Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Άργους – Μυκηνών ο Δημήτρης Πλατής – Εξηγεί τις αιτίες…

1,108 Likes
41 Shares
4 Comments

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών υπέβαλε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Πλατής. Ο τέως δήμαρχος Άργους με κείμενο προς το δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο γνωστοποίησε τους λόγους που απομακρύνεται.

 

Τη θέση του θα καταλάβει ο επιλαχών Κώστας Μανός ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής της παράταξης “Οι Πολίτες Μπροστά – Νέο Ξεκίνημα” θα αναλάβει ο Νίκος Χαρτοφύλλης.

 

Υπενθυμίζουμε ότι από την ίδια παράταξη, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου έχει παραιτηθεί (το Μάρτιο του 2015) και ο τέως δήμαρχος Λέρνας Μιχάλης Χασάπης.

 

 

Όπως αναφέρει προς τον Δημήτρη Καμπόσο ο Δημήτρης Πλατής:

 

Η παραίτησή μου έχει αφορμές και αιτίες.

Αφορμή είναι ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίζει τις συνεδριάσεις σε ώρες που τα καταστήματα και τα γραφεία είναι ανοικτά, τόσο το μεσημέρι όσο και το απόγευμα. Τελευταία παραδείγματα στις 16 Μαϊου, ημέρα Τρίτη και ώρα 8 μμ και στις 25 Απριλίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 7 μμ. Είχαμε εκφράσει τα παράπονά μας πολλές φορές στον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου και συνεχώς εισπράτταμε την απάντηση ότι δεν θα επαναληφθεί. Τυγχάνουμε ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς μηνιαία αποζημίωση από τον Δήμο, όπως αντίθετα συμβαίνει με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι συχνές απουσίες μας από τις συνεδριάσεις, έτσι ώστε να μην μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το έργο το οποίο μας έχουν αναθέσει οι συμπολίτες μας.

 

Οι αιτίες είναι οι ακόλουθες:

 

   1   Τις θέσεις και τις αποφάσεις μας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούσαμε να τις κάνουμε γνωστές στους συμπολίτες μας, αφ’ ενός διότι όλως τυχαίως τα ηλεκτρονικά μέσα (περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί) προέβαλαν παρανόμως μόνο την πλευρά της συμπολίτευσης, μάλιστα σε ρυθμούς αντιβίωσης (πρωί – μεσημέρι – βράδυ), εκμεταλλευόμενοι για αρκετά χρόνια, τη μη λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση το μη έλεγχό τους.

 

Αφ’ ετέρου, δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να εκδίδουμε πολυτελείς εκδόσεις σε χιλιάδες αντίγραφα, τις οποίες στη συνέχεια να διανέμουμε στους πολίτες, ώστε να γίνονται γνωστές, τόσο οι θέσεις μας, όσο και να δίνονται απαντήσεις στο βομβαρδισμό ψευδών ειδήσεων (πχ. Δήθεν ξεχρέωμα της ΔΕΥΑΑΡ-Μ), εξαγγελιών, υποσχέσεων και υπέρμετρης υπερπροβολής της παρούσης δημοτικής αρχής και του «τιτάνιου» έργου της μέσω εντύπων ιδιαίτερα χαμηλού επιπέδου γραφής.

 

 

   2    Ο νόμος «Καλλικράτης» είναι τόσο πολύπλοκος, άδικος και σχεδόν ανεφάρμοστος που όλα σχεδόν τα ψηφοδέλτια τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές, είχαν απώλειες σε συμβούλους (δημοτικό και τοπικό επίπεδο). Η δική μας παράταξη, όπβς και το δημοτικό συμβούλιο, είχε απώλεια ενός δημοτικού συμβούλου, με αποτέλεσμα η αριθμητική εκπροσώπησή μας στο δημοτικό συμβούλιο (5 σύμβουλοι) να μην αντιστοιχεί στο ποσοστό το οποίο λάβαμε. Έτσι στερηθήκαμε την παρουσία ενός επιπλέον ενεργού μέλους μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

…….

 

Στο τέλος της επιστολής παραίτησης, ο Δημήτρης Πλατής αναφέρει:

 

«Δηλώνω ΠΑΡΩΝ στα δρώμενα της αιρετής αυτοδιοίκησης και πάντα πρόθυμος να απαντήσω σε τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων για το διάστημα που διετέλεσα δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος, διότι απουσία του άλλου μόνο οι δειλοί και οι εκβιαστές κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους».

 

 

4 Σχόλια
 • Αγείρτικη Λακούβα 25 Μαΐου 2017

  Δεν τα πας καλά με τον θειό σου Καμπόσο; Βρε το αίμα νερό δεν γίνεται! Και οι δυο μας φάγατε, θα φταίει το κοινό dna σας, (το χριστουγεννιάτικο δέντρο-πυρηνικός αντιδραστήρας που αγόρασε από τους Αθηναίους για να γκλαμουριάσει η πόλη, ακόμα στην αποθήκη το ‘χει;)

  3

  0
 • Ανώνυμος 24 Μαΐου 2017

  Ο Κος Πλατής δεν ήταν καλός Δήμαρχος, ειδικά έχοντας παντα ώς μέτρο σύγκρισης τον μεγαλύτερο όλων Μίμη Παπανικολάου. Σε κάθε περίπτωση διατηρούσε ένα επίπεδο και δεν προσπαθούσε να παρουσιάσει το ασπρο όπως αυτό το σουργελο που έχουμε τώρα.. Πάντα λόγω στρατιωτικής παιδείας σεβόταν τους θεσμούς. Ηταν λάθος όμως η τελευταία του κάθοδο στις εκλογές διότι έδωσε στους εκλογείς έναν τόνο ενδοοικογενειακής αντιπράθεσης και όχι εναλλακτικης πρότασης με αποτέλεσμα (χωρίς να το θέλει) να συμβάλει στο 62 % που μας λέει κάθε φορά ο ΑΣΧΕΤΟΣ……..

  7

  1
 • Ανώνυμος 24 Μαΐου 2017

  Μα γιατίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι?

  3

  0
 • Ραν Ταν Πλαν 24 Μαΐου 2017

  Άμεσότατη η αντίδραση του κου Πλατή.Κρίμα,κρίμα.Κι ήσασταν τόσο άξιοι.Ευτυχώς που υπάρχει ο Άλλος Δρόμος ακόμα

  9

  0

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.