Μια απάντηση στους «περαστικούς» (άρθρο του Δημήτρη Κρανιά)

 

του Δημήτρη Η. Κρανιά,
Μέλους Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

Δε φτάνετε αν έρχεστε για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ‘’ΣΥΡΙΖΑ’’ έχει φύγει αρκετές φορές από τη διακυβέρνηση της χώρας με διάφορα πρόσωπα και έχει επανέλθει λίγα χρόνια μετά με νέα προσωπεία.

 

Η Νέα Δημοκρατία έχει συνδεθεί με τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές της χώρας, όπως και έχει επιδείξει ατολμία σε άλλες χρονικές συγκυρίες που κόστισαν στη μετεξέλιξή της.

 

Η αντίληψη του κράτους-λαφύρου δεν προσωποποιείται στην ανάληψη θέσεων κυβερνητικής ευθύνης από τα στελέχη της. Το κράτος-λάφυρο μπορεί άνετα να εκφραστεί από τις τροπολογίες τύπου ΣΕΚΑΠ, από την τοποθέτηση ανίκανων ανθρώπων σε καίρια πόστα, από στελέχη εταιρειών η τραπεζών (αυτό το έχουμε δει και επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας) που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και εξοφλούν γραμμάτια προηγούμενης επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον ιδιωτικό τομέα η προετοιμάζουν το επαγγελματικό τους μέλλον για την επόμενη μέρα. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι πολλά βιογραφικά φτιάχτηκαν πάνω στις πλάτες αξιόλογων στελεχών αυτού του κόμματος και των ψηφοφόρων του.

 

Ο κρατισμός επιβιώνει στη χώρα μας γιατί και η ιδιωτική οικονομία είναι κρατικοδίαιτη σε μεγάλο βαθμό αλλά και κρατικοεξαρτώμενη μιας και η γραφειοκρατία και η νομική πολυπλοκότητα είναι συνδιαμορφωτής της.

 

Επί μέρους θέματα όπως ο ‘‘διαχωρισμός’’ κράτους-εκκλησίας δεν αποτελούν μέτρο μεταρρύθμισης. Συστήνουν όμως συμβολισμούς ουσίας για ένα έθνος και μια κοινωνία, που η ύπαρξή της και η εξέλιξή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με ένα σύστημα αξιών που δεν κατάφεραν να ξεριζώσουν οι κατά καιρούς κατακτητές της χώρας. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανεξιθρησκεία δε σημαίνει απεμπόληση των δικαιωμάτων και της κυριαρχίας των εθνικών, θρησκευτικών, πολιτικών, κοινωνικών αξιών και παραδόσεων των Ελλήνων πολιτών.

 

Μεταρρυθμιστικά κόμματα θα έχουμε στη χώρα όταν θα υπάρξει μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος και κυρίως της χρηματοδότησης του. Όταν θεσμοθετηθεί και η διαφανής ιδιωτική οικονομική ενίσχυση κομμάτων και πολιτικών και θα παύσει η υποκρισία της δήθεν αποκλειστικής δημόσιας χρηματοδότησης, η προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και των τροπολογιών της ντροπής. Και για να μην ‘’αθωώνεται’’ κανένας πολίτης-ψηφοφόρος, από τη διατήρηση του πελατειακού πολιτικού συστήματος, όταν θα αποφασίσουμε να επιλέγουμε τους βουλευτές μας με διαφορετικά κριτήρια από τη μετάθεση του φαντάρου, του δημοσίου υπαλλήλου, την πρόσληψη ενός οκταμήνου στη χρεωκοπημένη ΔΕΗ η σε ένα πολυκατάστημα με 600 ευρώ το μήνα.

 

Κλείνοντας, ως ‘’μη περαστικός’’, μιας και ως σήμερα τουλάχιστον έκανα την επιλογή της κομματικής ένταξης στη Νέα Δημοκρατία ανεξάρτητα από τον αρχηγό και τις προσωπικές μου προτιμήσεις και συμπάθειες θέλω να θυμίσω ότι πολλοί από τους ‘’μόνιμους’’ σε αυτό το κόμμα πιστεύουν στις ανοιχτές διαδικασίες από την κοινωνία και τις έχουν στηρίξει δημόσια.

 

Το ζήτημα όμως είναι αλλού. Ποιοί από την κοινωνία των πολιτών θα μείνουν στην πρώτη γραμμή όταν βρεθούμε σε δύσκολα, ποιοι θα στηρίξουν τις αλλαγές και δε θα αποστασιοποιηθούν στα πρώτα εμπόδια, ποιοι θα παραμερίσουν το προσωπικό τους αλάθητο στην ομαδική προσπάθεια καθώς και ποιοί αποδέχονται μια σειρά πολιτικών αρχών και όχι απλά έναν αρχηγό.

 

Και επειδή όντως οι καλοί και καθαροί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία θα τη δώσουν όλοι οι πολίτες που θα την ψηφίσουν. Την επιτυχία της όμως στη διακυβέρνηση της χώρας θα τη δώσουν αυτοί που πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες της και αυτοί που στηρίζουν τον αρχηγό της ομάδας έχοντας φωνή, γνώμη και συμμετοχή.

 

 

3 σχόλια

 1. http://tvxs.gr/news/ellada/proin-boyleytis-tis-nd-epairne-10000-eyro-mina-apo-nosokomeio-elpis

  Βουλευτής δυο ημερών
  Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, Δημήτρης Κρανιάς, γνωστός οδοντίατρος και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ. Υπήρξε βουλευτής για δυο ημέρες. Την 1η Σεπτεμβρίου 2009 κατέλαβε την έδρα που άφησε ο παραιτηθείς Γιάννης Μανώλης.
  Μια ημέρα αργότερα προκηρύχθηκαν εκλογές, ωστόσο ο κ. Κρανιάς δεν εξελέγη. Ωστόσο χάρη στο Νόμο 1759/1988 που πρόβλεπε ότι οι γιατροί που απώλεσαν την βουλευτική τους ιδιότητα να διορίζονται με απόφαση του υπουργού Υγείας στο ΕΣΥ, ο κ. Κρανιάς διορίσθηκε σε προσωποπαγή θέση Διευθυντού του Οδοντιατρικού Τμήματος του «ΕΛΠΙΣ». Έτσι λοιπόν… αξιοποιήθηκε το βουλευτικό αξίωμα των δυο ημερών!

  Η τοποθέτηση στην Γενεύη δια χειρός Γεωργιάδη
  Τον Οκτώβριο του 2012 υπουργός Υγείας ήταν ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Διοικητής στο «ΕΛΠΙΣ» ήταν ο κ. Θεόδωρος Γιάνναρος. Στις 21 Οκτωβρίου 2013 ο οδοντίατρος – στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας απολαμβάνει ένα ωραίο «δώρο». Δεν είναι άλλο από την τοποθέτησή του στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Γενεύη. Πρόκειται για προσωπική απόφαση του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη. Την υπογράφουν ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και τότε αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

  Οι αποδοχές του κ. Κρανιά αυξάνονται θεαματικά. Αγγίζουν τις 9.952 ευρώ μηνιαίως καθώς συμπεριλαμβάνονται επιδόματα υπηρεσίας στην αλλοδαπή, επιδόματα κατοικίας και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη προκύψει από την απόσπαση. Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά; Μα φυσικά ο φορέας προέλευσης, δηλαδή το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ!

  Και 5.000 ευρώ για δαπάνη εγκατάστασης
  Στις 26 Νοεμβρίου 2013, ενώ ο κ. Κρανιάς βρίσκεται στην Γενεύη και πληρώνεται με χρήματα του «ΕΛΠΙΣ», ο κ. Γεωργιάδης αποφασίζει την διετή παράταση της θητείας του κ. Γιάνναρου. Το εκπληκτικό όμως είναι ότι μόλις δυο ημέρες μετά την ανανέωση της θητείας ο κ. Γιάνναρος (ο οποίος συχνά πυκνά ―και πολύ σωστά― ξεσπάθωνε κατά της οικονομικής ασφυξίας που προκαλούσαν οι Μνημονιακές πολιτικές), αποφασίζει να δαπανηθούν 4.966 ευρώ από τον προυπολογισμό του 2013 του ΕΛΠΙΣ, για ποιον λόγο λέτε; Μα για τα έξοδα εγκατάστασης του κ. Κρανιά στην Γενεύη!

 2. Ασε ρε μεγάλε αγωνιστή της παράταξης ……
  Τράβα κάνε καμία εφημερία να κάνεις και κανα καθαρισμό δοντιών που το παίζεις γιατρό και κουρασμένος μετά από αυτές λές και χειρουργείς κρανία και θώρακες ……
  Οδοντίαρτος είσαι….

  όταν έπερνες το 10.000 σου από το ΕΛΠΙΣ καλά ήτανε. Και όταν σε στέλνε στην ΕΛΒΕΤΙΑ η ΝΔ πάλι καλά ήτανε ….Δεν υπήρχε άλλος γιατρός να κάνει τόσο καλό καθαρισμό και έπρεπε να στείλουμε εσένα ….

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια