Η γη της Αργολίδας υποδέχτηκε τον ήρωα της Κύπρου Κωνσταντίνο Μπροδήμα

681 Likes
147 Shares
0 Comments

 

Στιγμές συγκίνησης έζησαν όσοι το πρωί του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2017 βρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή του Κωνσταντίνου Μπροδήμα στα Δίδυμα Ερμιονίδας. 43 χρόνια μετά τη θυσία του ως μαχητής της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, θάφτηκε στα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

 

 

Συγγενείς, φίλοι, κάτοικοι της περιοχής αλλά και η πολιτική ηγεσία με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο καθώς και οι τοπικοί πολιτικοί τίμησαν τον ήρωα που σκοτώθηκε σε μάχη στις 16 Αυγούστου 1974, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και μέχρι πρόσφατα ανήκε στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων. Πρόσφατα, τα λείψανά του βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, μαζί με άλλων 15 πεσόντων.

 

 

Ο Κωνσταντίνος Μπροδήμας του Δημητρίου και της Δήμητρας υπηρέτησε στη Λευκωσία (ΕΛΔΥΚ) επί 15 μήνες και θα απολυόταν στις 21 Ιουλίου 1974. Στις 19 Ιουλίου, έφυγε με πλοίο για την Ελλάδα μαζί με άλλους απολυόμενους Ελλαδίτες στρατιώτες αλλά τα χαράματα, μεταξύ Κάσου και Κρήτης, δόθηκε διαταγή επιστροφής λόγω της κήρυξης του πολέμου. Ο Κωνσταντίνος Μπροδήμας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, πολέμησε γενναία και έχασε τη ζωή του στη «Μάχη της ΕΛΔΥΚ». Με το ΦΕΚ 1178Γ/31.12.2008 ονομάστηκε Έφεδρος Ανθυπασπιστής.

 

 

 

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.