Μπαρού κατά Survivor: Εμείς οι ιστορικοί πολίτες του Ναυπλίου, καταδικάζουμε τη σπίλωση της τραγικής επετείου…

675 Likes
31 Shares
5 Comments

 

Με ανακοίνωση, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ραφαήλ Μπαρού αναφέρεται κατά του τηλεοπτικού παιχνιδιού Survivor. Σύμφωνα με τον κ. Μπαρού, το παιχνίδι αυτό, την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων διαλαλούσε την επικράτηση των Τούρκων επί των Ελλήνων.

 

«Εμείς οι ιστορικοί πολίτες του Ναυπλίου, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σπίλωση της τραγικής επετείου του Ελληνισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Προ ολίγων εβδομάδων οι πολίτες της περιοχής μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν την παραδοσιακή Ποντιακή Τέχνη με την παράσταση του παγκοσμίου φήμης μουσικοχορευτικού συγκροτήματος Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Βέροιας, υπό τον τίτλο «οι ρίζες ποτέ δεν κόβονται».

 

Έτσι έχουν νωπές τις μνήμες της διαδρομής του μαρτυρικού αυτού κομματιού του ελληνισμού, που υπέστη τη γενοκτονία των ετών 1914 – 1923. Τότε που πάνω από 350.000 κάτοικοι του Πόντου, που κατοικούσαν στα χιλιάδες μαρτυρικά χωριά και πόλεις συνεχώς από το 750 και πλέον π.χ. βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν, καταστράφηκαν οι πόλεις και τα χωριά τους, λεηλατήθηκαν τα ιερά τους και όσοι απέμειναν πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς είτε προς τις περιοχές του Καυκάσου είτε προ την μητέρα Πατρίδα, που μόλις τότε ολοκληρωνόταν ως Κράτος.

 

Ως εκ τούτου είχαμε πρόσφατες αιτίες επίδειξης μείζονος εθνικής ευαισθησίας, λόγω άλλωστε και της Ιστορικότητας της Πόλης μας, που καταλαμβάνει κεντρική θέση, στο εθνικό φαντασιακό των Ελλήνων.

 

Δεν περιμέναμε ως εκ τούτου την ημέρα μνήμης της θηριώδους αυτής γενοκτονίας κατά των ομοεθνών μας Ποντίων να προβάλλεται στην Πατρίδα μας ένα τηλεπαιχνίδι και μάλιστα σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που να προκαλεί τα εθνικά αισθήματα και να διαλαλεί την επικράτηση των Τούρκων επί των Ελλήνων, αμαυρώνοντας την ημέρα της εθνικής μνήμης χωρίς κανένα σεβασμό στα συναισθήματα θλίψης και περισυλλογής που δικαίως προξενεί μια αδικαίωτη ακόμη γενοκτονία.

 

Ανεξαρτήτως, ως εκ τούτου, του βαθμού τηλεθέασης του συγκεκριμένου παιχνιδιού, που η μνημονιακή απελπισία ανεβάζει, ως τρόπο διαφυγής του μέσου Έλληνα από την τραγική πραγματικότητα της Πατρίδας και της κοινωνίας, εμείς οι ιστορικοί πολίτες του Ναυπλίου, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σπίλωση της τραγικής επετείου του Ελληνισμού και καλούμε όλους τους Έλληνες να αναστηλώσουν το Εθνικό φρόνημα και να μην επιτρέψουν με την συμπεριφορά τους να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά προσβολής της εθνικής μνήμης.

 

 

5 Σχόλια
 • Ανώνυμος 22 Μάϊου 2017

  Άσε μας ρε Μπαρού με τις μπούρδες σου.Η Ελλάδα έχει φτάσει αυτή τη στιγμή εδώ που είναι γιατί οι τύποι που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας όχι μόνο δε θυμούνται την ιστορία της,αλλά το πιο σημαντικό την έχουν κατακλέψει.όχι άλλοι μύκητες!

  1

  0
 • Ανώνυμος 22 Μάϊου 2017

  γελάνε και τα ακτινίδια

  4

  0
 • Ανώνυμος 22 Μάϊου 2017

  Eσείς οι ιστορικοί πολίτες του Ναυπλίου που σας προσβάλλουν τα σαρβαιβορ για πείτε μας μισή λέξη για τη χωματερή της Κραθώνας και για τις φόλες …..α!!!και πότε θα ξαναφέρετε μυλοκόπι πείτε μας αν έχετε την καλοσύνη κύριε ιστορικέ πολίτη του Ναυπλίου

  6

  0
 • Βαγγέλης Ιωάννου 22 Μάϊου 2017

  Ναι αλλά για το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης δεν είπες τίποτα Λάκη

  3

  0
 • Ανώνυμος 22 Μάϊου 2017

  Εσάς τους ιστορικούς πολίτες του Ναυπλίου πρέπει επειγόντως να σας βάλουν σε μουσείο και μια φορά το χρόνο στη “Νύχτα των Μουσείων” να σας επισκεπτόμαστε.

  5

  0

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.