«Κρέμα Καταλάνα» και «κρέμα πανακότα»: Οι γευστικές δημιουργίες του Δ.ΙΕΚ Επιδαύρου

193 Likes
108 Shares
0 Comments

 

Οι σπουδαστές του τμήματος Γαλακτοκομίας του Δ.ΙΕΚ Επιδαύρου, συνεχίζουν τις γευστικές τους δημιουργίες… Τις τελευταίες ημέρες έφτιαξαν στα εργαστήρια του Δ.ΙΕΚ «κρέμα καταλάνα» και «κρέμα πανακότα». Μια ισπανική και μια ιταλική κρέμα με τις παραλλαγές τους, δίχασαν τους γευσιγνώστες σπουδαστές…

 
Η κρέμα Καταλάνα εμφανίζεται στα μεσαιωνικά βιβλία συνταγών της Καταλονίας (16ος αι.) και θεωρείται από τα αρχαιότερα γλυκά αυτού του είδους στην Ευρώπη. Ο Καζανόβα την είχε γευτεί στη Βαρκελώνη. Η crème brûlée (κρεμ μπρυλέ) της γαλλικής κουζίνας μπορεί να θεωρηθεί παραλλαγή ή άλλη εκδοχή της κρέμας καταλάνα.
H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Είναι γευστικό επιδόρπιο, που προέρχεται από τη βόρεια Ιταλία και την περιοχή Πιεμόντε.

 

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.