Εικαστική δημιουργία στο 3ο Γυμνάσιο Άργους από τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας

185 Likes
20 Shares
0 Comments

 

Η περιβαλλοντική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Άργους, η οποία για τη σχολική χρονιά 2016- 2017 εκπονεί πρόγραμμα με θέμα: «Κάστρα, μοναστήρια και καστρομονάστηρα», συμμετέχοντας στις δράσεις της ΔΔΕ Αργολίδας, που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών σχετικά με το περιβάλλον και τις συνθήκες για μια βιώσιμη πόλη, αποφάσισε τη δημιουργία μιας εικαστικής εγκατάστασης στο χώρο του σχολείου.

 

Η σύλληψη του έργου περιλάμβανε ζωγραφική πάνω σε δυο λωρίδες από καραβόπανο, διαστάσεων 3m x 80cm, η καθεμιά και μια ανθρώπινη φιγούρα από ξύλο, σε φυσικό μέγεθος.

 

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα του Οκτώβρη και ολοκληρώθηκαν το Μάιο. Πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια διδακτικών κενών ή εκτός σχολικού ωραρίου.

 

Η όλη διαδικασία ήταν συναρπαστική για τους μαθητές, καθώς συνεργάστηκαν αρμονικά ανταλλάσσοντας ιδέες και προτάσεις, προκειμένου να περάσουν μηνύματα και προβληματισμούς στους θεατές- δέκτες του έργου τους.Σ’αυτούς άλλωστε απευθύνεται κι εναπόκειται η ερμηνεία της σύνθεσης.

 

Η επίβλεψη και ο συντονισμός έγιναν από την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Βίκυ Καχριμάνη.

 

Η εγκατάσταση δεν θα μπορούσε να δικαιώσει το χαρακτηρισμό της, χωρίς την παρουσία των παιδιών, του άπλετου ήλιου, του οικείου χώρου, των φωνών και των γέλιων, των όποιων συναισθημάτων…

 

 

 

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.