Κόντρα Τατούλη – Καμπόσου με αφορμή το λεύκωμα – Περιφέρεια: Σφραγίδα Τατούλη φέρουν τα μεγαλύτερα έργα

 

Η μη αναφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο λεύκωμα του Δήμου Άργους – Μυκηνών για 3 έργα (Ανάπλαση κέντρου, δημιουργία σχολείων σε Ίναχο, Κουτσοπόδι) ανάγκασε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να εκδώσει δελτίο τύπου το οποίο ζητά από τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο να επανορθώσει.

 

Το δελτίο τύπου έχει τίτλο: «Τη σφραγίδα Πέτρου Τατούλη φέρουν τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του Δήμου Άργους – Μυκηνών».

 

 

Αναφέρει επίσης, τους κινδύνους που μπορεί να έχει η παράλειψη της αναφοράς ότι τα έργα είναι συγχρηματοδοτούμενα:
«…όπως γνωρίζει ο φίλος Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, παραβαίνει τους κανόνες δημοσιότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα ίδια τα έργα. Περιμένουμε άμεσα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις, διαφορετικά δίνει το δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων που δαπανήθηκαν για τα έργα αυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πρόβλημα στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου:
Με ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την πολυτελή έκδοση του απολογισμού των τελευταίων έξι ετών του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών, σημείο αναφοράς του οποίου είναι τρία κυρίως μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία φέρουν την προσωπική σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη, κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες.
Τα έργα αυτά ενταχθήκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απ’ όπου και χρηματοδοτήθηκαν, με προσωπική ευθύνη και πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Η παράλειψη αναφοράς ότι το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από πόρους του ΠΕΠ Πελοποννήσου, όπως γνωρίζει ο φίλος Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, παραβαίνει τους κανόνες δημοσιότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα ίδια τα έργα. Περιμένουμε άμεσα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις, διαφορετικά δίνει το δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων που δαπανήθηκαν για τα έργα αυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πρόβλημα στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, το μεγάλο έργο της αστικής ανάπλασης του Άργους εντάχθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας το Νοέμβριο του 2013 με συνολικούς πόρους 7,3 εκατομμύρια ευρώ. Προκειμένου να υλοποιηθεί, αφενός, διπλασίασε τον αρχικό του προϋπολογισμό πληρώνοντας ακόμη και τη μελέτη, αφετέρου, ενέκρινε επιπλέον συμπληρωματική σύμβαση, και όλα αυτά μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις του ίδιου του Περιφερειάρχη με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τον κ. Δήμαρχο.
Σε ότι αφορά τα σχολεία Ινάχου και Κουτσοποδίου, και τα δύο έχουν επίσης χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια και το μεν πρώτο, το οποίο εντάχθηκε το Φεβρουάριο του 2013 με προϋπολογισμό 3,1 εκατομμύρια ευρώ έχει αποδοθεί στους πολίτες, το δε δεύτερο, το οποίο εντάχθηκε το Νοέμβριο του 2012 με προϋπολογισμό 2,8 εκατομμύρια ευρώ έχει ολοκληρωθεί και πολύ σύντομα αναμένονται τα εγκαίνιά του.

 

 

5 σχόλια

  1. Η ανακοινωση για την οπλοκληρωση του Σχεδιου Πολης στις Περιοχες Θεατρου και Γεφυρια είναι το μεγαλυτερο ψεμα του Δημάρχου. Κανεις πολιτης δεν μπορεί να αξιοποιησει την περιουσια του αφου δεν εχουν γινει οι μεταβολες στο κτηματολογιο. Η παραβαση καθηκοντος υπηρεσιακων παραγοντων αλλα και του ιδιου του Δημαρχου ειναι πλεον σοβαρες και θα πρεπει να ασκηθουν διωξεις απο την Αποκεντρωμενη Διοικηση!!!

  2. τατουλη αμα τη απομακρυνσει απ το ταμειο ουδεν λαθος αναγνωριζεται.Θαπρεπε καπως να τοχεις κατοχυρωσει το εργο.Τωρα μονος του παιζει ,μονος του τρωει και τις μουντζες βεβαια

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια