Τρολάρουν; Ανοικτός ο κήπος του Μουσείου του Άργους έως την Παρασκευή για να παρατηρήσετε το άγαλμα του Αδριανού!

 

Ίσως για το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους θα έπρεπε να ισχύσει η παροιμία: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί…

 

Ενώ το Μουσείο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια και κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξει για το κοινό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, επιτρέπει να επισκεπτόμαστε τον κήπο του για να δούμε από κοντά και να ακούσουμε απόψεις για το γλυπτό του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού. Ο κήπος θα είναι ανοιχτός (με ελεύθερη είσοδο, όπως επισημαίνεται), έως και την Παρασκευή (10 πμ – 1 μμ).

 

Στον προγραμματισμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τους προσεχείς μήνες είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και θεματικών δράσεων και περιηγήσεων στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους.

 

Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έχει θέμα: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της  Εφορείας Αρχαοτήτων Αργολίδας:

 

Το ICOM, με την επιλογή του θέματος αυτού, επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς κοινωνικής ειρήνης, πιστεύοντας ότι η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων. Τα μουσεία μπορούν να συμβάλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας. Επιπλέον, ως χώροι διαμεσολάβησης και διαλόγου, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνική αντιμετώπιση τραυματικών ιστοριών, προσφέροντας πολλαπλές οπτικές και αναγνώσεις.

 

Ο Αδριανός, ο αυτοκράτορας με τα χίλια πρόσωπα, υπήρξε μία πολυσχιδής πνευματική προσωπικότητα, που με το έργο του σηματοδότησε την αναγέννηση των ελληνικών Γραμμάτων και Επιστημών στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, υλοποιώντας παράλληλα ένα τεράστιο αριθμό τεχνικών έργων.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια