Ανδριανός στον Υπουργό Υγείας: Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα έντονα λειτουργικά προβλήματα στον τομέα Ναυπλίου του ΕΚΑΒ

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, σε συνέχεια της 3613/20-2-2017 προηγούμενης σχετικής Ερωτήσης που είχε καταθέσει, και δεν απαντήθηκε αρμοδίως, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των έντονων λειτουργικών προβλημάτων στον τομέα Ναυπλίου του ΕΚΑΒ.

 

 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

“Σε συνέχεια της 3613/20-2-2017 προηγούμενης σχετικής Ερωτήσης που είχα καταθέσει, και δεν απαντήθηκε αρμοδίως, ύστερα από τη συνάντηση που είχα με μέλη της Επιτροπής Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ναυπλίου, επανέρχομαι για υπογραμμίσω εκ νέου την ανάγκη ανάληψης άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη επιτέλεση του σημαντικότατου έργου του φορέα.

 

Συγκεκριμένα επισημαίνω:

 

-Την ανάγκη προκήρυξης τουλάχιστον 10 θέσεων διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων ώστε να καταστεί δυνατό να λειτουργήσει τομέας του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Ερμιονίδας με έναν σταθμό ανά βάρδια. Η λειτουργία του τομέα είναι άκρως απαραίτητη καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι 74 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 86 χιλιόμετρα από το Άργος και οι ανάγκες είναι αυξημένες, ιδιαίτερα κατά την θερινή τουριστική περίοδο.

 

-Την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών, μεταξύ άλλων και με τον διορισμό γιατρού, του τομέα ο οποίος εντελώς αδικαιολόγητα δεν συμπεριελήφθη στην προηγούμενη υπ’ αριθμ. 6Κ/2016 προκήρυξη. Μέχρι σήμερα, οι τρεις θέσεις που είχαν προβλεφθεί μέσω ΟΑΕΔ δεν έχουν πληρωθεί, καθώς ο μοναδικός υποψήφιος που εμφανίστηκε δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Τονίζεται ότι ο τομέας Ναυπλίου του ΕΚΑΒ διαθέτει τον μικρότερο αριθμό προσωπικού στην Πελοπόννησο (25 ενεργείς εργαζόμενοι, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι στην Κόρινθο 30, στην Τρίπολη 33 και στην Σπάρτη 29), παρά το γεγονός ότι καλύπτει μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες, και ταυτόχρονα με υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας. Επισημαίνεται ακόμη ότι η τελευταία μετάθεση στον τομέα έγινε το 2004.

 

-Την ανάγκη άμεσης κατασκευής στεγάστρου για το σύνολο των ασθενοφόρων στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ στην Αγία Τριάδα, περιοχή που συχνά πλήττεται από ακραίες θερμοκρασίες (πάγος κατά τους χειμερινούς μήνες και καύσωνας κατά τους θερινούς), με την έκθεση των οχημάτων σε αυτές τις συνθήκες να προξενεί καταπόνηση και προβλήματα στην καθημερινή συντήρηση και τον καθαρισμό από τα πληρώματα.

 

-Την ανάγκη τάχιστης εξόφλησης των εκτός έδρας του προσωπικού, ύψους περίπου 2.500 ευρώ κατ’ εργαζόμενο ετησίως, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί για όλο το 2016 πανελλαδικώς.

 

Επισημαίνω ξανά ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα ΕΚΑΒ Ναυπλίου μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες καθημερινές συνθήκες αντιπαρέρχονται με αυτοθυσία κενά και ελλείψεις για να προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

 

Τούτων δοθέντων και καθώς η δέσμευση της κυβέρνησης για πληρωμή των εκτός έδρας του 2016 όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε, αλλά προστέθηκαν σε αυτά και τα εκτός έδρας του 2017,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν τα ως άνω ζητήματα που υπονομεύουν την απρόσκοπτη λειτουργία του τομέα Ναυπλίου του ΕΚΑΒ”.

 

 

1 σχόλιο

  1. Τα λέμε και τα ξαναλέμε…για να λειτουργεί καλα το πράγμα πρεπει η αργολίδα να εχει ενα νοσοκομειο,οχι δυο.ενα και καλο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια