθρων σημαντικές πτυχές του τομέα της αρχαίας τεχνογνωσίας.

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας εκφράζει τα  θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια της διακεκριμένης αρχαιολόγου. Η επί σειρά ετών συνεργασία έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μία ευγενική και δραστήρια προσωπικότητα που μοιράσθηκε μαζί μας απλόχερα τις πολύχρονες γνώσεις της.

1 ΣΧΟΛΙΟ
  • Στιφάδο 9 Ιουνίου 2017

    Ποιός πάτησε “καλό” σε τέτοια είδηση; Να του κουλαθεί το χέρι..
    Κρίμα τη γυναίκα, καλό της ταξίδι. Εκείνη φαίνεται ενδιαφερόταν για την αξία του τόπου περισσότερο από τα βλαχαδερά που κατοικούν σε αυτόν.

    1

    0

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.