Μισόλογα από τον Καμμένο: Θα κλείσει το ΚΕΜΧ Ναυπλίου εκτός αν…

 

Χωρίς να δίνει ξεκάθαρη απάντηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παραδέχεται ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο βρίσκεται στα υπόψιν για να κλείσει, όπως και τα υπόλοιπα Κέντρα Νεοσυλλέκτων μακριά από τα σύνορα…

 

Η απάντηση στις Ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός αναφέρει πως η κατάταξη νεοσυλλέκτων στρατιωτών θα γίνεται κοντά στις Μονάδες τοποθέτησής τους, δηλαδή τα σύνορα.

 

Βέβαια, ο κ. Καμμένος αφήνει κι ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό: Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση πιλοτικά ενώ οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν συνολικής αξιολόγησης της δοκιμαστικής αυτής λειτουργίας.

 

Επίσης, όπως λέει: “πέραν των συνήθων στρατιωτικών παραμέτρων, θα ληφθούν υπόψη οι όποιες επιπτώσεις επί των τοπικών κοινωνιών“. Το θέμα είναι με ποια κριτήρια θα ληφθούν υπόψη οι “επιπτώσεις επί των τοπικών κοινωνιών”… Θα τα πληροί το Ναύπλιο;

 

 

Στην απάντηση του Υπουργού προς τον Γ. Ανδριανό αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

 

“Κατ’ αρχήν βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση δομών των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και στη βέλτιστη χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

 

Εν προκειμένω, το ΓΕΣ εξετάζοντας σε ρεαλιστική βάση τις επιχειρησιακές του απαιτήσεις, σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους, προσεγγίζει ολιστικά το κρίσιμο θέμα της κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών.

 

Υπό το πρίσμα αυτό, κρίθηκε αναγκαίο η κατάταξη των στρατεύσιμων να γίνεται πλέον πλησίον των Μονάδων τοποθέτησής τους. Σας διευκρινίζω όμως ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση πιλοτικά ενώ οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν συνολικής αξιολόγησης της δοκιμαστικής αυτής λειτουργίας.

 

Τέλος, σας επισημαίνω ότι στο πλαίσιο εξέτασης του συγκεκριμένου θέματος, πέραν των συνήθων στρατιωτικών παραμέτρων, θα ληφθούν υπόψη οι όποιες επιπτώσεις επί των τοπικών κοινωνιών”.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια