Αθλητισμός

O σύλλογος «Argolis Hapkido Academy» στο 17ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Hapkido

 

Ο Σύλλογος πολεμικών τεχνών «ARGOLIS HAPKIDO ACADEMY» με εκπρόσωπο τον προπονητή του συλλόγου Ευάγγελο Σωτηρόπουλο  (3ο Dan ΤΚD, 1ο Dan HKD), συμμετείχε στο 17ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Hapkido, που διεξήχθη στις 22-23 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Αργυρούπολης.

 

Το σεμινάριο διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Πανελλήνια Ένωση Χαπκίντο (Π.Ε.Χ.), με κύριο διδάσκοντα τον Master Βαγγέλη Θάνο, Πρόεδρο της ΠΕΧ & Περιφερειακό Διευθυντ Ανατολικής Ευρώπης της WHF (7ο Dan HKD, 8o Dan TKD).

 

Στο σεμινάριο παράλληλα συμμετείχαν σύλλογοι, εκπαιδευτές και μαθητές από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη αλλά καθώς από άλλα συστήματα πολεμικών τεχνών, θέλοντας να εκπαιδευτούν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από την αποτελεσματικότερη τέχνη αυτοάμυνας.

 

Το Hapkido είναι μια κορεάτικη πολεμική τέχνη με ιστορία 2000 ετών, η οποία, κατά κύριο λόγο, βασίζεται στην εσωτερική δύναμη του ατόμου. Είναι ένας συνδυασμός δύναμης και αρμονίας. Ο Hapkidoka είναι σε θέση να εξοντώσει έναν δυνατότερο αντίπαλο χρησιμοποιώντας ελάχιστη δύναμη. Αυτή είναι και η βασική φιλοσοφία του, δίνοντας την δυνατότητα εφόσον εφαρμόσει αποτελεσματικά τις τεχνικές αυτοάμυνας. Για το λόγο αυτό είναι κατάλληλο για άντρες, γυναίκες και παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Ο σκοπός του Hapkido είναι πρωτίστως να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας και όχι να τραυματίσουμε αλλά να αδρανοποιήσουμε έναν αντίπαλο.

 

O σύλλογος «Argolis Hapkido Academy» είναι o μοναδικός εκπρόσωπος της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης στο νομό Αργολίδας, διεξάγει καθημερινά μαθήματα στην πόλη του Άργους και του Ναυπλίου με τμήματα παιδικά και ενηλίκων και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν, αποκομίζοντας όλα τα οφέλη της ενασχόλησης με το Ηapkido!

 

 

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

19 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Πρόσφυγες Πόντιοι, Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, Χο Τσι Μινχ, η…

5 ώρες πριν

Κινηματογραφικές εικόνες από τον “Κύκνο” στο Ναύπλιο, τη δεκαετία του ’60

Πλάνα από τον "Κύκνο" στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ’60 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ("Ίδρυμα…

9 ώρες πριν

Άργος: Ανακοίνωση για την απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…

12 ώρες πριν

Πολλά τα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων – Συνέλευση των γονέων

Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…

13 ώρες πριν

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…

14 ώρες πριν

200 μοτοσικλετιστές και ροκ συναυλία στο Άργος το βράδυ του Σαββάτου

200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…

15 ώρες πριν