Το νέο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη παρουσιάζεται στο Ναύπλιο

 

Την Τετάρτη 3 Μαΐου (8 μμ) στο FOUGARO Le Café o συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Πέτρος Μάρκαρης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο “Offshore” (εκδ. Γαβριηλίδης).

 

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης “Ανθός”, Γιάννη Στάμο, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

Το “δίδυμο” που αγάπησε το Ελληνικό αναγνωστικό κοινό της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης και ο ήρωάς του, αστυνόμος Χαρίτος, εξίσου γνωστό και αγαπητό με το άλλο “αστυνομικό δίδυμο”, το συγγραφέα Γιάννη Μαρή και τον ήρωά του αστυνόμο Μπέκα, μας μεταφέρει στην Ελλάδα του κοντινού μέλλοντος, τη μετα-μνημονιακή, όπου νέα κυβέρνηση έχει έρθει στην εξουσία, επικρατεί αισιοδοξία και το χρήμα έχει αρχίσει να ρέει άφθονο, αλλά ακολουθώντας τις ίδιες σκοτεινές διαδρομές, όπως και στο παρελθόν.

 

Οι φόνοι ενός υψηλόβαθμου στελέχους του ΕΟΤ, ενός εφοπλιστή και ενός δημοσιογράφου οδηγούν τον αστυνόμο Χαρίτο μέσα από αυτές τις διαδρομές σε ένα σκοτεινό λαβύρινθο που είναι σαφής απόδειξη ότι οι συμπατριώτες του δεν έχουν πάρει το μάθημά τους κι ίσως σύντομα αρχίσουν να νοσταλγούν τα χρόνια της κρίσης!

 

Ο συγγραφέας, μέσα από τον ήρωά του, στήνει την ελληνική κοινωνία μπροστά στον καθρέφτη, αναγκάζοντας σε αυτοκριτική για όλα της τα αδιέξοδα τους ίδιους τους πολίτες. Πρόκειται για “ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πολύ χρήμα, αλλά καθόλου κάθαρση”!

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια