«Κρέμα Καταλάνα» και «κρέμα πανακότα»: Οι γευστικές δημιουργίες του Δ.ΙΕΚ Επιδαύρου

 

Οι σπουδαστές του τμήματος Γαλακτοκομίας του Δ.ΙΕΚ Επιδαύρου, συνεχίζουν τις γευστικές τους δημιουργίες… Τις τελευταίες ημέρες έφτιαξαν στα εργαστήρια του Δ.ΙΕΚ «κρέμα καταλάνα» και «κρέμα πανακότα». Μια ισπανική και μια ιταλική κρέμα με τις παραλλαγές τους, δίχασαν τους γευσιγνώστες σπουδαστές…

 
Η κρέμα Καταλάνα εμφανίζεται στα μεσαιωνικά βιβλία συνταγών της Καταλονίας (16ος αι.) και θεωρείται από τα αρχαιότερα γλυκά αυτού του είδους στην Ευρώπη. Ο Καζανόβα την είχε γευτεί στη Βαρκελώνη. Η crème brûlée (κρεμ μπρυλέ) της γαλλικής κουζίνας μπορεί να θεωρηθεί παραλλαγή ή άλλη εκδοχή της κρέμας καταλάνα.
H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Είναι γευστικό επιδόρπιο, που προέρχεται από τη βόρεια Ιταλία και την περιοχή Πιεμόντε.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια