Ποιες θα είναι οι 21 νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη του Άργους

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών ομόφωνα αποφάσισε να ισχύσουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη του Άργους, όπως αυτές περιγράφονται στην κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε από τη συγκοινωνιολόγο Ευαγγελία Περιμένη.

 

Μερικές από αυτές: H αλλαγή κατεύθυνσης στις οδούς Γούναρη, Φορωνέως, Περσέως, Νιόβης, Μπόνη, Καραϊσκάκη κ.ά και η επαναφορά αρκετών δρόμων σε διπλής κατεύθυνσης, η αλλαγή του STOP στη διασταύρωση Δαναού και Καποδιστρίου αλλά και στη διασταύρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό.

 

Στη μελέτη δε γίνεται αναφορά στην τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, παρά τις προ μηνών δηλώσεις του Δημάρχου.

 

Αναλυτικά οι αλλαγές:

 

 

1. Oδός Γούναρη 

 

Αντιδρόμηση του τμήματος της οδού Γούναρη μεταξύ των οδών Τσώκρη και Θεάτρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες πρόσβασης στις Δυτικές και Βόρειες περιοχές της πόλης από τις Νοτιο- Δυτικές περιοχές αυτής (πόλης) και την οδό Τριπόλεως. Η αντιδρόμηση του εν λόγω τμήματος της οδού Γούναρη προϋποθέτει το άνοιγμα της οδού Φείδωνος σε όλη την κυκλοφορία και η κατάργησή της ως δρόμου αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων, προκειμένου να επιτυγχάνεται και η σύνδεση από βορρά προς τις νοτιο‐δυτικές περιοχές.
Παράλληλα, προτείνεται η επαναφορά της λειτουργίας της Ηρακλέους στο τελευταίο τμήμα, από το υφιστάμενο Parking και την είσοδο των σχολικών συγκροτημάτων μέχρι την οδό Ιολάου, σε διπλής κατεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων (προσέλευση/ αποχώρηση) των γονέων και του διδακτικού προσωπικού των σχολικών συγκροτημάτων που λειτουργούν εκεί.

 

 

2. Οδός Φείδωνος

 

Στο πλαίσιο αντιδρόμησης του τμήματος της οδού Γούναρη από οδό Θεάτρου μέχρι οδό Τσώκρη (όπως αιτιολογείται παραπάνω) προτείνεται το άνοιγμα της οδού Φείδωνος σε όλη την κυκλοφορία και η κατάργησή της ως δρόμου αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων. Με αυτόν τον τρόπου η Φείδωνος
και Γούναρη αποτελούν ζεύγος οδών για τη σύνδεση νοτιο‐δυτικών περιοχών με το κέντρο και τις βορειο‐δυτικές περιοχές. Παράλληλα επί της οδού Φείδωνος διαμορφώνονται συνολικά 5 θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΚΤΕΛ και Τουριστικών Λεωφορείων.

 

 

3. Ινάχου – Σιμιτζοπούλου

 

Ρυθμιστικές και γεωμετρικές επεμβάσεις στον κόμβο και δημιουργία διαβάσεων για την ασφαλή διέλευση πεζών. Αντιδρόμηση τμήματος των οδών Μακαρίου και Ναυπλίου προκειμένου να είναι δυνατή η πορεία από Σιμιτζοπούλου προς οδό Ναυπλίου.

 

 

4. Οδός Ναυπλίου

 

Προκειμένου να είναι δυνατές οι διαδρομές Βλάσση – Μακαρίου – Ναυπλίου αλλά και Βλάσση –Σιμιτζοπούλου – Ναυπλίου, προτείνεται η αντιδρόμηση της οδού Μακαρίου μεταξύ των οδών Βλάσση και Ναυπλίου ταυτόχρονα με την αναδιαμόρφωση της λειτουργίας του κόμβου Ινάχου –Σιμιτζοπούλου και τη σηματοδότησή του.

 

 

5. Οδός Καρπετοπούλου

 

Επαναφορά της αμφίδρομης κυκλοφορίας της οδού Καρπετοπούλου στο τμήμα μεταξύ της Νότιας Περιφερειακής και της οδού Κουντουριώτου, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις ιδιοκτησίες στο τμήμα αυτό.

 

 

6. Οδός Μπουσουλοπούλου

 

Στο κόμβο Σ. Μπουσουλοπούλου – Ανδρέα Μιαούλη – Αρχαίας Βουλής, επαναφέρεται η οδός Σ. Μπουσουλοπούλου στην προηγούμενη αμφίδρομη λειτουργία της (μεταξύ των οδών Μιαούλη και Αρκαδίας – Μεσσηνίας) και καθορίζεται η παραχώρηση προτεραιότητας στις προσβάσεις των οδών
Μπουσουλοπούλου και Αρχαίας Βουλής.

 

 

7. Οδοί Περσέως και Νιόβης

 

Αντιστροφή των κατευθύνσεων του ζεύγους μονοδρόμων Περσέως και Νιόβης για την καλύτερη εξυπηρέτηση της περιοχής λόγω της αλλαγής κατευθύνσεων των οδών Ηρακλέους και Κορίνθου.

 

 

8. Κόμβος Κορίνθου – Βασ. Σοφίας

 

Καθορίζεται η παραχώρηση προτεραιότητας στον κόμβο Κορίνθου – Βασ. Σοφίας στην πρόσβαση της οδού Βασ. Σοφίας. Στόχος είναι η μείωση της ταχύτητας στην ευθεία κίνηση της Βασ. Σοφίας προς βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο κεντρικό αυτό σημείο της πόλης.

 

 

9. Οδοί Πολ Κουρμπέν, Δημοκρίτου και Καραϊσκάκη

 

Με την προτεινόμενη αντιδρόμηση της οδού Γούναρη και το άνοιγμα της οδού Φείδωνος στην κυκλοφορία αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η προσβασιμότητα στην περιοχή και εκτιμάται ότι θα μειωθεί σημαντικά η διαμπερής κυκλοφορία στις οδούς Κουρμπέν, Δημοκρίτου και Καραισκάκη.

 

 

10. Κόμβος «Γεφύρια»

 

Εφαρμογή της μελέτης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, στην οποία προβλέπεται η κατασκευή νησίδων για την ασφαλή διευθέτηση της κυκλοφορίας και η μονοδρόμηση της οδού Ατρέως. Στην εν λόγω λειτουργία του κόμβου καθορίζεται η παραχώρηση προτεραιότητας στις προσβάσεις Τημένου και Καραμουντζά.

 

 

11. Οδός Ζωγράφου

 

Για την εύρυθμη προσβασιμότητα στην περιοχή, παράλληλα με την αντιδρόμηση της οδού Γούναρη προτείνεται και αντιδρόμηση της οδού Ζωγράφου στο τμήμα από την οδό Πολυγένους έως την οδό Φείδωνος. Με την εν λόγω παρέμβαση προτείνεται και η μεταφορά του χώρου στάθμευσης ταξί και ΙΧ στην παράλληλη οδό της οδού Ζωγράφου στο τμήμα μεταξύ των οδών Καραϊσκάκη και Φείδωνος, η οποία και προτείνεται να έχει κατεύθυνση αντίθετη εκείνης της οδού Ζωγράφου στο υπόψη τμήμα, δηλαδή από την οδό Φείδωνος προς την οδό Πολυγένους.
Η αντιδρόμηση της οδού Ζωγράφου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την αντιδρόμηση της οδού Καραϊσκάκη που παρουσιάζεται στα επόμενα.

 

 

12. Οδοί Καλαμαρά και Μυστακοπούλου

 

Στo αρχικό τμήμα της οδού Καλαμαρά, στη συμβολή της με την οδό Κορίνθου, απαγορεύεται η είσοδος. Συνεπώς η διαμπερής κυκλοφορία μέσω της διαδρομής Κορίνθου – Καλαμαρά ‐Μυστακοπούλου‐Βασ. Σοφίας – Κοραή γίνεται σήμερα παράνομα. Η αντιδρόμηση της οδού Μυστακοπούλου θα επέφερε ευρύτερες αντιδρομήσεις στην περιοχή και δεν προτείνεται.
Παράλληλα, προτείνεται για λόγους συνέχειας και λόγω περιορισμένου πλάτους, η μονοδρόμηση της οδού Καλαμαρά στο τμήμα που είναι αμφίδρομο, με κατεύθυνση από την οδό Μυστακοπούλου προς την οδό Παπαρηγοπούλου.

 

 

13. Στάση ΚΤΕΛ οδού Κορίνθου

 

Χωροθέτηση νέας στάσης ΚΤΕΛ βόρεια του σχολικού συγκροτήματος στη συμφωνηθείσα θέση (μεταξύ ΚΤΕΛ και Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) επί της οδού 25ης Μαρτίου και Γεωργίου Μαρίνου. Ωστόσο, προτείνεται να διατηρηθεί και η υφιστάμενη στάση στην οδό Κορίνθου (στο ρεύμα εξόδου) για την εξυπηρέτηση του Νοσοκομείου και των εμπορικών χρήσεων στην περιοχή.

 

 

14. Οδοί Κύπρου, Μπιζανίου και πάροδος Καραμουντζά

 

Η διαδρομή Κύπρου ‐ Μπιζανίου ‐ πάροδος Καραμουντζά λειτουργεί ως δίδυμο με το μονοδρομημένο τμήμα της οδού Καραμουντζά, εξυπηρετώντας τη σύνδεση προς την οδό Ναυπλίου και ως εκ τούτου δέχεται σημαντικό φόρτο. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έχει περιορισμένο πλάτος και η αμφίδρομη λειτουργία που ισχύει σήμερα γίνεται με δυσκολία.

 

 

15. Οδός Αγίου Κωνσταντίνου

 

Μετατροπή του τμήματος της οδού Αγ. Κωνσταντίνου μεταξύ των οδών Μεσσηνίας ‐ Αρκαδίας και Αλέξανδρου Φλέμινγκ σε δρόμο δύο κατευθύνσεων με σκοπό την αποκατάσταση της σύνδεσης της γειτνιάζουσας περιοχής με την οδό Μεσσηνίας ‐ Αρκαδίας.

 

 

16. Οδός Μπόνη

 

Αντιδρόμηση της οδού Μπόνη μεταξύ των οδών Τσώκρη και Περούκα, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας κατοίκων και την πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης επί της οδού Περούκα.

 

 

17. Οδός Καραϊσκάκη

 

Αντιδρόμηση της οδού Καραϊσκάκη με στόχο την καλύτερη κυκλοφορία στην περιοχή ενόψει και της αντιδρόμησης των οδών Γούναρη και Ζωγράφου που προαναφέρθηκε.

 

 

18. Οδός Φορωνέως

 

Μονοδρόμηση της οδού Φορονέως με κατεύθυνση προς Τριπόλεως, ώστε μαζί με την αντιδρομημένη οδό Γούναρη να αποτελέσουν το κύριο δίδυμο συλλεκτήριων οδών κατά μήκος της δυτικής πλευράς της πόλης. Με την μονοδρόμηση της οδού Φορονέως προτείνεται και η σήμανση όλων των διασταυρώσεων κατά μήκος της, με την τοποθέτηση Ρ2 (STOP) σε όλες τις κάθετες προσβάσεις, ενισχύοντας έτσι τον χαρακτήρα της συλλεκτήριας οδού.

 

 

19. Κόμβος Καποδιστρίου – Δαναού

 

Αλλαγή της προτεραιότητας (σήμανση STOP).

 

 

20. Κόμβος 25ης Μαρτίου και Φιλελλήνων

 

Αλλαγή της προτεραιότητας με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ2 (STOP) στην πρόσβαση της οδού 25ης Μαρτίου με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας επί της οδού Φιλελλήνων.

 

 

21. Κόμβος Τριπόλεως – Θεάτρου – Γούναρη

 

Στα πλαίσια της μελέτης της ανάπλασης έγινε διαμόρφωση του κόμβου Τριπόλεως – Θεάτρου – Γούναρη, ώστε η συμβολή της οδού Γούναρη στην Τριπόλεως – Θεάτρου να γίνεται πιο κάθετα για βελτίωση της ορατότητας και επομένως της οδικής ασφάλειας. Δεδομένης της αλλαγής στην κατεύθυνση της οδού Γούναρη και για τη δυνατότητα διεξαγωγής των δεξιών και αριστερών στροφών από την Τριπόλεως και την Θεάτρου είναι απαραίτητη η τροποποίηση στη γεωμετρία και στη σήμανση, όπως απεικονίζεται στο σχέδιο της μελέτης.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους

έκθεση ζωγραφικής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους Με την παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 14/6 τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του...

Καταγγελία 19χρονης από τη Νέα Κίο: Τη βίαζαν τα ξαδέρφια της από την ηλικία των 5 ετών

Νέα Κίος: Βίαζαν την ξαδέρφη τους Μια σοκαριστική καταγγελία έκανε ένα 19χρονο κορίτσι από τη Νέα Κίο του Δήμου Άργους Μυκήνων: Όπως καταγγέλλει,  δύο ξάδερφοί...

Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπλιέων

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ναυπλιέων Σε ειδική συνεδρίαση η οποία έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου, ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο...

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους

έκθεση ζωγραφικής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους Με την παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 14/6 τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του...

Καταγγελία 19χρονης από τη Νέα Κίο: Τη βίαζαν τα ξαδέρφια της από την ηλικία των 5 ετών

Νέα Κίος: Βίαζαν την ξαδέρφη τους Μια σοκαριστική καταγγελία έκανε ένα 19χρονο κορίτσι από τη Νέα Κίο του Δήμου Άργους Μυκήνων: Όπως καταγγέλλει,  δύο ξάδερφοί...

Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπλιέων

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ναυπλιέων Σε ειδική συνεδρίαση η οποία έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου, ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο...

Θλίψη στο Άργος για τον Γιώργο Στ. Παραβάντη – Έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε

Άργος θάνατος Γιώργο Παραβάντη Θλίψη επικρατεί στην κοινωνία του Άργους για το θάνατο του Γιώργου Στυλ. Παραβάντη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία...

Θλίψη στο Άργος για τον Γιώργο Στ. Παραβάντη – Έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε

Άργος θάνατος Γιώργο Παραβάντη Θλίψη επικρατεί στην κοινωνία του Άργους για το θάνατο του Γιώργου Στυλ. Παραβάντη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία...

Προφυλακίστηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Ναύπλιο

Προφυλακίστηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Ναύπλιο Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για τον άγριο ξυλοδαρμό του 50χρονου Δημήτρη...

Νεκρός 71χρονος ενώ κολυμπούσε στην Κάντια Ναυπλίου

Ένας 71χρονος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης 13 ιουνίου, ενώ κολυμπούσε στην Κάντια, στην Αργολίδα. Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε από λουόμενους χωρίς...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Κρητικό γλέντι με Γιώργο και Νίκο Στρατάκη στο Κιβέρι από το “Άνθεμα”

Ο Σύλλογος "Άνθεμα" διοργανώνει και καλεί όλους σε ένα...

Άργος: Μια εκδήλωση τιμής για τον Δημήτριο Κ. Βαρδουνιώτη

Άργος: Δημήτριο Κ. Βαρδουνιώτη (Κυριακή 16-6-2024, 19:30, Αίθουσα «Μ. Αλέξανδρος»,...

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους

έκθεση ζωγραφικής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους Με την παρουσία πλήθους...

Προσεχώς: Χώρος με μόνιμες θέσεις πάρκινγκ στο Άργος

Προσεχώς δημιουργείται χώρος με μόνιμες θέσεις πάρκινγκ, στο Άργος,...

Καταγγελία 19χρονης από τη Νέα Κίο: Τη βίαζαν τα ξαδέρφια της από την ηλικία των 5 ετών

Νέα Κίος: Βίαζαν την ξαδέρφη τους Μια σοκαριστική καταγγελία έκανε...

Γιατί συναντήθηκαν 12 δήμαρχοι στην Επίδαυρο…

Γιατί συναντήθηκαν 12 δήμαρχοι στην Επίδαυρο... Την κοινή τους βούληση...