Προβολή της ταινίας “Microbirth” για τα μυστικά του τοκετού, στο Άργος

 

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα σας προσκαλεί το Σάββατο 20 Μαϊου, στις 7 μμ, στην Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη στο Άργος για την προβολή του ντοκιμαντέρ «MICROBIRTH – Τα μυστικά του τοκετού μέσα από το μικροσκόπιο».

 

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της «σποράς του μικροβιώματος του μωρού» στη διάρκεια του τοκετού, με τα ίδια τα βακτήρια της μητέρας –τα βακτήρια αυτά που βοηθούν να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημα για να μπορεί να αναγνωρίσει τι είναι «φιλικό» και τι «εχθρικό». Αυτή η «σπορά» των βακτηρίων είναι απαραίτητη και, ακόμα κι όταν ένας φυσικός τοκετός δεν είναι εφικτός. Η επαφή του μωρού με τη μητέρα του «σώμα με σώμα» και ο θηλασμός προσφέρουν επίσης τα βακτήρια που είναι καθοριστικά για την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού. Οι παραγωγοί της ταινίας και οι επιστήμονες που συμμετέχουν καταδεικνύουν, μέσα από την έρευνά τους, ότι αυτή η «σπορά του μικροβιώματος» τη στιγμή της γέννας καθορίζει σημαντικά την υγεία του ανθρώπου σε ολόκληρη τη ζωή του.

 

Η διάρκειας της ταινίας Microbirth είναι 70 λεπτά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία:  http://microbirth.com/

 

Τρέιλερ ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=6CTmwUU2iHU#t=14

 

Η προβολή είναι δωρεάν, αλλά θα υπάρχει κουτί για ελεύθερη συνεισφορά προς τον ENCA HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα).

 

Θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση.

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας  Αργολίδας:  Μαρία Σκλιάμη  6942655188

 

Η εκδήλωση στο facebook

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια