Η ΟΕΒΕ Αργολίδας αντιδρά στο άνοιγμα των μαγαζιών 30 Κυριακές: «Κλειστά και αυτή την Κυριακή»

 

Η Oμοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Αργολίδας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου που επανέρχεται από τους δανειστές προς την κυβέρνηση ως όρο για το κλείσιμο της αξιολόγησης και αφορά την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων 30 Κυριακές το χρόνο.

 

Όπως αναφέρει:

 

Η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και λειτουργία τους 30 τις Κυριακές του χρόνου, προμηνύει μεγαλύτερη συρρίκνωση και περισσότερα λουκέτα για τις μικρές επιχειρήσεις που με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας ενώ είναι εμφανέστατο ότι η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, και αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και mall.

 

Η συνολική αρνητική ψυχολογία και το μειωμένο εισόδημα των καταναλωτών καθώς και η περιορισμένη ζήτηση, είναι αδύνατο να ανατραπούν με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

Καίρια θέση μας είναι να καθοριστούν επακριβώς οι τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές , και όσο αφορά την πόλη του Ναυπλίου η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές, να γίνεται μόνο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου με αρμοδιότητα και απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας.

 

Καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και εμπόρους να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 7 Μαΐου δίνοντας μια βροντερή απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς.

 

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος Μακρής Παναγιώτης

O γραμματέας Χρόνης Κωνσταντίνος

2 σχόλια

  1. Το να ανοιγουν τα μαγαζια την Κυριακη δεν εχει καμια λογική.Όποιος έχει να ψωνίσει θα βρει σιγουρα μέρα και ώρα να το κάνει.Το μόνο που θέλουν να πετύχουν είναι περισσότεροι άνθρωποι εξουθενωμένοι από τη δουλειά,άρα και περισσότεροι άνθρωποι που δε θα προλαβαίνουν ή δε θα έχουν κουράγιο να σκεφτούν,άρα περισσότεροι άνθρωποι που δε θα διεκδικούν αυτό που τους αναλογεί.Γιατί ένα εξουθενωμένο πλήθος είναι σίγουρα διαχειρίσιμο…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια