Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου συμμετέχει στη Γενική Απεργία στις 17 Μαΐου

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Μαΐου.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

 

Η Κυβέρνηση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε να συμφωνήσει με τους δανειστές για ένα 4ο MNHMONIO. Αφού εφαρμόσαμε με θρησκευτική ευλάβεια το 3o μνημόνιο τώρα σειρά έχει και το 4ο, υποτίθεται μετά από σκληρή διαπραγμάτευση και σαρώνοντας συγχρόνως ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

 

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
– στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.
– στο άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, που το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξόντωση. εργαζομένων και μικρομεσαίων του κλάδου.

 

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
– Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους , με ίσα δικαιώματα. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.
– Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων.
– Άμεση κατάργηση και μη ψήφιση νέων μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχεια και εργαλείο πρόσθετης φορολόγησης.
– Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
– Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

 

ΟΧΙ στα «υποκατώτατα» δικαιώματα

Προστασία της ΥΓΕΙΑΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των εργαζομένων, επέκταση του ΒΑΕ
Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα.
Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών και όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων. Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας, που σήμερα είναι αναγκαίο παρά ποτέ.
ΤΕΛΟΣ στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

 

3 σχόλια

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια