Θεατρική συνάντηση του 3ου Γυμνασίου Άργους με γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης

 

Την Παρασκευή 28 Απριλίου οι μαθητικές ομάδες του 3ου Γυμνασίου Άργους και του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου (Γυμνασίου Σίνδου Θεσσαλονίκης) είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να απολαύσουν τις δημιουργίες τους.

 

Η δράση υλοποιήθηκε έπειτα από πρόταση του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδας.

 

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Άργους, της Β’ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου, μαζί με τους Διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων και τους Εκπαιδευτικούς τους, φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του Μπουσουλοπούλειου Θεάτρου.
Τα θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν από το 3ο Γυμνάσιο Άργους ήταν «Η ζωή των μαθητών», Σάτιρα – Stand Up Comedy από 2 μαθητές και το έργο «Αλογίσιο Όνομα» του Άντον Τσέχωφ, μονόπρακτη κωμωδία από 10 μαθητές.

 

Η κ. Σουζάνε Μπυχ (καθηγήτρια Γερμανικών) του 3ου Γυμνασίου Άργους, παρουσίασε τις θεατρικές δημιουργίες που έγιναν στο πλαίσιο θεατρικού εργαστηρίου με αφορμή την υλοποίηση δύο Πολιτιστικών Προγραμμάτων. Για την επιμέλεια του δεύτερου θεατρικού έγινε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Διανομή για το 3ο Γυμνάσιο Άργους (με αλφαβητική σειρά): Γιαγός Δημήτριος, Δέμης Γεώργιος, Δωρή Μαρία, Ζωγράφος Περικλής, Καλογερόπουλος Νικόλαος, Κανελλοπούλου Αλεξάνδρα – Ανδριάνα, Καράση Αναστασία, Καχριμάνη Παρασκευή, Κολιγλιάτης Ανδρέας, Μακαρίτη Βασιλική, Μελιγκώνη Αικατερίνη, Πίρβου Ιωάννα – Καρολίνα.

 

Το θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε από το 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου ήταν η κωμωδία «Ένας Βλάκας και Μισός» του Δημήτρη Ψαθά από 14 μαθητές/-τριες.

 

Η κ. Κατερίνα Κουτούλα (καθηγήτρια Αγγλικών) και η κ. Ξανθίππη Πασσιά (Φιλόλογος) του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου επιμελήθηκαν την θεατρική παράσταση στο πλαίσιο του δικού τους Πολιτιστικού Προγράμματος.

 

Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές για όλους. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθήσαμε με προσοχή τις άρτιες – σχεδόν επαγγελματικές – θεατρικές ερμηνείες, όπου μας εντυπωσίασε η αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές/-τριες με την επιμέλεια των υπευθύνων καθηγητριών τους.

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα Προγράμματα αυτά υλοποιούνται εκτός σχολικού ωραρίου με την εθελοντική εργασία των Καθηγητών.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια