Εθελοντές με ντουντούκες αναλαμβάνουν ρόλο GPS στους δρόμους του Άργους

 

του Διομήδη Πρασά

 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στο Άργος με τις λανθασμένες πληροφορίες που δίνει το σύστημα πλοήγησης GPS μετά τις αλλαγές κατεύθυνσης σε πολλούς δρόμους, πρόκειται σύντομα να λυθεί…

olourbox8346315-175x300

 

Εδώ και λίγες ημέρες, «φίλοι της πόλης» δημιούργησαν εθελοντική ομάδα με σκοπό να περιορίσουν το κυκλοφοριακό μπάχαλο, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι να ενσαρκώσουν το ρόλο του GPS.

 

Τουλάχιστον 80 εθελοντές, με ντουντούκες οι οποίες θυμίζουν κώνους κυκλοφοριακής σήμανσης και φορώντας ανάλογες στολές σε απόχρωση «Αράντσιο Άργκος», θα τοποθετηθούν σε κεντρικούς δρόμους αλλά και μικρά κι ανήλιαγα στενά, αφού πλέον εκεί υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

 

Με τις ντουντούκες τους, θα δίνουν πληροφορίες όπως «Στρίψτε αριστερά, η Κορίνθου έγινε κάθοδος». Ή ακόμα: «Προσοχή! Στα 50 μέτρα υπάρχει λίμνη»,  «Στα 2 χιλιόμετρα δημοτικό πάρκινγκ». Επίσης, θα προμηθεύουν τους μποτιλιαρισμένους οδηγούς κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης με έκπτωση 15%.

 

Τα ζωντανά GPS πρόκειται να κάνουν επίσημη πρεμιέρα στο τέλος του επόμενου μήνα, οπότε και θα ολοκληρωθούν τα έργα της Ανάπλασης (σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του Δημάρχου). Ήδη έχουν γίνει κάποια σεμινάρια ορθοφωνίας και έχουν «κοπεί» τρεις εθελοντές επειδή πρόφεραν τις οδούς Ναυπλίου και Μπουμπουλίνας με ιδιαίτερα παχύ «λι».

 

«Πιστεύω ότι αν υπάρχει και άλλη πόλη που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα, θα μιμηθεί τη δράση μας» τόνισε ο εθελοντής Πέτρος Πέτρου που θα εναλλάσσεται στην οδό Μακαρίου με τον εθελοντή Δημήτρη Ιωάννου.

 

 

Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ

Φανταστικές ιστορίες με αφορμή πραγματικά γεγονότα

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΔΙΑΛΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Μέλη της εθελοντικής ομάδας σε διάλειμμα των σεμιναρίων