Πολιτισμός

Τρολάρουν; Ανοικτός ο κήπος του Μουσείου του Άργους έως την Παρασκευή για να παρατηρήσετε το άγαλμα του Αδριανού!

 

Ίσως για το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους θα έπρεπε να ισχύσει η παροιμία: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί…

 

Ενώ το Μουσείο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια και κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξει για το κοινό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, επιτρέπει να επισκεπτόμαστε τον κήπο του για να δούμε από κοντά και να ακούσουμε απόψεις για το γλυπτό του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού. Ο κήπος θα είναι ανοιχτός (με ελεύθερη είσοδο, όπως επισημαίνεται), έως και την Παρασκευή (10 πμ – 1 μμ).

 

Στον προγραμματισμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τους προσεχείς μήνες είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και θεματικών δράσεων και περιηγήσεων στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους.

 

Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έχει θέμα: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της  Εφορείας Αρχαοτήτων Αργολίδας:

 

Το ICOM, με την επιλογή του θέματος αυτού, επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς κοινωνικής ειρήνης, πιστεύοντας ότι η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων. Τα μουσεία μπορούν να συμβάλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας. Επιπλέον, ως χώροι διαμεσολάβησης και διαλόγου, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνική αντιμετώπιση τραυματικών ιστοριών, προσφέροντας πολλαπλές οπτικές και αναγνώσεις.

 

Ο Αδριανός, ο αυτοκράτορας με τα χίλια πρόσωπα, υπήρξε μία πολυσχιδής πνευματική προσωπικότητα, που με το έργο του σηματοδότησε την αναγέννηση των ελληνικών Γραμμάτων και Επιστημών στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, υλοποιώντας παράλληλα ένα τεράστιο αριθμό τεχνικών έργων.

 

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος που συνδέει τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αργολίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, η…

15 λεπτά πριν

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκόπησης στην Διάγνωση & Θεραπεία των Κύστεων στις Ωοθήκες

Του Δρ. Σάμερ Νικόλαου Αλ-Αχμάρ, Μαιευτήρα, Γυναικολόγου – Χειρουργού, MD, Msc Ένα μόνιμο πρόβλημα της…

2 ώρες πριν

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες στο Σκαφιδάκι Άργους Φόλες έριξαν ασυνείδητοι κοντά στην παιδική…

3 ώρες πριν

Πώς θα λειτουργήσει τις αργίες το Κοινωνικό Μαγειρείο Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου ότι κατά τη διάρκεια…

4 ώρες πριν

Συλλυπητήρια του δημάρχου Ερμιονίδας για το θάνατο της Νικολέττας Κορκοβίλη

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της δημοτικής…

6 ώρες πριν

Άργος: Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο, ελεύθερη στάθμευση σε δύο προαύλια σχολείων

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενημερώνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου πως τη Μεγάλη Παρασκευή…

7 ώρες πριν