Σε 15 ημέρες θα υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας για τη σιδηροδρομική γραμμή της Αργολίδας

 

Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών

για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα

 

Οι διεργασίες για να ξανασφυρίξει το τραίνο στην Αργολίδα βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο ενώ ως επόμενος σημαντικός κόμβος των κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί η ανοιχτή εκδήλωση στο Ναύπλιο στις 31 Μαϊου.

 

Στα πλαίσια αυτά, η Πρωτοβουλία Πολιτών συνάντησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα και του ζήτησε να μεσολαβήσει προκειμένου να οριστεί ραντεβού ανάμεσα σε εκπροσώπους κοινωνικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων του νομού και την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών.

 

Ενημερωθήκαμε από τον κ. Γκιόλα ότι σε δεκαπέντε περίπου μέρες θα υπάρχει η μελέτη βιωσιμότητας της σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία ετοιμάζεται μετά από εντολή του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μαυραγάνη.

 

Είναι αυτονόητο ότι από την πλευρά μας θα αναζητήσουμε τη μελέτη τη χρονική στιγμή που μας προσδιόρισε ο βουλευτής. Τέλος, πληροφορηθήκαμε ότι για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια είναι απαραίτητοι δεκαοχτώ εργαζόμενοι, που θα μοιραστούν σε δύο βάρδιες και για αυτό ζητάμε την πρόσληψη προσωπικού από τον ΟΣΕ.

 

Τέλος, καλούμε να παραβρεθούν στην εκδήλωση με θέμα την επαναλειτουργία του τραίνου στις 31/5 στο Ναύπλιο εκπρόσωποι των διοικήσεων του ΟΣΕ και του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να τοποθετηθούν για το χρονιδιάγραμμα επανεμφάνισης του τραίνου και τον οικονομικό προϋπολογισμό της.

 

Από την Πρωτοβουλία Πολιτών συμμετείχαν οι Άρης Καραμάνος, Αντρέας Κοροβέσης, Francesco Moretti, Βαγγέλης Ντάνης, Χρήστος Σάιτ και Γιάννης Τζανετόπουλος.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια