Επιχειρείται κατάργηση τμημάτων και υποβιβασμός δύο Δημοτικών Σχολείων του Ναυπλίου

 

Οι “Παρεμβάσεις Π.Ε. Αργολίδας” ζητούν έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπεδευτικών α’βαθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας με θέμα την παρέμβαση στο Διευθυντή Εκπαίδευσης Αργολίδας για τη μεθόδευση που επιχειρείται από τη Διεύθυνση με σκοπό τον σταδιακό – συστηματικό υποβιβασμό των σχολικών μονάδων 2ου – 5ου Δ. Σχ. Ναυπλίου, σε αντίθεση με την απόφαση των συλλόγων διδασκόντων των παραπάνω σχολείων.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των “Παρεμβάσεων Π.Ε. Αργολίδας”:

 

Ο διευθυντής εκπαίδευσης είχε δημόσια δηλώσει ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων των δύο σχολείων.

 

– Ενώ και οι δύο σύλλογοι διδασκόντων τοποθετήθηκαν συντριπτικά ενάντια στην πρόταση του δ/ντή εκπαίδευσης για υποβιβασμό των σχολείων καθώς κάτι τέτοιο ανοίγει το δρόμο για τη συγχώνευσή τους σε ένα, με αντίστοιχη κατάργηση τμημάτων και οργανικών θέσεων

 

– Ενώ ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αργολίδας τεκμηρίωσε την αντίθεση των εκπαιδευτικών σ΄αυτό το αντιεκπαιδευτικό μέτρο

 

Ο δ/ντής εκπαίδευσης με προφορικές εντολές προς τα σχολεία μεθοδεύει τις εγγραφές και μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία από το σχολείο που ανήκουν, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα λειτουργήσει ένα τμήμα στην Α΄τάξη του 2ου δημ. σχολείου και να δρομολογήσει την πρόταση του “ντε φάκτο”.

 

Η στάση της διοίκησης αποδεικνύει ότι οι διακηρύξεις για σεβασμό των δημοκρατικών συλλογικών αποφάσεων των εκπαιδευτικών είναι “στάχτη στα μάτια” για να κρυφτεί η δεδομένη απόφαση για πιστή τήρηση των κατευθύνσεων του Υπ. Παιδείας σε εφαρμογή των περικοπών των Μνημονίων, του συμπληρωματικού Μνημόνιου για την εκπαίδευση και την υλοποίηση των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της ΕΕ που ανάμεσα στα άλλα απαιτούν τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την προώθηση συγνωνεύσεων καταργήσεων τμημάτων και σχολικών μονάδων και μαζί με αυτά την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών που θα οδηγήσει σε απολύσεις αναπληρωτών και κατασκευή πλεονασμάτων εκπαιδευτικών και υποχρεωτική κινητικότητα σε πρώτη φάση.

 

Η υπεράσπιση της λειτουργίας των δύο σχολείων, των τμημάτων τους και της οργανικότητάς τους είναι υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών του νομού και πρέπει ο σύλλογος να προχωρήσει σε άμεση σύγκληση ανοιχτού ΔΣ προκειμένου να οργανώσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης και η πολιτική των περικοπών του Υπ. Παιδείας.

 

Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα.

 

Να μην εφαρμοστεί κανένας υποβιβασμός – συγχώνευση σχολείου στο ΠΥΣΠΕ Αργολίδας

– που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τους αποκλείει από τη φοίτηση στο σχολείο της γειτονιάς τους.

– που παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και οδηγεί στην κατάργηση οργανικών θέσεων.

 

 

1 σχόλιο

  1. Μα δεν ντρέποντai λίγο οι λεγόμενοι συνδικαλιστές. Πότε τελικά θα ασχολιθούμε με την παιδεία και όχι με τους αργόμισθους τις οργανικές μη λιγοστέψουν κλπ. Μια ζωή πληρώνουμε το τίποτα της παιδείας. Πότε τέλος πάντων θα ξεκαθαρίσουμε τι πληρώνουμε και τη παιδεία έχουμε;

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια